2017: Radioweekend Ommen

Op de camping in Ommen, bij 35 graden Celcius...Voor de verandering: 4 dagen Ommen! We vertrekken vast op donderdag rond de middag, in plaats van op vrijdag.
Een lekker lang weekend met radiovrienden van de vereniging afdeling IJsselmond. Ik denk al wel voor de zevende keer…

We zijn via campingbedrijf De Jong in Hattemerbroek gereden, deze tracking is heel nauwkeurig!Donderdag 22 juni 2017
Femma en ik zijn rond de middag thuis vertrokken. Nog snel even wat boodschappen bij de AH én een visje bij de visboer, dan kunnen we richting Ommen, camping Varssenerveld.

Rob PA0RBL en Carmen druk bezig met het opzetten van de voortent.We hebben ons geïnstalleerd op één van de voor ons gereserveerde plekken. Het is bloedheet, bijna 35 graden, dus zonnescherm uit en de antenne vast opgezet. Even later arriveren ook Rob PAoRBL en zijn vrouw Carmen met de caravan.

In de loop van de middag begint de lucht behoorlijk te betrekken, er is onweer op komst. Dus kan de antenne weer naar beneden…

Onweer in ontwikkeling...De lucht trekt dicht, er is duidelijk wat aan de gang in de atmosfeer. We krijgen veel wind, veel gerommel en geflits, maar uiteindelijk maar weinig regen. Slechts een enkele bui, het campinggazon had wel meer gelust!
Het koelt wél af, aan het begin van de avond is de temperatuur rond 20-21 graden.

Vrijdag 23 juni 2017
Vandaag komt de rest! Dat wil zeggen, vanaf het begin van de middag. Dus een rustige ochtend. Krant lezen, een paar verbindingen maken. Bijvoorbeeld met een Fransman, TM160BF, die zit te zenden vanaf Fort Boyard.

Mooi weer op de camping.De foto rechts is wat later op de middag. Arbo PH0AS en echtgenote hebben zich geïnstalleerd, op de achtergrond de groene VW-bus van Joeri PE5JW. Even later zijn ook Herman PD0HF en Inge er, met hun zoon Joost. Jan Reint PA3DNA arriveert rond 15.30 uur.
We missen nog Remco met vrouw en twee dochters, die komen vanavond. En Wilko PA8KW komt morgenochtend.

Joeri (links) en Jan Reint tijdens de maaltijd.Hendrik-Jan, de campingbaas, heeft gisteravond nog de picknickset gebracht, op een steekwagentje. Ons ontmoetingspunt.
In de loop van de middag gaat Femma op de fiets naar Ommen, nog wat boodschappen doen. Tegen een uur of zes zet ik de partygrill erbij, dan kunnen we gaan eten. Joeri en Jan-Reint schuiven aan, wij eten met zijn vieren aan de picknickset.
‘s Avonds met zijn allen gezellig aan en rond de picknickset, tot een uur of twaalf. Bedtijd!

Aan de koffie!Zaterdag 24 juni 2017
Een regenachtige ochtend, helaas. Dat betekent een beetje bij elkaar buurten, deels wél binnen. Op de foto zitten we aan de koffie met Joeri en Arbo.

De middag gaat voorbij met antennegeknutsel, metingen en wat verbindingen maken. De condities zijn slecht, mede als gevolg van deze jaren op weg naar het zonnevlekken-minimum. Toch, dankzij een Spaanse contest, maak ik nog een stuk of 20 verbindingen in de 10 en 15 meterband.

Klaar voor de bbq!Tegen zessen staat de bbq klaar. Niet op het veld, gezien het toch wat wisselvallige en winderige weer, maar in de werkplaats van Hendrik-Jan, de campingbaas. Een en ander is prima verzorgd en rond 20.00 uur gaan we terug naar de picknickset voor de koffie. Ook deze avond zitten we nog een tijd buiten.


   

   

   

Zondag 25 juni 2017
Beetje langer geslapen, pas tegen half tien komt er her en der wat leven in de brouwerij. Het weer is wisselend: bij vlagen een harde wind, koel, soms een beetje zon, soms lichte regen. We hebben het wel eens beter gehad, met dit weekend!

Met Joeri PE5JW aan de koffie...Zelf maak ik nog wat verbindingen in de Spaanse contest. Een stuk of vijf in de 20 meterband, daarmee heb ik er 25 in totaal, dat is weer een punt voor het afdelingsklassement.

Rond 12.30 uur wordt er hier en daar voorzichtig begonnen met opruimen en antennes afbreken. Zelf wil ik op tijd weg zodat we om een uur of twee, half drie, thuis zijn. Ik heb nog het een en ander te doen voor school, en dat moet op maandagochtend klaar zijn. Wanneer het tegen twee uur écht begint te regenen zijn de meesten klaar om te vertrekken, wij ook.

Tot volgend jaar maar weer!

Comments

  1. Joeri, pe5jw zegt

    Was weer een gezellig weekend, jammer van het weer maar we hebben al eens slechter gehad 😉

Speak Your Mind

*