Kerst 2012

thuisDit jaar hebben we, na 13 keer Oberstdorf, besloten om een keertje over te slaan. De eerste keer dit millennium/deze eeuw dat we thuis zijn met de feestdagen! 🙂

Een combinatie van factoren (we hebben nogal wat te doen, Oberstdorf werd ook een “gewoonte” en we willen gewoon even lekker “niets”) deden ons besluiten een keertje over te slaan.

Sinds 1999 reisden we ieder jaar af naar Oberstdorf, voor 2 weken wintervakantie. Al die jaren hebben we nauwgezet bijgehouden op ons winterweblog: www.winterweblog.nl

Een actueel (live!) overzicht van de Parsenn-piste, waar ik anders graag mag skiën (foto rechts, klik erop!)

Kerst in Kampen

Kerst 2012

In plaats van een kerstboom heeft Aloys ons zijraam een nostalgisch aanzien gegeven met namaak-glas-in-lood-raampjes maar van buiten en in het donker is het net echt. Onze ster hangt er ook, en 2 kaarsjes voor het raam en 2 mini-boompjes met ballen. Zelf vonden we het heel sfeervol. In de weerspiegeling zie je een kerstboom-lookalike, hiervan hebben we er twee, en op tafel ons kerststukje.

Kerst 2012

Onze andere Kerstboom-lookalike, lampjes en kaarsjes. En om het echt gezellig te maken doen we zo nu en dan behalve de TV ook de open haard aan. Die zit voor de kijker links en kan je hier net niet zien.

carbid.pngOud en Nieuw
Door vrienden uit Friesland werd ons gevraagd of we oudejaarsavond samen wilden uitzitten. Ja gezellig, maar dan liever in Friesland dan in Kampen.
Kampen is op oudejaarsdag namelijk tot ‘oorlogsgebied’ verklaard. Hier zie je de kruising op 50 meter van ons huis alwaar de melkbussen (een stuk of 8) werden afgeschoten. Om half 10 ‘s ochtends was het vuur al aan met vlammen van 3 meter hoog.

oudnieuwTegen 15.00 uur zijn we vertrokken richting Veenwouden. Gelukkig stond bij thuiskomst de volgende dag ons huis er nog onbeschadigd bij 🙂

Comments

  1. Een heel gelukkig en radiorijk maar vooral gezond 2013 gewenst!!

Speak Your Mind

*