Een paar nachtjes weg…

Een prachtig plekje, zon, een picknickset... Voor mij het ideaal!Femma had een ‘terugkomdag’ van haar diabetes-cursus op vrijdag. En niet zoveel zin om daar alleen heen te gaan, met de auto. Dus gaan we samen, met de camper. Maken we er een uitje van!

De route van vrijdag naar Doorn (tracking pas bij Wezep ingeschakeld) en de zaterdag. De terugweg op zondag vergeten...

Route-overzicht

Eerst maar even op internet gekeken, waar kunnen we het best overnachten? Wat zijn de mogelijkheden?
De dag wordt gehouden in Langbroek, tussen Doorn en Wijk bij Duurstede. Daar zijn maar weinig camperplaatsen (dicht) in de buurt, er zijn wel een paar campings dichtbij. Eén daarvan draagt de wat ouderwetse naam “Boschlust” en heeft heel lovende reviews. Dan moeten we daar maar heen, op de bonnefooi.

Donderdag 11 mei 2017
In de loop van de middag zijn we vertrokken. We hadden zelfs nog een klein beetje file onderweg, maar het mocht geen naam hebben. Tegen half zes komen we aan bij de camping. Het ziet er goed uit, veel ruimte, groen, bomen, echt een mooi plekje! Alsof je in het bos staat. Er staan in totaal 4 campers en één caravan dus druk kun je het niet noemen.
De zon schijnt, de temperatuur is aangenaam, we gaan buiten eten. Voor het eerst dit jaar, daar was tot nog toe geen aanleiding voor.

  Ideaal plekje!  Het lijkt wel zomer...  Op de camping doe ik de afwas, die gaat nat mee terug naar de camper waar Femma afdroogt.
En zo zit je op donderdagavond op een campinkje in midden-Nederland. Grappig, zouden we best vaker kunnen doen. De overige kampeerders hebben allemaal fietsen mee, die verkennen van hieruit de omgeving (Utrechtse Heuvelrug!) per fiets.
We drinken nog wat en gaan op tijd naar bed, morgenochtend ‘vroeg’ op (07.00 uur).

Vrijdag 12 mei 2017
De schapen huppelen voor ons uit...De terugkomdag voor Femma. De plaats van handeling is slechts een paar kilometer, het had op de fiets gekund. Om kwart voor negen rijden we de camping af in de richting van de conferentie-boerderij.

Die blijkt aan een onverharde weg te liggen. En wij komen vanaf de verkeerde kant die weg in: we moeten zélf een hek opendoen (en weer sluiten). Vervolgens ontmoeten we een kudde schapen die wat angstig voor ons uitlopen, maar niet té snel. Aan de kant gaan ze niet en ik wil ze ook niet opjagen… Schiet lekker op dus! 🙂

Rond 15.00 uur haal ik Femma weer op, we doen wat boodschappen bij de AH in Doorn en dan terug naar de camping. Opnieuw lekker buiten eten én afwassen. Het lijkt wel vakantie.

Zaterdag 13 mei 2017
Uitslapen, uitgebreid ontbijten, krant lezen op de iPad. Voor je het weet loopt de ochtend op zijn eind en is het voor ons tijd om naar huis te gaan. Dat was ook de bedoeling: in de loop van de zaterdagochtend weer op huis aan, daar wacht nog werk genoeg.

Rond half twaalf rijden we de camping af, om 12.30 uur zijn we weer thuis. Dat was leuk, even kort eruit. Maar er komen nog wel wat weekendjes: donderdag 15 juni naar zuid-Limburg, nascholing BMC voor Femma op vrijdag en zaterdag.
De week erop, vanaf vrijdag 23 juni, weekend met de radioamateurs in Ommen op de camping. Nu eerst even een paar weekenden ‘gewoon thuis’.
Totaal gereden: 218km, 2 overnachtingen € 36,00 incl. stroom (hebben we niet gebruikt).

Speak Your Mind

*