Een paar dagen weg… (4)

Bij aankomst in onze hotelkamer...Een hele bijzondere deze keer. We gaan weliswaar met de camper, maar we hebben (met korting) een 4-sterren hotel geboekt voor 2 nachten. Inclusief fietsen, zodat we -als het weer een beetje meezit- kunnen geocachen in de omgeving!

Dinsdag 10 maart 2020
We vertrekken op dinsdag 10 maart rond de middag. Vanaf 15.00 uur kunnen we inchecken. We gaan naar Landgoed Hotel De Holtweijde in Lattrop. Lattrop is een dorpje in het noordoosten van Twente, dicht aan de Duitse grens.

De hoofdingang van het hotel.  Onze luxe zit/slaapkamer met bureautje voor de laptop!  Uitzicht vanaf het bureau.
Bedden om in te verdwalen...  De badkamer met douche én ligbad.  Op zoek naar het zwembad...

Tegen drie uur ingecheckt, eerst de kamer eens rustig bekijken! Toilet apart, badkamer met regelbare vloerverwarming, dubbele wastafels, bidet, douche én ligbad. En de wereld aan “dingetjes”: de gebruikelijke shampoos, zeepjes, conditioners, vanity kit enz. maar ook badjassen en badslippers.

Ons uitzicht over het Twentse landschap.
Een keukentje met gevulde koelkast, waterkoker, Nespresso apparaat. Inclusief gratis koffie en thee natuurlijk. En een geinig bureau-eiland met TV, geluidssysteem voor het draaien van muziek vanaf je telefoon, veel stopcontacten voor ladertjes enz. Wat er nog mist zijn bedlampen met ingebouwde usb-stopcontactjes 🙂
Maar eh, we gaan direct eerst lekker uit eten! ;-))

Dat doen we 16 km verderop bij een restaurant dat (ondanks de naam) er prima uitziet met een uitstekende menukaart! Overigens viel het niet mee in deze regio een restaurant te vinden dat, in deze tijd van het jaar, ook op dinsdag geopend was.

Terug op de kamer kijken we nog even TV vanuit het bed (de televisie is draaibaar naar het bed of de zithoek, dat hadden natuurlijk gewoon twee televisies moeten zijn! ;-)) Dan op tijd slapen.

Verwarmde zitplaatsen in het zwembad!Woensdag 11 maart
Op tijd eruit. Oh, en ik ben toevallig vandaag ook nog jarig, 65 geworden. Dat gaat de verkeerde kant op, maar goed… 🙂

Het zwembad in de ochtend, helemaal voor ons alleen!Rond half negen, nog voor het ontbijt, eerst even zwemmen. Daar is Femma een echte liefhebster van! Daarna naar het uitgebreide ontbijtbuffet. Heerlijk!

Inmiddels is de zon gaan schijnen en we vertrekken op de fiets (onderdeel van dit arrangement). De zon is zowaar gaan schijnen, het wordt een mooi dagje!
De route voert door het dorpje Lattrop en wat verderop, aan het riviertje de Dinkel, scoren we onze eerste geocache. We kijken even bij de Cosmos Sterrenwacht maar die gaat pas om 13.00 uur open.

Onderweg hebben ze een deel van de route compleet afgesloten, wegens werkzaamheden. Via het erf van een boer komen we toch weer goed uit in de richting Tilligte. Een beetje alsof je door iemands tuin rijdt, maar vooruit, en niemand gezien.

Fietsen door het Twentse landschap, mét zon!
We doen de cache in Tilligte en weer eentje voorbij het dorp richting Denekamp. Er staat nog wel aardig wat wind en dat valt Femma tegen, op de lange open stukken (we rijden nog ‘ouderwets’ zonder elektrische ondersteuning). We doen een vierde geocache en kiezen dan een route langs de Dinkel in de richting van de Sterrenwacht, want dat lijkt mij wel interessant (en ik was toch jarig?).

Tijd voor koffie!Onderweg drinken we koffie bij Mössems, een theeschenkerij waar we een aardig gesprek hebben met de eigenaresse. Die heeft wel een paar plekjes voor campers wanneer die bijvoorbeeld ook bij haar komen eten. We geven haar wat tips en fietsen weer verder.

Bij de Sterrenwacht aangekomen heeft men een heel programma voor ons! Er is net een schoolklas vertrokken en verder hebben ze niet veel te doen…

Cosmos, de sterrenwacht.  Uitleg over de werking van de telescoop. Tijdelijk een kleine, de grote is in onderhoud...  Op het dakterras van de sterrenwacht.
Dus eerst een mooie film zien van een half uur, dan een privé-vertoning door een medewerker in een digitaal planetarium, heel interessant! Daarna gaan we de koepel in, het echte werk.

Een spiegel-telescoop. Het principe heet de Newton-reflector.We zien verschillende sterrenkijkers of telescopen, alle volgens het spiegel-principe. Tot slot gaan we nog even naar dakterras, waar ook een aantal telescopen staan opgesteld. Het was zonder meer een interessant bezoek (vond Femma ook :-))

Om 16.00 uur zijn we terug bij het hotel en leveren we de fietsen weer in. We hebben extra Nespresso-kuipjes gekregen (en tweemaal fruitsalade) dus we maken zelf nog een kop koffie. En oeps, het is nu 17.45 uur, we moeten weg. We hebben om 18.00 uur gereserveerd in Oldenzaal!

Na een uitstekende maaltijd in Oldenzaal zijn we tegen 21.00 uur weer terug op de kamer. De televisie brengt ons het laatste Corona-nieuws, dat ziet er niet goed uit…

Ons uitzicht over het Twentse landschap.Woensdag 12 maart 2020
We zijn er weer prettig vroeg uit, Femma gaat direct door naar het zwembad, ik wil de sauna-afdeling nog even bekijken en uitproberen vóór het zwemmen.

Daarna het uitgebreide ontbijtbuffet. Maar goed dat we dat thuis niet hebben, niet goed voor de lijn! Na het ontbijt pakken we de (nieuwe) rolkoffer weer in en melden we ons bij de receptie om af te rekenen. 

Onze trouwe vierwieler...Op naar de parkeerplaats van het hotel waar, achterin in een hoekje, onze trouwe vierwieler al staat te wachten. Die snapt er waarschijnlijk niets van, dat we opeens in een hotel gingen slapen! 🙂

De route, zoals gebruikelijk.

Comments

  1. Leuk! En Ria’s gehaktbal is mega😊 Geniet ervan. Hoop dat het nog een beetje fietsweer wordt. Het is een mooi stukje Twente.

    • Ik zag ‘m, op de kaart: 350 gram, inderdaad een joekel! We gingen voor de 400 grams ribeye-steak, en dat was ook een uitstekende keuze. Ook een hele kluif! 🙂

Speak Your Mind

*