Dagje Friesland

Overnachten bij Leeuwarden, de 'Grote Wielen'.Een bezoek aan onze vrienden Wietse en Anja in Veenwouden, gecombineerd met een dagje Leeuwarden. En een paar geocaches op het Friese platteland. Even erop uit dus!

Woensdagmiddag 26 september rond twee uur vertrokken naar Leeuwarden. We gaan op bezoek bij Wietse en Anja, die pas een operatie achter de rug heeft. Een kort bezoek, maar we zijn wel uitgenodigd om te blijven eten. Mooi nazomer weer, de reis verloopt spoedig. In het noorden des lands hebben ze gelukkig niet zo vaak files.

Wanneer we om half vier aankomen blijkt ook Wietse net thuis van het werk. We drinken koffie, een wijntje en rond half zeven beginnen we aan een heerlijk maaltje met van alles en nog wat. We blijven niet té lang, Wietse moet morgenochtend al weer vroeg naar het werk en daarna vertrekken ze voor het weekend naar hun bungalow op Ameland. Wij blijven deze keer ook niet op de oprit overnachten, maar we rijden nog naar Leeuwarden waar we morgenochtend de stad in willen.

Overnachten bij Leeuwarden, de 'Grote Wielen'.Wietse geeft nog een tip: de plek in Leeuwarden is maar voor 2 campers, er staan ook vaak campers te overnachten op de parkeerplaats bij het restaurant/jachthaven aan de ‘Grote Wielen’, een recreatiegebied met meren aan de rand van de stad. We besluiten in ieder geval even te gaan kijken.

Zo rijden we in het donker een parkeerplaats op, slechts halfvol met geparkeerde auto’s, geen campers. We parkeren onze bus in een vakje en besluiten hier te blijven. Wat verkeerslawaai op afstand, maar dat wordt minder naarmate het later wordt. We hebben er goed geslapen, de volgende ochtend blijken wij er alleen te staan. Prima plekje.

Het is nog mooi weer voor op het terras!Na het ontbijt rijden we de stad in waar we de auto parkeren in een vakje op het Vliet. Blij dat we een auto hebben die (nog nét) in een vakje past! Van hieruit lopen we de stad in. Prachtig weer, en het is helemaal niet druk in de Friese hoofdstad! Op een terrasje drinken we koffie. 

We wandelen en winkelen wat. Nieuwe schoenen, een jas. Hoeveel gaven camperaars gemiddeld ook al weer uit per dag, wanneer ze op stap zijn? 🙂
We hebben nog een bezoek aan het Fries Museum overwogen, maar het is eigenlijk té mooi weer. Een andere keer dan maar.

Op de terugweg naar huis doen we nog een geocache in de omgeving van Oudega. We hebben hier wel eens eerder enkele geocaches gedaan, tijdens een weekendje Friesland. Maar deze nog niet. Door een misverstand worden het twee geocaches plus een wandeling. 

Tegen half zeven ‘s avonds zijn we weer thuis.

Speak Your Mind

*