CQWW DX-contest (SSB) 2015

De shack vlak voor ik 'm weer veranderd heb, zie volgende bericht!De jaarlijkse CQWW DX-wedstrijd in telefonie. 48 uur de tijd om zoveel mogelijk verbindingen (qso’s) te maken, met zoveel mogelijk landen in zoveel mogelijk verschillende zones. En ik heb voor mijzelf een thuis-record gezet: in ca. 12 uur tijd maakte ik 472 verbindingen!

Deze grootste internationale wedstrijd begint in de nacht van vrijdag op zaterdag om 00.00 uur GMT/UTC. Dat is om 02.00 uur Nederlandse (zomer)tijd, op zaterdagochtend. De contest eindigt na 48 uur in de nacht van zondag op maandag, om 00.00 uur GMT/UTC, 01.00 uur Nederlandse (winter)tijd.

Ik ben begonnen op zaterdagochtend, en heb gepauzeerd voor het (uitgebreide) ontbijt, de lunch en het avondeten. Ook ‘s avonds nog een paar uurtjes doorgegaan, maar wel op een normale tijd naar bed. Zondagochtend een paar uur, daarna op bezoek bij de (schoon)familie in Zwolle. Weer verder tussen 16.00 en 18.00 uur en tenslotte nog enkele uren op zondagavond.

Mijn schatting is dat ik 12 uur actief ben geweest. Die 472 qso’s in 12 uur tijd betekent een gemiddelde van bijna 40 qso’s per uur oftewel 1 qso per anderhalve minuut. Niet slecht wanneer je ook steeds zelf moet zoeken naar het volgende station en dan ook nog vaak niet meteen aan de beurt bent. Wachten dus, en opnieuw roepen.

In ieder geval had ik verbinding met 5 van de 6 continenten (Europa, Afrika, Azië, Oceanië, Noord- en Zuid-Amerika). Daar zaten de nodige leuke en exotische bestemmingen tussen! Ik zal nog proberen aan de hand van mijn log een lijstje samen te stellen van alle landen waarmee ik verbinding had. In ieder geval ben ik meer dan tevreden met het resultaat, hoewel ik natuurlijk nooit zal winnen: daarvoor moet je niet 12 uur maar de volle 48 uur achter je zendontvanger zitten! 🙂

Speak Your Mind

*