2015: Zomervakantie – week 3

Op de camping in Beaume-les-Messieurs.Maandag 20 juli 2015
We zijn vroeg wakker: tegen 7 uur stort de korte uitvoering van de antenne, de 9m lange telescoop hengel, in. Niet de eerste keer maar het kan gelukkig geen kwaad. Vandaag weer wat verder (vluchten) naar het noorden, op huis aan. Een reisdagje dus, we verlaten rond half tien de camping in Beaume-les-Messieurs.

Al vroeg lunchpauze...Wel een mooie route, en rond 11.30 zitten we al aan de “picknick” aan de waterkant in een klein dorpje. Het is heet, meer dan 30 graden. Onderweg doen we wat metingen aan het airco-systeem. Zo blijkt de koude lucht die uit het dashboard stroomt ca. 9,5 graden te zijn. Is het buiten 34 graden, dan is het in de cabine, op borsthoogte, 24 graden. Laten we de aanjager harder blazen dan kan er nog een graadje af, maar veel meer levert dat niet op. We zijn er zéér tevreden mee! 🙂

Ter hoogte van Nancy stoppen we nog bij een grote E. Leclerc-supermarkt. Femma wil nog graag op haar gemak wat Franse inkopen doen. Anderhalf uur later zijn we weer onderweg. We doen rustig aan, we hebben geen haast, niemand zit op ons te wachten. We hebben immers nog twee weken!

We besluiten onderweg via de Moezel terug te gaan, dus van  Luxemburg gaan we naar Trier. Vanaf Trier rijden we langs de Moezel en na pakweg 15km zien we een aardige camperplek (die nog niet vol staat) met zelfs een plekje aan het water! Hier gaan we overnachten. Ook langs de Moezel is het warm (28gr.) én benauwd. ‘Lekker’ plakkerig weer met een hoge luchtvochtigheid.

‘s Avonds om 22.00 uur nog een redelijk goede radioverbinding met de jongens thuis én met Wietse PA3DDJ in noord-Spanje.
Vandaag gereden: 507km / Totaal: 3002km.

Dinsdag 21 juli 2015
We worden al voor 07.00 uur gewekt door het lawaai van een sproeihelikopter.Vroeg wakker, al voor 7 uur: er vliegt hier een helikopter rond met donderend geraas! Blijkt een sproei-helikopter, hij besproeit de wijngaarden met vloeistoffen (gif?). Bijtanken doet ie op het veldje naast de campers, dus het is een komen en gaan. Opstaan dus maar!

We gaan langs de Moezel naar de coöperatie in Ernst, een ritje van pakweg 60km. Vanuit de koele cabine trekt het Moezellandschap aan ons voorbij. Altijd leuk; vriendelijke dorpjes, groene hellingen, volle camperplaatsen… 😉

Wijn proeven bij de coöperatie in Ernst.In het wijndorp Ernst halen we wat wijninfo bij de coöperatie voor Daniëlle, een nichtje. We nemen meteen maar een doosje witte wijn voor onszelf mee, terwijl Wietse en Anja via Whatsapp laten weten ook wel een doosje te willen. De keuze valt op Elbling, een witte druif die al werd aangeplant door de Romeinen. Wietse en Anja nemen voor ons een doosje Chablis mee, een bekende Franse witte wijn.

We lunchen en gaan dan toch maar richting autobahn, naar huis. Om 17.30 uur pakeren we de auto weer voor de deur, thuis.
Vandaag gereden: 485km / Totaal: 3489km.