2017 – Meivakantie week 1

Blogbericht – WEEK 1 – WEEK 2WEEK 3

De coin zit nu in dit sleutelkluisje.Donderdag 20 april 2017
Vandaag vertrekken we, op ons gemak, naar Duinkerken. We moeten nog het een en ander inpakken, maar we hebben geen haast want we gaan pas morgenochtend, vrijdag 21 april, om 08.00 uur met de boot naar Dover.

We vertrekken rond half 12, eerst nog even langs de Coop én de visboer voor een paar lekkerbekkies, als lunch. Dan nog even een ‘travelcoin droppen’ in de geocache bij de Brandweerkazerne in Hattemerbroek (foto). Dan zijn we die brandweercoin ook weer kwijt.

Dan de snelweg op: Utrecht, Breda, Antwerpen, Gent, Duinkerken. Al met al iets van 430km. Onderweg een keer lunchen en koffie drinken in St. Niklaas. “Midden in het dorp”, zegt Femma. Blijkt een behoorlijk drukke stad te zijn. En we rijden ook nog ergens verkeerd… Maar gelukkig weinig files, slechts een stukje “langzaam rijdend verkeer”.

De parkeerplaats bij de ingang van DFDS Seaways in Duinkerken. We overnachten hier, we moeten morgen rond 07.00 uur al in de rij staan.
Om 18.15 uur staan we hier op de parkeerplaats bij de ingang van DFDS Seaways. Morgen om 07.00 uur moeten we aansluiten in de rij voor die overkapping. We gaan eten maken, morgen verder!
Vandaag gereden: 430km. Overnachting: gratis.

Dezelfde plek 's morgens vroeg. Zo sta je alleen, zo sta je met zijn allen!Vrijdag 21 april 2017
Goed geslapen. Ik ben, als eerste, om tien voor zes opgestaan. Om kwart voor zeven staan we klaar om in te checken. Uiteindelijk stonden er toch nog een stuk of 12 campers op de parkeerplaats.

Een probleem: Femma’s paspoort blijkt net in maart te zijn verlopen. Geen probleem, dacht Femma, in de EU mag je paspoort max. 5 jaar verlopen zijn. Dat kan zijn, maar dat geldt niet voor Engeland!
De Franse controle zegt dat we het verderop maar met de Engelsen moet uitvechten, grote kans dat we worden teruggestuurd…
De Engelse controle vraagt waarom we in vredesnaam van huis zijn gegaan met een verlopen paspoort. Tja, gisteren pas ontdekt. En een nieuwe aanvragen kost meer dan een week, thuis. En we hebben nu vakantie, en de overtocht was al gereserveerd.
Binnenvaren in de haven van Dover. Op de achtergrond de bekende kalksteen kliffen.De man denkt na (spannende momenten) en neemt  een besluit: voor deze keer dan, de volgende keer word je gewoon teruggestuurd! Yes, joepie! We halen opgelucht adem, we gaan naar Engeland, we gaan de boot op! In gedachten was ik al op zoek naar een nieuwe bestemming, bijv. zuid-Frankrijk.

Ons plan voor vandaag: aankomst in Dover 09.30 uur Engelse tijd (een uur vroeger dan bij ons). Dan de snelweg onder Londen langs naar het dorpje Whiteparish. Een leuke camping die ons is bijgebleven van de vorige keer in 2006. Het ligt halverwege Stonehenge en de kustplaats Plymouth. Ruim 300km, dus we zijn er waarschijnlijk al vroeg. Van hieruit begint de globaal geplande route, morgenochtend!

Even wandelen rond een middleeuws kerkje tijdens de lunch...De werkelijkheid was iets weerbarstiger. Door een ongeluk op de snelweg verderop wordt er 90 minuten vertraging voorspeld. Maar dat is niet erg, we verlaten de snelweg en gaan gewoon binnendoor. Dorpjes, stadjes, de een nog mooier en leuker dan de ander. We rijden door een gebied van “outstanding natural beauty”. Ja, die Engelsen weten het wel te brengen!

Op de parkeerplaats van de Tesco: een prachtige oude Bentley uit 1956. Ook nog een model waarvan er maar weinig zijn gemaakt...Na lunch, koffiepauze en inkopen bij een Tesco supermarkt in Reigate zijn we om half vijf op de camping. Die is nog zo goed als leeg dus we parkeren op dezelfde plek als 11 jaar geleden.
Tijd voor een glas wijn! 🙂

Vandaag gereden: 280km, in totaal 710km. Overnachting camping Hillcrest € 14,40 (GBP 12,00)

Op camping hillcrest bij het dorpje Whiteparish.Zaterdag 22 april 2017
We blijven een dagje extra op deze leuke camping, om van hieruit enkele plaatsen in de omgeving te bezoeken. Zo vertrekken we na het ontbijt rond 10 uur naar Salisbury, een stadje 15km verderop.
Het is al druk op de weg en met enige vertraging arriveren we in Salisbury. Er moet een parkeerplaats zijn vlak bij de kathedraal die we willen bezoeken en we hebben geluk. Voldoende plek en we mogen er drie uur staan, dat moet genoeg zijn.

Mompesson House. De eerste test van ons lidmaatschap van de National Trust of Scotland (vast aangeschaft voor de zomervakantie naar Schotland). We zijn van harte welkom!We wandelen er op ons gemak heen, het is een prachtige dag met volop zon. Onderweg passeren we Mompesson House, een 18e eeuwse woning (foto rechts). Omdat we lid zijn geworden van de National Trust hebben we daar gratis toegang en dat we willen we op de terugweg van de kathedraal eens uitproberen.

We gaan door een zij-ingang de kathedraal binnen en staan al vrij snel in een shop met café. Om de kathedraal te bezoeken moet je 9 pond p.p. betalen (€ 21,60 samen) en daar twijfelen we wat over. Zó interessant is een kathedraal van binnen nu ook weer niet. De kloostergang is mooi en die wandelen we rond.

Hoofdingang van de kathedraal van Salisbury.  Blik op de toren vanuit de shop/café.  Kloostergangen naast de kathedraal.  Blik op de toren vanuit de kloostergang.

Dan gaan we op weg naar Mompesson House. Op vertoon van onze (Schotse) lidmaatschapskaarten mogen we naar binnen en een van de dames bij de kassa heeft een routebeschrijving met de hoogtepunten in het Nederlands. Bovendien staat in elke ruimte een vrijwilliger die graag iets vertelt over datgene waar hij of zij toezicht op houdt.

Na deze tour wandelen via de winkelstraat terug naar de auto. Tijd om wat te eten en drinken. Na de lunch rijden we door naar het plaatsje Shaftesbury. Hier vinden we een supermarkt en doen wat boodschappen voor het avondeten voor vandaag en morgen.

De Gold Hill in het dorpje Shaftesbury.We zijn echter speciaal naar Shaftesbury gekomen om Gold Hill te bekijken. Het plaatsje licht bovenop een heuveltop met hier en daar prachtige vergezichten. Een beroemd middeleeuws straatje, Gold Hill, slingert steil de heuvel af, het dal in. Heel fotogeniek!

Tegen het eind van de middag rijden we via een alternatieve route, binnendoor door het fraaie landschap van Dorset, terug naar de camping. Op de camping aangekomen is het al 17.45 uur, tijd voor een glas wijn!

Vandaag gereden: 105km, in totaal 815km. Overnachting camping Hillcrest € 14,40 (GBP 12,00)

Zondag 23 april 2017
Het is rond half negen, ontbijt al op en ik zit even het weblog bij te werken. Foto’s selecteren, bewerken en plaatsen kost de meeste tijd. Buiten schijnt de zon al volop, de lucht is opnieuw strakblauw. Wordt een mooi dagje!

Zomaar een plaatje onderweg in het graafschap Dorset.

Rond half elf zijn we weer op weg. We gaan door de New Forest, een gebied met veel bos, afgewisseld met heuvels en dalen, leuke dorpjes etc. “Outstanding natural beauty”, zoals de Engelsen dat zelf noemen.
Via Bere Regis komen we in het dal van het riviertje de Piddle. Op televisie thuis hebben we enkele aardige plaatsjes gezien met namen als Piddletrenthide, Piddlehinton en Puddletown. Gaandeweg verandert het riviertje van naam: Piddle wordt Puddle…

In het dal van de Piddle.  Veel eeuwenoude, kleine kerkjes.  In het dal van de Piddle.
Het blijken stuk voor stuk zeer pittoreske dorpjes. Soms moeilijk om een parkeerplaatsje te vinden, toeristen komen hier blijkbaar maar weinig. Maar leuk om doorheen te wandelen, even binnen kijken in zo’n klein kerkje.

Druk bezocht strand in Wymouth. Foto snel genomen onder het rijden...We nemen een kleine weg binnendoor, naar de kust. Naar Weymouth, wat een heuse badplaats blijkt. Op het grote, brede zandstrand genieten velen al van het mooie weer. Lijkt me toch nog een beetje fris, nu al in zee zwemmen! Toch hebben we zwemmers gezien.

Vanaf Weymouth verder langs de kust. Nu nog een plek zien te vinden om te overnachten. De parkeerplaats bij een Swanery, een zwanenhouderij met honderden zwanen, staat Femma niet aan. Dan toch maar even verder kijken.
Westbay, de gezellig drukke haven van Bridport met veel horeca, biedt mogelijkheden in overvloed. Talloze grote parkeerplaatsen, maar… overal bordjes: “No overnight sleeping”. Ze hebben zelfs een aparte camperparkeerplaats, maar je moet wel vóór 22.00 uur weer vertrokken zijn! Gemiste kans, want we willen er best voor betalen.

Terrassencamping aan de Jurassic Coast.Dan maar een camping. Die vinden we net voorbij het stadje Bridport, aan de kust. Een terrassencamping hoog boven de kliffen, met een geweldig uitzicht op zee. Wat het gaat kosten weten we nog niet: de receptie was tegen zessen al gesloten dus dat zien we morgen wel!
Vandaag gereden: 188km, in totaal 1003km. Overnachting € 21,60.

WEEK 1 – WEEK 2WEEK 3