2018: Radio Actief Campertreffen

Vrijdagavond na de inmiddels traditionele Chinese maaltijd. Het achtste jaarlijkse campertreffen voor radioamateurs. Opnieuw op mini-camping De Rozenhoeve op ‘t Harde (zoals dat heet). Dit jaar met slechts 4 campers: Dick en Inge zijn nog op vakantie en Ron en Anita hebben geen camper meer. Wel met mooi weer!

Vrijdagmorgen de camper ingepakt. Veel zat er nog in, we zijn net afgelopen maandag van vakantie teruggekomen. Maar uiteraard vers eten en drinken voor het weekend, radio-apparatuur, extra antennemateriaal en kabels. Laptop en meetapparatuur. Ik vertrek rond 13.00 uur naar de camping in/op ‘t Harde, Femma komt pas zaterdagmiddag. Zij gaat met ons VW-busje eerst naar haar broer in Enschede die een transportprobleempje heeft. 

Rechts de VW-camper van Joei PE2JW. Ik heb mijn 10m-dipool op de hengel gezet, maar helaas geen condities.Op de camping ben ik de derde, Eric en Gerrit zijn er al met hun echtgenotes. Joeri komt aan het eind van de middag, na zijn werk. Installeren, antenne opzetten en gezellig bijkletsen. Tegen vijven komen de menukaarten van de Chinees op tafel: Janet en Sandra halen traditiegetrouw de maaltijden op bij de afhaal-Chinees. Om half zes is Joeri er ook en kunnen we bestellen. Het is mooi weer, we schuiven de campingtafeltjes bij elkaar dan kunnen we eten!

Door mij ontvangen stations vrijdagavond/zaterdagmorgen op 40m.Vrijdagavond én zaterdagochtend (vanaf half vijf!) laat ik mijn laptop en zendontvanger registreren wat er allemaal te ontvangen valt met FT8 in de 40m-band. FT8 is een nieuwe digitale vorm van radiocommunicatie waarbij mijn laptop alles van de ontvanger doorspeelt naar de website pskreporter.info. Dáár kan ik dan achteraf zien wat ik heb gemist! 🙂

Op zaterdag ben ik naast koffie drinken en verbindingen maken aan het wikkelen van spoelen om de mogelijkheden van mijn antenne verder uit te breiden. Hij is standaard geschikt voor 14, 18, 21, 24 en 28 MHz, en met een spoel ook voor 7 Mhz. Ik wil een (kleinere) spoel maken voor 10 MHz (30m-band) en een grotere spoel voor 3,5 MHz (80m-band). Dat laatste mislukt; een hengel van effectief slechts 5 meter boven de bus uit is té kort voor de 80m-band… Op 10 MHz, de 30 meterband, kan ik nu echter ook uitzenden.

Lekker weertje!In de loop van de middag is Femma er ook en gaan we met zijn allen barbecueën. Het is met 23 graden en zon mooi weer! ‘s Avonds zitten we nog tot tegen tienen buiten, dan wordt het te koud/vochtig en gaan we naar binnen. Ook zondag mooi weer. Wel wat meer bewolking dan voorspeld, maar niet koud. Dit weer willen we volgend jaar ook!

De deelnemers in 2018:
Erik PH4CK en Janet NL13486
Gerrit PA3DWC en Sandra
Joeri PE5JW
Femma PA3DWK en Aloys PA3DAT.

Speak Your Mind

*