IOTA: Islands On The Air

De shack (radioruimte) zoals die er momenteel uitziet.Vroeg terug van vakantie (zie vorig bericht) heb ik mooi tijd om weer eens deel te nemen aan de jaarlijkse IOTA-Contest. Kan ik gelijk mijn nieuwe antenne eens goed uitproberen!

Na het schilderen, het sauzen en de nieuwe vloerbedekking op de eerste verdieping was er mooi de gelegenheid om ook mijn hobbyruimte weer eens aan te pakken. Dat betekent dat ik het elektrisch grotendeels heb vernieuwd (niet zichtbaar) en dat ik een “patch-rail” op de muur heb gemonteerd met chassisdelen waarop, aan de onderkant, alle antennekabels worden geschroefd. Te zien op onderstaande foto aan de linkerkant.

2015-shackpan

Ook nieuw zijn de “tafeltjes” op bovenstaande foto; de onderste gemaakt van een oud systeem van zwarte buizen, overgehouden van mijn vorige werkgever in de jaren ’80. De bovenste met 4 losse poten, gekocht in de bouwmarkt. De planken (beuken, net als het bureau) zijn van Ikea, die had ik nog. Praktisch!

Islands On The Air
De contest dus. De wedstrijd duurde 24 uur, van zaterdagmiddag 14.00 uur lokale tijd tot zondagmiddag 14.00 uur. Ik heb echter meegedaan in de klasse van maximaal 12 uur, cw (alleen morse), en low power (max. 100Watt). Ik had voor mezelf een schemaatje gemaakt voor die 12 uren: zaterdag van 14.00-18.00 uur, daarna eten/pauze, vervolgens van 20.00-24.00 uur en dan slapen. De volgende ochtend van 07.00-11.00 uur, daarna is het douchen/aankleden en naar Zwolle, koffie drinken bij mijn schoonouders.
In de praktijk was ik zondagmorgen al voor 6 uur wakker en heb ik besloten van 06.00-08.00 uur te gaan, een uurtje om rustig (met Femma) te ontbijten en dan afsluiten met een blokje van 09.00-11.00 uur. Daarmee was mijn 12 uur vol!

Resultaten
Mijn Yaesu FT-847, een 100Watt kortegolfzendontvanger. Daarboven de microKeyer II, de verbinding tussen de zender en mijn computer.Helaas, de resultaten vallen (mij) nogal tegen. De condities waren niet geweldig; met enkele uitzonderingen heb ik alleen gewerkt met Europa en een stukje Azië. In totaal 120 verbindingen, mede dankzij een behoorlijk aantal multipliers (maar liefst 63 van de 120 gewerkte stations zaten op een eiland!) kom ik dan nog aan ruim 50.000 punten. Daarmee zou ik vorig jaar 29e zijn geweest, in mijn klasse (12 uur/telegrafie/100Watt). En beste Nederlander! Mwah, nog niet eens zó gek dus! 🙂

Buiten Europa voornamelijk Aziatische Russen, éénmaal Israël, Canarische eilanden (= Afrika!), één Amerikaan en PJ4V op Bonaire. Goed beschouwd, en dankzij de uitzonderingen, 5 continenten: Europa, Azië, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika. Tóch magertjes…

Worked All Europe CW-contest 2015

Weekend 8-9 augustus 2015
PA3DAT in de WAE-contest 2015 CW (telegrafie)
Antenne: Fritzel FD4 windomantenne, 40 meter lang.
Zendontvanger: Yaesu FT847, output 100 Watt.

Afrika
Canarische Eilanden
Madeira
Marokko

Azië
Azerbeidzjan
Aziatisch Rusland
China
Cyprus
Filippijnen
Japan
Maleisië
Saoedi-Arabië
Thailand
Verenigde Arabische Emiraten

Noord-Amerika
Bermuda
Canada
Dominicaanse Republiek
Maagden Eilanden
Puerto Rico
Verenigde Staten

Zuid-Amerika
Brazilië
Venezuela

Oceanië
Australië

Speak Your Mind

*