Archief voor oktober 2017

Korte vakantie naar Saarland en Elzas

Een plaatje van internet: onze eerste bestemming.Het Jota-weekend zit erop, vrijdag 3 november heeft Femma nascholing. Daaraan voorafgaand knijpen we er nog even tussenuit! Bestemming: Saarland en de Elzas/Vogezen. En dan naar Gulpen voor de nascholing, en weer naar huis. We hebben maximaal 14 dagen de tijd.
[Lees meer…]

JOTA 2017: Zenden naar de maan!

De radiotelescoop in Dwingeloo, met 25m doorsnede ooit de grootste ter wereld, gaat proberen onze signalen via de maan op te vangen! [Foto Veron]Van 20 tot 22 oktober is het weer de jaarlijkse “Jamboree On The Air”. Dit jaar richten we een lange, 27-elements antenne, op de maan! In de hoop echo’s van onze eigen zender op te vangen. En wie weet, verbinding met andere scoutingstations! Via de maan dus.
[Lees meer…]

Bruinkoolwinning in het Ruhrgebied

Uitzicht over de immense groeve Garzweiler.Langs de A61 van Venlo naar Koblenz ligt een enorm gat: bruinkoolgroeve Garzweiler. Dit gat breidt zich naar het westen uit; de snelweg A61 zal er komend jaar zelfs voor worden omgelegd! Een heel gebied, meerdere dorpen met alles erop-en-eraan zal de komende jaren verdwijnen…
[Lees meer…]