Bier proeven

bierEen weekendje kamperen bij Arnhem en dan met een groep “camperaars” een bierproeverij in het Openlucht Museum. Zoals eerder naar de brouwerijen van Hertog Jan, LaTrappe en La Chouffe in de Belgische Ardennen

Omdat we thuis nog druk aan het schilderen zijn met huis én nieuwe camper, vertrekken we pas aan het begin van de vrijdagavond naar Arnhem.

Op de camping bij Arnhem.Binnen een uur zijn we er al, en hebben we ons geïnstalleerd op de camping bij de anderen. We zijn de op één na laatste, we pakken de stoeltjes en schuiven gezellig aan in de kring. Koud is het wel, iedereen zit met een dikke jas aan! Maar gezellig, de fles wijn erbij en wat te happen…

Zaterdag 20 april 2013
Op tijd op, kachel aan, het heeft nog gevroren vannacht. Lekker ontbijten, even achter de iPad en de zender. Er is een Israëlische contest (radiowedstrijd) aan de gang, ik maak een zestal verbindingen met Israel. we zijn vrij tot kwart voor 12, dan is het verzamelen bij de ingang.

Aan de wandel, Ron Mekel voorop!Met twee taxibusjes worden we naar het Openlucht Museum gebracht. Na binnenkomst moeten we een half uurtje wachten op de rondleiding. Sommigen gaan vast op eigen houtje rondkijken, Femma en ik gaan met nog enkele anderen koffie drinken op het terras. Het is prachtig weer maar nog wel koud.

De rondleiding is veel verhaal over slechts een paar van de 100 gebouwen. Ik vind het wat saai en loop rond om foto’s te maken, Femma vindt het wel interessant. Om half drie levert de gids ons groepje af bij de brouwerij.

De ingang van de ambachtelijke brouwerij op het terrein van het Openlucht Museum.Na de gebruikelijke uitleg over hoe bier wordt gebrouwen, is het tijd om bier te proeven! we drinken Lentebier, Dubbel gefilterd, Dubbel ongefilterd (niet te koop!) en Triple. Het smaakt heerlijk, we laten de kleine glaasjes steeds weer hervullen!

Kleine glaasjes, maar vele kleintjes maken één...Hierna hebben we nog tijd om zelf het park te bekijken, om 17.00 uur moeten we weer verzamelen bij de ingang.
Femma en ik drinken nog een kop koffie op het terras van de Hanekamp, een voormalig cafe/herberg uit Zwolle. Het is inmiddels niet koud meer, tenminste niet in de zon.

We bekijken ook nog wat leuke oude winkeltjes in de Zaanstreek, en kopen lekkere ouderwetse caramels.
En we rijden nog een stukje met de échte, ouderwetse tram!

In de tram!

Met de taxi’s zijn we rond half zes weer op de camping, vrij tot 19.00 uur: dan begint de barbecue. Vanwege de kou heeft de barbecue meer het karakter van een buffet; wij zitten lekker binnen te eten, buiten wordt voor ons gegrild. Beetje vreemd, wel lekker!
Tegen tien uur zijn we terug in de camper. Kachel aan, lekker nog wat lezen…

Zondag 21 april 2013
Ik ben al vroeg wakker, rond half zeven, en ga douchen. Mooi rustig, er is nog niemand op dit tijdstip. Terug in de camper maak ik koffie en brood, Femma leest de Volkskrant op de iPad.
We moeten op tijd weg, we willen nog naar Zwolle, en tegen elven doen we een rondje over de camping om afscheid te nemen van de anderen.

Het was een perfect geregeld weekendje, het vierde bier-weekend alweer. Roderick en Karin: bedankt! 🙂

 

Speak Your Mind

*