Dagje Amsterdam

ScheepvaartmuseumMet Femma’s moeder en Wim een dagje naar Amsterdam. Schoonmoeder had vier kaartjes gewonnen voor het Scheepvaart Museum, dus dat is de bestemming.
En voor het “vakantiegevoel” gaan we met de camper, die immers over 8 zitplaatsen beschikt! 🙂

Moeder en Wim zijn al vroeg bij ons op zaterdagochtend, zo rond 08.30 uur. We drinken nog een kop koffie samen, daarna gaan we op pad. Alles in de camper, picknickspullen, water om koffie te zetten, we kunnen gaan!

Voor we naar het museum rijden (daar hebben we niet de hele dag voor nodig) willen de dames graag een uurtje winkelen in Naarden. Dat wordt dus de eerste bestemming. De route volgt de oostelijke kustlijn van de Flevopolder, langs Elburg en Harderwijk.

In Naarden aangekomen hebben Wim en ik het na een half uurtje wel bekeken, wij gaan terug naar de camper. Met de Atas-antenne op het dak maak ik zelfs nog een radioverbinding met Svein in Noorwegen, omgeving Lillehammer. Op mijn opmerking dat we binnen 2 weken waarschijnlijk zélf in Noorwegen zijn, nodigt Svein ons meteen uit voor een bezoek, mochten we in de buurt zijn.

ParkerenWanneer de dames terugzijn drinken we koffie, eten een broodje en wat andere lekkernijen die moeder heeft meegebracht, en dan op naar Amsterdam. Het is nog redelijk druk op de snelweg, we staan zelfs even in de file. Gelukkig is het niet moeilijk de auto kwijt te raken bij het Scheepvaart Museum (foto rechts).

MuseumkassaIn het museum zijn we wel een paar uurtjes zoet. Moeder loopt slecht, dus die planten we in een rolstoel. Vindt ze helemaal niet erg!
Eerst bekijken we het schip, dat ook toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Leuk, maar volgens mij de Batavia mooier.

Daarna het multimediaspektakel. We komen echter nét te laat en mogen er niet meer bij: vol. Dan een half uurtje later. Nu staan we op tijd voor de deur, maar blijkt de volgende voorstelling pas een half uur later… We worden gematst: met zijn vieren mogen we erin, een privé-voorstelling geheel voor ons!

RoeienIn de eerste zaal hebben we met zijn vieren zitten roeien. Het werd niet echt duidelijk waar dat nu voor diende, maar dat bleek later: klik maar eens op de (truc)foto hiernaast!
Daarna volgden nog meer korte voorstellingen, in verschillende zaaltjes.

Van één ervan heb ik een filmpje gemaakt.

[embedplusvideo height=”309″ width=”500″ editlink=”http://bit.ly/1d9wxr8″ standard=”http://www.youtube.com/v/YBqX3EfAR_4?fs=1&hd=1″ vars=”ytid=YBqX3EfAR_4&width=500&height=309&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep1458″ /]

Tussendoor hebben we nog wat gedronken in het fraaie restaurant van het museum, waarna we de laatste zalen hebben bekeken.
MuseumzaalVeel ornamenten, navigatiemiddelen, schilderijen etc. Minder écht scheepswerk, geen wrakken bijvoorbeeld, of vaartuigen van vóór de middeleeuwen. Daarvoor moet je blijkbaar toch naar een scheeps-archeologisch museum.
Mooi gemaakt en vormgegeven was het in ieder geval wel.Op de terugweg reden we over de IJsselmeerdijk van de Flevopolder, langs de Oostvaardersplassen. Zo kwamen we uit bij restaurant Landsend bij Ketelhaven, waar we lekker hebben gegeten.Landsend
‘s Avonds tegen 21.00 uur waren we weer thuis.
Het was een geslaagde dag, en inmiddels heeft moeder weer een prijs gewonnen dus wie weet waar de volgende keer terechtkomen!

Speak Your Mind

*