Onze logé: Santos!

SantosSantos, de Duitse Herder van Hans en Sini, is opnieuw een weekje bij ons te gast. De eigenaren zijn met hun camper naar een paarden-happening in Appleby, Engeland. Ze komen hem volgende week woensdag weer ophalen.

Santos in de tuin.Santos voelt zich bij ons al aardig thuis. Sini heeft ‘m afgelopen maandagmiddag gebracht en ze was amper 5 minuten vertrokken of meneer lag al languit op het matje dat we voor hem hadden klaar gelegd. Het is ook niet de eerste keer; hij was in september voor het laatst bij ons.

Fietsen gaat ook perfect: Santos is al een paar keer met Femma aan de fiets meegeweest naar de andere kant van Kampen, meerijden met Aloys naar school. Andere honden onderweg zijn gelukkig geen probleem, Santos loopt gewoon door. En dat terwijl er zo nu en dan iemand met zijn kleine mormel vlak langs de stoeprand loopt en het kleine ding gromt en grauwt alsof ie onze 45Kg zware Santos wil opvreten!

Achterin de Suzuki Alto.We hebben op het moment ons VW-busje uitgeleend en daarvoor in ruil een Suzuki Alto gekregen. Daarmee is Femma al een paar keer naar de Surfkolk op en neer geweest. Dat vond Santos geweldig, dat was wel te merken.
Helaas blijkt de oude Suzuki wat minder betrouwbaar dan gedacht (Femma bleef staan met een kokende motor) dus nu wandelen we weer in de eigen buurt. Nou ja,  morgen is de Volkswagenbus er weer, dan kan ie daar weer op de achterbank.

Het is vandaag zaterdag, en fantastisch weer! Dus Aloys en Santos waren lekker in de tuin bezig. Daarvan zijn de foto’s rechtsboven en de grotere hieronder.

Toe baas, pak die stok!

Met Santos in de tuinVandaag, zondag 1e pinksterdag, visite. Eef en Geertje, moeder en Wim. Tegen de middag, toen ze aankwamen, begon het wat te regenen. Maar een uur later was er weer volop zon en konden we lekker buiten zitten, in de tuin. Santos beviel dat ook wel: hij had al gauw door dat als hij Eef of Geertje de stok bracht, zij ‘m weer weggooiden! Voor Santos ook een leuke middag dus.

Vandaag, maandag 2e pinksterdag, visite. Jack en Aly komen eten, eind van de middag. Een warme dag, hoewel het rond 14.00 uur aardig begint te betrekken. Santos ligt het grootste deel van de dag te slapen…

Dinsdagavond zijn Hans en Sini thuisgekomen. Op woensdag, tegen de middag, komt Sini ‘m weer ophalen. Het was gezellig, we zullen ‘m missen!

Comments

 1. hans en sini zegt

  Nogmaals hartelijk dank Femma en Aloys voor het oppassen.
  Santos kan zich geen beter adres wensen, wij zijn er heel blij mee en Santos ook.
  Groetjes, Hans en Sini.

 2. Prachtige vriendelijke kop heeft deze hond.
  Onze hond, een Golden Retriever, is vorig jaar op mijn verjaardag overleden.
  14 jaar is ze geworden wat erg oud is voor een Golden.
  Zelfs de dag voor ze er niet meer was, speelde ze nog maar als we nu naar foto’s kijken van haar die we die dag namen zie je dat ze echt erg oud was.
  We missen haar nog bijna elke dag en soms hoor ik haar de trap op komen of de deur open drukken…

  • Onze Bas hebben we laten inslapen in 2000, een flinke Hovawart reu, bijna 14 jaar oud. De logeerhond Fax noemden we vaak per ongeluk Bas. Nu hebben we Santos zo nu en dan te logeren. Santos, maar soms noemen we ‘m opeens Bas…
   En hij heeft inderdaad een hele mooi kop!

Speak Your Mind

*