Dagje Enschede – Gildehaus

De camperplaats op de "berg" in Gildenhausen.De bedoeling was om er 5 dagen tussenuit te gaan, het Hemelvaart-weekend. Maar omdat we vrijdag weer thuis moesten zijn vanwege een verplaatste afspraak werd het slechts één nachtje van huis.

Woensdag 4 mei 2016
Woensdag 4 mei vertrekken we aan het begin van de middag naar Enschede voor een bezoekje aan Femma’s broer en onze schoonzus Eef en Geertje. Nicht Daniëlle is ook nog thuis en we maken er een gezellige middag van. Tevens blijven we eten, het is onze bedoeling om vanavond door te rijden naar Gildenhausen of Bentheim, om daar met de camper te overnachten.

We bespreken onze plannen met betrekking tot de verbouwing van de benedenverdieping en zo wordt het toch nog laat: tegen half tien vertrekken we richting Duitse grens, de bestemming is slechts een kilometer of 25 verderop.
Zo zijn we rond 22.00 uur op de camperplaats in Gildenhausen, er is gelukkig nog ruimte genoeg.

Donderdag 5 mei 2016
Het uitzicht vanaf de smalle bergrug in Gildenhausen.Op tijd op, een ochtendwandeling mét geocache. Het wordt prachtig weer en we maken een mooie wandeling, de berg af. Door het dorpje, op weg naar de geocache.
Die cache is snel gevonden, we lopen terug en de berg weer op. Na het ontbijt loopt het nu al tegen twaalven, wat gaan we doen?

De naast de camperplaats gelegen windmolen met horeca. De molen staat, vanwege de ligging op de "berg", op de grond. Er zit geen versieping onder, zoals gewoon in Nederland.

We besluiten om naar de Ikea in Hengelo te gaan, mits het daar niet té druk is (files op de snelweg en zo…) We moeten nog wat nieuwe dingetjes aanschaffen en gelukkig is het er niet druk maar juist heel rustig. Té mooi weer, denk ik.

We nemen meteen maar even een lunch bij Ikea, en met de nieuw aangeschafte spulletjes keren we huiswaarts. Zo kun je met de camper ook héle korte vakantietjes houden! 😉

Comments

  1. Marja zegt

    Ha Aloys, bedoel je de camperplaats bij de molen in Gildehaus (ipv Gildenhausen)?

Speak Your Mind

*