Geocachen in Deventer

deventer2Deze laatste zaterdag van de kerstvakantie willen we nog een paar geocaches gaan zoeken in het oude centrum van Deventer. Rond de middag vertrekken we via de Zalkerdijk naar Zwolle.

Onderweg langs de Zalkerdijk doen we vast 2 geocaches. Eentje zat kunstig verstopt in een hekwerk langs de weg, de ander vonden we bij het gemaal Antlia. Die was wel heel makkelijk, hopelijk blijft ie er nog lang zitten!

Bij binnenkomst in Zwolle slaan we even af richting het Engelse Werk, waar we onze derde geocache vinden bij de fraaie villa ‘Frysia State’. Ook niet al te moeilijk, dus we gaan gauw weer verder.
Zwolle weer uit, dan over de dijk via Wijhe en Olst richting Deventer. Onderweg doen we nog een wel heel kunstig gemaakte geocache, zie de foto hieronder. Het was een beetje zoeken, hoe werkt dat nou, hoe gaat ie open? Maar dankzij Femma’s technisch inzicht en vernuft hadden we dat snel uitgevonden! 🙂
De kop van de paal kan open, als je op de juiste knopjes drukt! De plastic pijp is de geocache met daarin het opgerolde logboekje.

deventer1

Dan door naar Deventer, richting centrum. Een prachtige oude, deels nog door muren omringde stad aan de IJssel. Heel anders dan Kampen: Kampen heeft slechts één (heel lange) winkelstraat, de Oude Straat, met een paar aardige zijstraatjes en een pleintje. Deventer heeft een groot marktplein, de Brink, met daaromheen andere pleintjes. En winkelstraten, winkelstraatjes en steegjes met leuke kleine winkeltjes.

Op de Brink (foto) was het nog markt, en er zaten overal mensen op (verwarmde) terrasjes. Bij de Waag, een prachtig middeleeuws gebouw, vonden we onze eerste geocache.

deventer3

deventer4We gaan gauw verder, het begint al een beetje te schemeren. De volgende geocache is er eentje bij de voormalige Vrouwengevangenis in het centrum. Ik vind ‘m bij toeval: het is een nanocache, magnetisch en zo klein als het topje van een pink!

We lopen terug naar de auto en doen daarna nog één geocache in een oud steegje haaks op de IJssel (foto). Dankzij Femma’s zaklantarentje vinden we ‘m ook nog!

Hoewel nog geen half zes is het al bijna donker wanneer we Deventer weer uitrijden. Onderweg nog een paar boodschapjes, en rond half zeven rijden we de Esdoornhof weer in.
Deventer is leuk, er zijn nog veel meer geocaches dus we gaan er zeker nog eens heen!

 

Speak Your Mind

*