Herfstweekendje Bremen

Nog even eruit met de camper, een weekend naar Bremen. Een bestelling ophalen bij Freizeitwelt en, omdat we er dan tóch zijn, meteen maar een een paar dagen rondkijken in deze mooie, oude hanzestad.

donderdag 4 oktober 2012
Na het eten rijden we rond 20.00 uur de straat uit. Ik was om goed half vijf uit school, Femma had nog een patiënt tot 17.00 uur. Dan inpakken, water tanken etc. En dan nog warm eten, afwassen…

Voor we Kampen verlaten ook nog even tanken bij Esso Vermeulen, en dan de A50 op. Bij Zwolle nemen we de afslag naar de A28, richting Meppel, Hoogeveen, Emmen. Een uurtje later zijn we ook de Duitse grens gepasseerd, richting Meppen. De snelweg wordt weer een gewone weg en met het vrachtverkeer rijden we oostwaarts.

Om 22.00 uur rijden we de camperplaats van het stadje Löningen op, we hebben hier ooit eerder gestaan. Een rustige parkeerplaats vlakbij enkele winkels. Buiten ons staat er nog een grote camper.
Het is nu half elf, we hebben het bed opgemaakt, de gordijnen dicht, de kachel snort en ik zit met de iPad op schoot aan een glaasje wijn. Femma maakt nog een paar lekker hapjes. En een foto met de iPad. Met enige moeite krijg ik ‘m ingevoegd in dit verhaaltje. Het is net vakantie! 😉

vrijdag 5 oktober 2012
Vrijdagochtend worden we om 08.15 uur wakker omdat twee verschillende kerkklokken blijkbaar een wedstrijdje doen wie het heftigst kan luiden… Op het dak roffelt de regen, dat klinkt wel gezellig maar is niet een goed voorteken voor het weer van vandaag. Eerst maar eens wassen, aankleden en ontbijten!

Na het ontbijt wandelen we het stadje in voor wat boodschappen en om even rond te kijken. Ook vinden we (uiteraard) een paar geocaches. Zo wordt het toch wat later dan de bedoeling was. Om kwart over twaalf gaan we uiteindelijk richting Bremen waar we tegen half twee bij Freizeitwelt zijn. We halen de spullen waar we voor gekomen zijn en gaan richting camperplaats.

Op de camperplaats aangekomen zoeken we een aardige plek om daarna eerst maar een boterham te gaan eten. Het is inmiddels al twee uur geweest. We betalen gelijk voor 2 nachten, dan is dat ook maar geregeld.

Dan gaan we de binnenstad in, 1200 meter fietsen. Bijna om de hoek dus! Over de brug over de Weser, dan rechtsaf langs de kade. We fietsen eerst de wijk Schnoor in, een fantastisch oud wijkje met hele oude huisjes, supersmalle straatjes, pittoresk tot en met! Allemaal winkeltjes, caféetjes, gallerietjes enz. enz. We doen een geocache én we vinden onze eerste munzee, in een kunstgallerie (www.munzee.com).

Bij het restaurant in de middeleeuwse Ratskeller (werelderfgoed!) proberen we een tafel te reserveren voor morgenavond. Helaas, ze zijn al volgeboekt. Morgenavond is een bijzondere avond in Bremen: het is “winkelnacht”, de winkels zijn open tot zaterdagavond 24.00 uur.
We vinden een geocache, pal naast de Starbuck. Meteen maar even kop koffie halen, dus! 🙂 Dan nog door de beroemde Böttcherstrasse, een “gesammtkunstwerk” van rond 1930. Heel mooi, maar het loopt inmiddels tegen half zeven, we gaan terug naar de camper, eten maken.

De camperplaats loopt lekker vol, het is hier nog erg druk voor de tijd van het jaar. Misschien komen ze wel voor de winkelnacht. Het is nu tegen 21.00 uur, de afwas is aan de kant, straks op tijd naar bed. Dan kunnen we morgen op tijd naar het Universum, een bijzonder museum.

zaterdag 6 oktober 2012
Tegen half negen, ik heb de verse broodjes al opgehaald. Het heeft de hele nacht geregend, en het regent nog steeds. Afijn, eerst ontbijten.

Rond kwart voor tien vertrekken we op de fiets, in de stromende regen. Aloys met regencape, Femma in de regenkleding. Het is 7km fietsen naar het Universum, met een beetje zoeken komen we er om kwart over tien aan.

Een groot deel van deze regenachtige dag brengen we door in het belevenis-museum. We doen de afdelingen mens, aarde en kosmos. Veel leuke dingen, een soort groot Evoluon (wie dat nog kent van vroeger). We vonden het wel leuk, niet geweldig. Wanneer we om een uur of drie weer buiten staan schijnt de zon.

We fietsen terug richting centrum, en vinden onderweg nog een paar geocaches. In het centrum aangekomen pakken we in de Böttcherstrasse een terrasje en een groot glas witte wijn. Zo, lekker!

We wandelen nog eens uitgebreid door deze bijzondere straat en kiezen dan een restaurantje om te gaan eten. Het wordt Flett, een aardig “lokaal” zoals de Duitsers dat noemen.

Na de maaltijd, tegen 19.00 uur, fietsen we terug naar de camper. Het is wel weer mooi geweest voor vandaag! We zetten koffie, en hebben genoeg te lezen meegenomen.

zondag 7 oktober 2012
Beetje uitgeslapen, het is nu kwart over negen en we hebben al ontbeten. Femma moet zich nog even wassen en aankleden, dan gaan we straks nog een laatste keer  op de fiets richting centrum.  Een paar geocaches doen, en misschien een paar munzees. Dat is nieuw voor ons, we hebben er al één!

Rond 10 uur stappen we op de fiets, tenminste, dat was de bedoeling… Aloys een lekke band! Tweede pech met de oude Union, gisteren brak er op weg naar de camper al een rvs-stangetje van de achterrem af. We besluiten lopend te gaan, maar Femma’s fiets met de spullen in de tassen mee te nemen.

Langs de camperplaats loopt de halve marathon van Bremen, daarom gaan wij achterlangs. We gaan eens proberen of we samen kunnen fietsen: Femma achterop, ik fietsen. Dat gaat goed, en op een gegeven moment komen we weer aan de weg met de hardlopers. Het is het staartje, met de bezemwagen. Wij fietsen voor een stilstaande politiewagen langs, waarna een agent uit het raam begint te roepen: “das geht ja nicht!” Een vrouw langs de stoep roept iets als: “und dás für die Augen der Polizei!” Toch maar even vragen dan, aan oom agent, vanwaar die consternatie? Simpel: je mag in Duitsland niet fietsen met iemand achterop, dat is ten strengste verboden! Boete: één tientje, maar wij krijgen slechts een waarschuwing van de vriendelijke agent…

Lopend komen we aan in het centrum, waar we bij het oude “Kaffeehaus” een flinke kop koffie halen met een fijn stuk gebak! Niet zo goed voor de lijn, maar het is zondag. (Het had ook maandag kunnen zijn, of dinsdag, maakt niet uit…)
Daarna wandelen we nog een keer door de Böttcherstrasse, en van daaruit naar Schnoor. Het lukt ons zowaar tóch die tweede munzee te vinden, hij zat gewoon onder een virtrinekast geplakt!

Op de terugweg naar de camper doen we nog twee geocaches, en we fietsen nog een eindje samen langs de Weser, buiten het zicht van auto’s en politie… 😉 Bij de camper aangekomen ruimen we de boel op, fietsen erin en rond 14.00 uur verlaten we de camperplaats en Bremen.

Onderweg naar huis, zo rond half vier, leggen we nog even aan bij een wegrestaurant voor een “eenvoudige doch voedzame maaltijd”, dan hoeven we straks thuis niet meer te koken. Om een uur of half zes rijden we straat weer in, thuis!
Totaal gereden 525 km.

 

Comments

  1. Dat was leuk om te lezen, maar ik haal er uit dat Bremen ietsjes tegen viel? Mooie foto’s ook! Bedankt voor het plaatsen.
    73, Ben.

  2. Nee hoor, Bremen is wel leuk (ondanks deels slecht weer) maar dat Universum (een soort Evoluon) viel ons wat tegen.

Speak Your Mind

*