Geocachen met kerstmis

Eenvoudige geocache. Was wel even zoeken, tussen al die bomen... Mooi gemonteerd, dit busje.De Eerste Kerstdag lekker thuis. Laat op, kerstontbijt, de kranten lezen. Maar we wilden er toch ook nog wel even uit, dus dat werd geocachen.

Uiteindelijk waren we natuurlijk weer lekker laat; het was al 14.00 uur geweest voor we de deur uitgingen. En het wordt nog vroeg donker ook, in deze tijd van het jaar. We hadden al wél uitgezocht waar we heen zouden gaan: Hattem. Alle drie de caches in de historische binnenstad én drie rondom het stadje.

Gevonden: de eerste geocache van vandaag!

De eerste hadden we al vrij snel na het verlaten van de A50 Kampen-Apeldoorn. Een stukje in het bos zat een klein voormalig fotobusje met een houdertje aan de boom (kleine foto boven). Was even zoeken, maar we hadden ‘m toch vrij snel.
De Hattemer Mini-Bieb mét geocache.Dan door naar de voormalige spoorlijn naar Apeldoorn opgeheven in 1972. Nu een fietstraject langs de rand van de Veluwe. Deze cache was wat moeilijker te vinden, maar is ook gelukt!

De derde cache was bij een mini-bieb in een buitenwijk van Hattem. Leuk, omdat we thuis zelf ook een mini-bieb hebben, mét geocache. Deze was makkelijk; ik zocht té moeilijk, maar Femma had ‘m meteen!

Vervolgens de historische binnenstad in. Eerst nog een cache aan de rand bij de stadsmuur: tikkie moeilijk maar toch snel gevonden. Net als de cache bij het Anton Pieck museum: ook vlot in het log. De 6e en laatste cache was op het marktplein,  bij een restaurantje wat net ging sluiten. Ook gevonden, we zijn klaar!

Nog even tijd voor een kop koffie, en dan naar huis.Het is inmiddels rond 17.00 uur, nog even tijd voor een kop koffie op het verwarmde terras van café-restaurent Banka, op de markt. Gezellig versierd, beschut, daar kun je nog prima even buitenzitten.

Tegen 18.00 uur zijn we weer thuis, tijd voor ons eigen kerstdiner.
De foto’s zijn gemaakt met een Samsung-telefoon. Niet zo geweldig, er gaat toch niets boven een échte camera! 🙂

Speak Your Mind

*