Archief voor maart 2016

Radio óp de grens van Zweden en Noorwegen

Het vredesmonument op de grens.Ergens, op de grens van Zweden én Noorwegen, ligt het ‘mini-staatje’ Morokulien. Eigenlijk is het niet eens een staatje en het is klein, amper 6Ha. Het heeft een vredesmonument en een groot, landelijk opererend toeristenbureau voor Zweden en Noorwegen samen. De grens loopt er dwars door het vredesmonument én door het gebouw. [Lees meer…]

2016: Winter in Scandinavië

2016-scandinaviaTijd. De tijd om iets te doen wat we al langer wilden: Scandinavië zien in de winter. Die tijd hebben we nu, dankzij mijn sabbatsverlof.
Vrij vanaf eind februari. Daarom in maart eerst 4 weken naar Zweden (en misschien Noorwegen). Skies mee, voor het geval, maar het wordt vooral een trektocht.
[Lees meer…]

Moeders 80e verjaardag!

Femma's moeder viert haar 80e verjaardag met een etentje.Het kon niet uitblijven: na een etentje met de familie bij haar 75e verjaardag is er nu een herhaling vanwege moeders 80e verjaardag!
Uiteraard geeft uit eten ook veel minder rompslomp dan een complete verjaardag thuis als je 80 bent, dus de keus was snel gemaakt: “Live cooking” bij het Van der Valk hotel in Zwolle.
[Lees meer…]