Camper gekeurd!

Peugeot2Onze camper-in-aanbouw, ook wel de “nieuwe camper” genoemd, is afgelopen week door de camper-keuring van de RDW gekomen! Eigenlijk had ik een afspraak in de eerste weken van juni, maar ik wilde eerder en daarom zijn we op goed geluk gegaan.

Peugeot1Vrijdagochtend vroeg de deur uit, rond 7 uur. Aangekomen in Zwolle konden we het eerst nog niet vinden, het adres van de RDW bleek dichter bij Staples/Office Centre dan gedacht, daarom eerst 2 keer die wijk rondgereden…

Om kwart voor acht stonden we “in de rij”, als derde. Dat was dus geluk, ik had er al op gerekend dat ik er misschien de hele ochtend mee onder de pannen zou zijn. Stipt om acht uur stonden we voor het loket en een half uurtje later waren we al aan de beurt.

De keuring verliep voorspoedig, en op een geven moment vroeg de keurmeester naar het aantal zitplaatsen. Nou had ik op het Camperforum gelezen dat je voor zitbanken in de lengterichting van de auto geen gordels nodig hebt, dus ik opperde voorzichtig dat ik die zitplaatsen dan ook wel op kenteken wilde hebben.
Vervolgens werd de breedte van de bank opgemeten, ruim 1,40m, waarop de ambtenaar telde: dat is 3 plus 3 er tegenover, én 2 voorin is 8 zitplaatsen. Dat komt dus op ons nieuwe kenteken te staan!

Dan de noodzakelijke gang langs de douane voor de aangifte van de BPM (de Belasting Personenauto’s en Motoren). Tot nu toe was het mijn bedrijfswagen, met grijs kenteken. Nu zal ik nog tussen de € 5000 en € 6000 belasting moeten afdragen. Maar dat was bekend.

Vandaag onze ouwe trouwe Fiat Ducato buscamper op internet gezet. Onder meer op Marktplaats en Kampeerdertjes. Hopen maar dat we in deze tijden van crises een nieuwe eigenaar vinden.

Speak Your Mind

*