Jota 2016

De dames achter de zender...Het eerste weekend van de herfstvakantie: de jaarlijkse Jamboree On The Air met scouts en radioamateurs over de hele wereld. Voor mij de 38e keer, zonder onderbreking.
Altijd een gezellig weekend met allerlei activiteiten, uiteraard met Joeri PE5JW, Joris PD2JM en veel bezoekers.

Ernst bij de top van de 25m hoge zendmast. Antennes voor VHF (vertical en 7 elements yagi) en de grote 2-elements yagi voor de 10, 15 en 20meterband zitten er al in.Daarnaast hebben de scouts natuurlijk zelf ook de nodige radioamateurs onder hun leden waaronder Ernst (ex-PD1ZES) en Herman PD1ACK. Deze mannen zijn onmisbaar bij het kantelen van de tonnenzware stalen mast, 25 meter hoog!
Een klus die we meestal op donderdagavond al doen, omdat velen op vrijdagmiddag daarvoor geen tijd hebben in verband met werk.
Herman PD1ACK in de vrijdagavond-schemering.Herman plaatst zijn eigen vertical (een 10 meter lange antenne voor de 40m-band) op het dak van het gebouw, aan de schoorsteen.

Verder was het weer een fantastisch weekend. Vrijdag goed weer, zaterdag ietsje minder (maar dan zitten wij toch binnen :-)) en op zondag volop zon en 18 graden!

De eerste verbinding was met Maleisië, al snel gevolgd door Zuid-Afrika en Namibië. Op zaterdag konden we ook Brazilië aan het lijstje toevoegen. En Australië, niet te vergeten. En vele stations die wat dichterbij zaten.

Comments

  1. Wat ik mij nu afvraag: hoe komt de persoon Joris uit dit verhaal aan zijn callsign, naar mijn weten gebruikt ie een callsign die al in 2009 is uitgegeven. Hoe kan ik dit weten/beweren… Nou heel simpel, deze callsign is uitgegeven aan mij, (the real PD2JW). Hoe is dit mogelijk ?

    • Joris gebruikt helemaal geen callsign die aan iemand anders is uitgegeven, Joris is PD2JM. Jij hebt net dat éne typefoutje ontdekt in een Jota-verslag. Als je de moeite had genomen om even verder te kijken, als je bijvoorbeeld op “Joris” had gezocht op mijn website, dan had je een hele rits andere blogjes gevonden waarin hij met de juiste callsign wordt aangeduid!
      Ook met de vriendelijke groeten…

Speak Your Mind

*