Familieweekend in de Eifel

Overleg voor het vertrek naar een geocache...Nog een weekend zonder camper: naar een Landall Greenparc bungalow in Heimbach (Duitse Eifel). Met Herman en Eugeni (zus van Aloys) en Hans en Sini met de hond Luna. Alle zes (zeven?) geocachers, dus wat zullen we daar eens gaan doen? 😉

Niet helemaal zonder camper overigens: omdat wij op donderdag al vrij zijn vertrekken we een dagje eerder, met de camper.

De camperplaats in Thorn, met kerstsfeer. Aan het eind van de straat, bij de kerk, hebben Herman en Eugeni een hotelkamer geboekt.Donderdag 10 december 2015
We vertrekken donderdag, aan het begin van de middag, naar Thorn. Thorn, het witte dorpje in Noord-Limburg, gebruiken we vaker als overnachtingsplaats. Op 200km van Kampen heb je daar een uitstekende camper-overnachtingsplek op een parkeerplaats aan de rand van het dorp en op amper 100m van het centrum.
Herman en Eugeni komen ook: zij hebben deze donderdagmiddag vrijgenomen en een hotelkamer in Thorn gereserveerd.

De creepy cache tegenover het hotel...Na aankomst van Herman en Eugeni, het is nog licht, doen we nog gauw een geocache in het centrum van Thorn. Die ligt op het kerkhof, dus het moet voor zonsondergang! Na een paar puzzels vinden we deze ‘creepy’ geocache…

Herman en Eugeni gaan gauw inchecken in het hotel, wij zoeken vast een tafel in het restaurant.
Gezellig eten met zijn vieren, we drinken er ook nog koffie. Na een afsluitend wandelingetje door het dorp gaan Herman en Eugeni naar hun kamer, wij terug naar de camper(plaats). Morgen verder!

Geocache zoeken op het terrein van een dumpzaak.Vrijdag 11 december 2015
Na het ontbijt treffen we elkaar bij de camper en doen we nog snel even een paar geocaches in de directe omgeving. Eén daarvan is wel grappig: op het terrein van een soort “militaire dump” staan restanten van militaire vrachtwagens en vliegtuigen.
De caches worden redelijk snel gevonden, vervolgens naar de supermarkt voor boodschappen en dan naar Heimbach in de Eifel (115km).

Het zit ons zwaar tegen: we komen al voor de grens bij Aken in kilometerslange files terecht. Om 15.00 uur aankomen gaat absoluut niet lukken: het is al tegen 18.00 uur wanneer we eindelijk in Heimbach zijn, bij Hans en Sini…
We sjouwen de spullen snel het huisje in en gaan eten maken: vanavond eten we spaghetti met zijn allen.

Na het eten...

Na het eten overleggen we over de volgende dag: Herman en Eugeni hebben een paar mooie multi-caches uitgezocht in de nabije omgeving, die kunnen we morgen gaan doen.

We hebben trouwens een keurige bungalow: op de benedenverdieping een grote L-woonkamer met schuifpui en een goed uitgeruste keuken, toilet, douche met sauna.
Boven drie slaapkamers met 2-persoonsbedden, badkamer met zowel douche als (bubbel)bad. En alles in staat van nieuw.

Zaterdag 12 december 2015
Na het ontbijt maken we ons gereed voor vertrek. Wandelschoenen aan, we gaan met 2 auto’s, de camper blijft op de parkeerplaats achter. De eerste geocache brengt ons naar het Naturpark Eifel, een speurtocht van 3km. Werkelijk heel bijzonder: we lopen over een soort ‘leerpad’, waar je van alles kunt leren over de natuur. Over prachtige houten/stalen constructies, aangelegd met Europese subsidie. Toiletten, alles aanwezig. Klik eens op de foto’s hieronder!

Het begin van de wandelroute.  Hans onderweg op de bijzondere route!  Een houten tunnel waarin van alles te leren valt...  Een glibberpad over dode en omgevallen bomen...  We hebben de cache gevonden!
De volgende cache is een wandeling in het plaatsje Heimbach zelf. We beginnen eraan na de boodschappen in de lokale supermarkt en een snelle lunch in een plaatselijk café-restaurantje. Meer koffie met taart eigenlijk…

De route voert ons naar de boven het dorp gelegen burcht van Heimbach. Via de winkelstraat lopen we naar de ingang van de burcht, die we via veel trappen beklimmen. Later bleek dat er ook allerlei (gratis) liften waren, speciaal aangelegd om de burcht ook rolstoeltoegankelijk te maken.
We lossen puzzeltjes op en verkrijgen uiteindelijk de juiste coördinaten van de cache. Sta je dan bovenop de burcht en de cache is 40m van je af, dan is de vraag: is dat nog in de burcht, of beneden in de straat? Het bleek dat laatste!

De burcht torent uit boven het stadje.  Herman en Hans bij het imposante valhek.  Stalen punten!  Het uitzicht vanaf de hoogste toren. Een doorkijkje in de oude middeleeuwse straatjes.
Een échte Kerstman?Op een deel van de parkeerplaats was een kleine kerstmarkt waar we uiteraard ook nog even zijn gaan kijken. Er stond een koortje te zingen met in hun midden een échte kerstman! Verder allerlei kraampjes met kerstspulletjes, kerststukken en uiteraard eten en drinken. Van warme chocolademelk tot pittige glühwein.
Wij gaan terug naar ons huisje.

Een gezellige gourmet.Deze avond gaan we gourmetten. Alle spullen daarvoor hebben we van thuis meegenomen, vlees en groentes aan het eind van de ochtend vers ingekocht. Uiteraard een lekker glaasje wijn erbij.

Als enige ben ik (Aloys), snipverkouden, ‘s avonds nog in de sauna geweest. Heerlijk een half uurtje zweten en dan koud afdouchen. Knapt een mens weer van op! 🙂

Geocachen bij de stuwdam, dat is de helling op de achtergrond!Zondag 13 december 2015
Op tijd erin, op tijd eruit. Na het gezamenlijk ontbijt nog een laatste wandeling, uiteraard een multicache.
Deze speurtocht voert ons over en onderlangs de nabijgelegen stuwdam in de Ruhr. Het is een nevelige ochtend met heel lichte, fijne regen. Je wordt er amper nat van, het is wel lekker fris en stil, in de natuur. Uiteraard vinden we de cache in de omgeving van de kleine elektriciteitscentrale.

Herman en Eugeni willen op tijd vertrekken, na de lunch. Wij eigenlijk ook, Aloys moet nog aan het werk voor school. Als afsluiting gaan we tussen de middag met elkaar uit eten. Daarna, rond half twee, terug naar de auto en de 285km naar huis.
Het was een leuk en gezellig weekend!

 

Speak Your Mind

*