Kamperende radioamateurs

Op de rij: Wilco PA8KW, onze bus en de vouwwagen van Arbo PH0AS.Het jaarlijkse weekend met de zendamateurs van de afdeling Zwolle/IJsselmond: samen “kamperen bij de boer” in Ommen. En het wordt een weekend met mooi weer, dus de vooruitzichten zijn voortreffelijk.

Vrijdag wordt dus een bloedhete dag, ruim 30 graden. Met tegen de avond kans op onweer met zware buien en windstoten. Met het opbouwen van de antennes wachten we dus maar tot zaterdagochtend.
Arbo PH0AS heeft een en ander al opgesteld en maakt verbinding met Japan.Rond 15.00 uur komen Femma en ik aan op de camping, Arbo is er al en heeft de vouwwagen al staan. Hij is alleen dit jaar, Janita en de jongste dochter zijn een weekendje naar Londen.

We zetten de bus met de neus naar de heg, de opening naar het noorden, dan hebben we het grootste deel van de dag schaduw bij de deuropening.
Rond een uur of vier arriveert Herman PD0HF met de caravan en zijn jongste zoon en een vriendje. Inge moet nog werken en wordt later opgehaald. Voorlopig dus met drie ‘stellen’, nog twee deelnemers komen morgenochtend.

De caravan van Herman PD0HF en Inge, op zaterdagochtend.

Wilko en Marc meten een antenne met analyzer en laptop.De onweersbui trekt vooral langs ons heen. Prachtige donkere luchten, veel flitsen en een stevige bui. De windstoten blijven ons bespaard. Tegen elf uur liggen we in bed, morgen verder.

Een heerlijke zaterdag; mooi weer, een gezellige groep met Wilko PA8KW er nog bij plus Mark PE1FJN en Heike. Frisser dan gisteren, 19 in plaats van bijna 30 graden, maar in de zon verbrand je toch wel. We knutselen aan antennes, doen metingen, bouwen mastjes op en maken zo nu en dan ook nog een verbinding. Zelf kom ik niet veel verder dan 2: een verbinding met Bonaire, gevolgd door eentje met Aruba. Mooi genoeg…

Aan het eind van de middag stookt Arbo zijn paella-pan op en wij steken de barbecue aan. Na de maaltijd is de DKARS-contest inmiddels begonnen en Arbo en Wilko komen samen nog aan 177 verbindingen. Niet echt veel, maar de condities zijn ook niet geweldig.

Zondagmorgen opnieuw prachtig weer en na het ontbijt hebben we nog mooi wat uurtjes om met de radio’s en antennes te knooien. Tegen half drie beginnen we langzaamaan wat af te breken en op te ruimen, maar het is al na vieren wanneer iedereen huiswaarts is gekeerd. Zelf zijn we de laatsten die de camping verlaten.

Speak Your Mind

*