Korte vakantie naar Saarland en Elzas

Een plaatje van internet: onze eerste bestemming.Het Jota-weekend zit erop, vrijdag 3 november heeft Femma nascholing. Daaraan voorafgaand knijpen we er nog even tussenuit! Bestemming: Saarland en de Elzas/Vogezen. En dan naar Gulpen voor de nascholing, en weer naar huis. We hebben maximaal 14 dagen de tijd.

Kop koffie onderweg, bij het uitzichtspunt van de bruinkoolgroeve.Dinsdag 24 oktober 2017
We zijn om 13.30 uur uit Kampen vertrokken. Even volgetankt, vis gehaald voor gemakkelijk avondeten en weg zijn we. Voorlopig richting Trier, waar net ten zuiden van de stad de rivier de Saar in de Moezel stroomt.
Van daaruit volgen we de Saar stroomopwaarts, Saarland in.

Het uitzichtspunt hoog boven de bruinkoolgroeve.De bruinkoolgroeve. Het lichtblauwe spoor rechts, dat zijn onze "broodkruimels" (GPS-tracking).Onderweg nog een koffiepauze bij de bruinkoolmijn Etzweiler, ook wel Braunkohle-Tagebau Hambach genoemd. Zie kaartje. We wandelen even naar het uitzichtspunt, maken een paar foto’s en vinden een geocache. Tijd om weer verder te gaan!

Uitzicht op de Moezel van achter het stuur. Mooi plekje voor een overnachting!De camperplek in Saarburg trekt ons niet zo, we willen liever aan de Moezel overnachten. Dat doen we in Mehring aan de Moezel, achter restaurant Mosel Beach Wein Cafe: aan ‘the beach’ dus! 🙂 Zie de foto, ons uitzicht vanachter het stuur.
Van hieruit is het morgen slechts 41km naar Saarburg.
Vandaag gereden: 415 km, totaal 415 km. Overnachting € 8,00.

Woensdag 25 oktober 2017
Laat opgestaan, uitgeslapen. Ons eerste doel: het pittoreske stadje Saarburg, 41km zuidelijker. Maar eerst wandelen we nog even door het dorpje Mehring.

De camperplek met het restaurant met terras achter ons.  Ons uitzicht op de Moezel.  Langs de Moezel wandelen richting centrum.
Er blijkt weinig te zien, dus om kwart voor elf vertrekken we naar Saarburg.
Een mooie route langs de Saar, ondanks dat TomTom ons steeds van de rivier af probeerde te sturen. En dan mis je het mooiste! Bij aankomst in Saarburg rijd je wat hoger, boven de rivier: mooi uitzicht op het stadje!

Uitzicht op het stadje Mettlach vanaf de weg langs de rivier.
We vinden een parkeerplaats in het centrum, max. 2 uur. We kunnen altijd nog tijd bijkopen…
Saarburg is een bijzonder pittoresk plaatsje, maar… kleiner dan we dachten. We zijn er na 2 uurtjes wel uitgekeken. Het bijzondere is natuurlijk de waterval in het riviertje de Leuk, middenin het centrum. En de kloof, daarna, met de watermolens. Heel apart!

De waterval van de Leuk in het centrum van Saarburg.  De kloof met de watermolens, direct ná de waterval.  Saarburg aan de Saar, met de kerk en burcht op de achtergrond.
We rijden door naar Mettlach, daar willen we overnachten. Rond 14.30 uur komen we daar aan. We kijken eerst even waar de camperplaats is die we nog kennen van jaren geleden: naast de abdij-brouwerij. Daar willen we ook gaan eten vanavond.
In de outlet-store van Villeroy en Boch. Duur, bijv. één boterhambordje van € 30 voor €23...Daarna gaan we eerst door naar de outlet store van Villeroy en Boch, een beroemde porseleinfabriek die in dit stadje is gevestigd. We kijken er rond maar vinden er niets van onze gading en lopen dan nog even door de winkelstraatjes.

Om half vier zijn we op de camperplek bij de abdij-brouwerij. Tijd voor een apéritiefje… 🙂

We zaten aan de tafel voor die koperen ketels...We zijn vroeg gaan eten; om half zes. Straks toch nog even kijken naar een camperplaats iets verder, aan de overkant van de Saar. Na een heerlijke maaltijd met een fijn glas wijn (eentje, ik moet nog rijden…) stappen we in de camper en rijden naar de andere camperplek.

Aangekomen, in het donker, valt het Femma tegen: er staat slechts één camper en er is verder niets. Het is haar té stil, geen goed gevoel. Dus we rijden terug naar de abdij-brouwerij, tussen de doorgaande weg aan de ene kant en een spoorbaan aan de andere kant. Minder rustig, maar het voelt beter…
Vandaag gereden: 93 km, totaal 508 km. Overnachting € 5,00.

Geen bedbank maar een badbank!Donderdag 26 oktober 2017
Na het ontbijt zijn we vertrokken naar het bezoekerscentrum/museum van Villeroy en Boch, gevestigd in de eeuwenoude abdij. Mooie expositie, we hebben er anderhalf uur rondgelopen.
Het meest bijzonder vonden we de herbouwde Dresdner Milchladen uit 1880. Een melkwinkel geheel met porselein ingericht door Boch. Poseleinen tegels, wandbekleding, bijna alles is van porselein. Hier is het een café, alleen in bedrijf in het weekend.

De familie Villeroy en Boch aan de avondmaaltijd?  Bij binnenkomst in Café Dresdner Milchladen.  De bar van Café Dresdner Milchladen.
Hierna gaan we verder richting Saarbrücken, langs de Saar. Het mooiste deel, van Saarburg naar Mettlach, ligt dan achter ons. Bestemming Völklingen.

Op de P-plaats van de voormalige Hoogovens Völklingen, Unesco Werelderfgoed.In Völklingen, een voorstadje van de hoofdstad Saarbrücken, is het voormalig hoogovencomplex Völklingen uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed.
Die hoogovens schijnen ‘s avonds prachtig te zijn verlicht én daar mag je (gratis) overnachten met de camper. We arriveren er rond 15.30 uur en gaan vast even kijken bij de ingang.
Vandaag gereden 46 km, totaal 554 km. Overnachting € 0,00.

Na een buitje tóch een zonnige vrijdagochtend op de camperplaats bij de hoogovens.Vrijdag 27 oktober 2017
We hebben besloten een bezoek aan het hoogovencomplex later wellicht eens te doen, we hebben zoiets in het Ruhrgebied al eens gezien. Bovendien heeft Femma wat last van de knie, dat maakt het vooruitzicht van 6km lopen, trappen op en -af niet aantrekkelijker…

Een straatje met dichtgetimmerde horecapanden in de Altstadt van Ottweiler...We gaan binnendoor, via een mooi rivierdal, naar het stadje Ottweiler. In Ottweiler wandelen we rond in de Altstadt maar dat valt een beetje tegen. Veel leegstaande winkels, bijna niemand op straat, slecht onderhouden gevels en lege terrasjes. Terwijl het prachtig weer is!

Goed bezochte terrasjes in de binnenstad van Sankt Wendel.Van Ottweiler rijden we door naar Sankt Wendel, een iets grotere plaats. Hier meer winkels en terrasjes, meer mensen op straat en een fraaie Altstadt. We drinken er een kop koffie, kijken nog wat rond en dan terug naar de auto. Het laatste plaatsje voor vandaag is Tholey.

Ons plekje voor de nacht. Mooi uitzicht!In Tholey is een ‘erlebnisbad‘, een ‘tropisch zwemparadijs’. Daar willen we overnachten om daar morgenochtend te gaan zwemmen (en douchen). De camperplaats is wat onaantrekkelijk, 7km verderop schijnt een mooiere plek te zijn met weids uitzicht.
Dus rijden we nog even verder, we komen morgenochtend wel terug bij het zwembad!
Vandaag gereden 77 km, totaal 631 km. Overnachting € 5,00.

Een mistige ochtend...Zaterdag 28 oktober 2017
Prima geslapen. We zijn op tijd op want we gaan naar het zwembad! In dikke mist rijden we de 7km terug naar Tholey.
Om 09.15 uur gaan we naar binnen, voor € 5,00 p.p. hebben we anderhalf uur. Tijd zat, volgens Femma, die thuis elke woensdagochtend gaat zwemmen.
Het aantal gasten in dit zwemparadijs is hooguit 15 mensen, dus we hebben bubbelbaden, de wildwaterbaan, de grote glijbaan etc. bijna voor ons alleen! Voor het zwemmen douchen, ná het zwemmen douchen, brandschoon zijn we om half elf terug bij de auto.

We gaan verder, richting Frankrijk. We kiezen een -hopelijk- mooie route uit, weg van de snelweg. Van Tholey via Sankt Wendel naar Neunkirchen. Van daaruit een binnenweg naar Blieskastel, verder over de 423 naar Sarregueminus in Frankrijk.

Bij wijnboer Bernard Meyer in Dangolsheim, Elzas.We volgen het riviertje de Sarres naar Herbitzheim vanwaar we de D919 nemen door het dal van de Moder in de Noordelijke Vogezen. Bij Ingwiller slaan we af en rijden via Savernes richting Molsheim in de Elzas.

Vlak voor Molsheim, in het dorpje Dangolsheim, gaan we overnachten bij wijnboer Bernard Meyer. Daar waren we de afgelopen 20 jaar al twee keer eerder en er is niets veranderd. Morgen verder!
Vandaag gereden 191 km, totaal 822 km. Overnachting € 0,00.

Bij wijnboer Bernard Meyer in Dangolsheim, Elzas.Zondag 29 oktober 2017
Wintertijd, we mochten een uurtje langer slapen. Het was trouwens een stormachtig nachtje, ons kunststof trapje vond ik onder de camper terug! 🙂
Desondanks prima geslapen en de ochtend is rustiger én droog met zo nu en dan een beetje zon!

Voor vertrek vullen we nog snel de watertanks, zo kunnen we er weer een aantal dagen tegen. Dan vertrekken we richting Molsheim.
De toegangspoort tot het dorpje Boersch. Meteen hier even een geocache gevonden!Het is de bedoeling de Route de Vin d’Alsace te volgen, de Elzasser wijnroute.

We rijden van het ene mooie dorpje naar het andere, de route loopt door de wijngaarden met hun gele herfstbladeren. De druiven zijn er al af. Op de weg is het rustig, weinig verkeer. Het is tenslotte zondag vandaag.

Wanneer we in Obernais aankomen, een wat groter stadje, parkeren we de auto voor een stadswandeling. Meteen begint het flink te regenen, de eerste échte bui vandaag. We maken van de gelegenheid gebruik om koffie te drinken en wat te eten. Gewapend met de paraplu gaan we vervolgens het stadje in.

Obernai: het marktplein.  Een straatje in Obernai.  In de basiliek van Obernai.  Femma steekt een kaarsje aan...
Bij de wijnboer in de wijngaard.We vervolgen de wijnroute en komen aan in Blienschwiller waar we gaan overnachten bij een France Passion Wijnboer, Spitz et Fils. We gaan even proeven in zijn winkeltje en nemen een fles Pinot Noir mee voor het avondeten. Flesje van € 8,00 maar doorvoor mogen we dan ook gratis overnachten!
Vandaag gereden 65 km, totaal 887 km. Overnachting € 0,00.

De hoofdstraat van Riquewihr.Maandag 30 oktober 2017
Een zonnige ochtend. Het zal vandaag de hele dag mooi weer blijven. Fris, maar weinig wind en heerlijk weer in de zon! We draaien om 10.15 uur de wijnroute weer op. Bestemming: het ommuurde middeleeuwse stadje Riquewihr.
Maar zover is het nog niet, we volgen nauwgezet de bordjes “Route de Vin d’Alsace”. Afwisselend slinger je dan tussen wijngaarden door en je rijdt van dorp naar dorp. Mooi!

Riquewihr is een prachtig, pittoresk middeleeuws wijnstadje. Klein, amper 350 meter doorsnede. Met een drukke hoofdstraat en vele steegjes en zijstraatjes. Veel monumentale panden, vakwerk in allerlei kleuren. Bloemrijk, zelfs eind oktober (die geraniums zijn niet stuk te krijgen 🙂 )

Riquewihr  Riquewihr  Riquewihr  Riquewihr
We wandelen er rond tussen half twaalf en half twee. Ergens wat drinken mislukt, vrijwel alle restaurantjes zitten vol met mensen die willen eten. En om op het terras te gaan zitten is ons net té fris. Dan maar ‘gewoon’ koffie zetten in de camper, die smaakt net zo goed!

Riquewihr  Riquewihr  Riquewihr
Herfst in de wijngaarden...Na Riquewihr vervolgen we de wijnroute. Een mooie route, veel van de dorpjes onderweg zijn een bezoek waard maar we kunnen nu eenmaal niet élk dorp afzonderlijk gaan ‘bewandelen’.

Opmerkelijk is wel dat je, wanneer je je trouw aan de route-aanwijzingen houdt, door élk dorp, door de smalste straatjes moet wurmen. Soms op een tegenligger moet wachten omdat de middeleeuwse straatjes gewoon té smal zijn.Het Rijndal: aan de overkant ligt het Schwarzwald, meer naar rechts (niet te zien) de Zwitserse Alpen.
Nu is het rustig, bijna november, maar hoe gaat dat hier in de zomer met die caravaan van (grote) campers? En hoelang wordt dat nog getolereerd?

We naderen ons doel: de Bollenberg. Een groot wijndomein met herberg én een motel, fraai gelegen tegen de hellingen van de Vogezen. Met datzelfde weidse uitzicht als de vorige foto. We hebben er al vaker gestaan, meerdere malen ook met Wietse en Anja.

Weids uitzicht over het Rijndal, met het Schwartzwald aan de overkant.
Bollenberg by night...Tijd om wat te eten te maken. Tijd  om het blog bij te werken. En tijd voor een wijntje!
Ondertussen nog wel even naar buiten voor een avond-impressie! 🙂
Vandaag gereden 82 km, totaal 969 km. Overnachting € 0,00.

Dinsdag 31 oktober 2017
We zijn op tijd wakker, de zon staat al op de neus van de auto. Het is strakblauw, het belooft opnieuw een prachtige dag te worden. Het was een koude nacht, de buitenthermometer heeft -2 gemeten. In de schaduw is het gras wit van de vorst. We hebben vannacht ons kacheltje zachtjes door laten branden.

Mountainbikers tijdens de ochtendwandeling. Rechts in de verte staat de camper.Na het ontbijt en voor we vertrekken maken we eerst nog een wandeling door de wijngaarden. Het is er doodstil, alleen een paar jonge vrouwen op mountainbikes komen voorbij. Wanneer we terug zijn bij de auto gooien we nog even de watertank vol waarna we om kwart over tien vertrekken.

Koffiepauze bij het skigebied Le Markstein op ruim 1000m hoogte.We hebben besloten door te rijden tot Guebwiller om vervolgens het laatste stukje van de wijnroute (tot Thann) over te slaan. We draaien bij Guebwiller naar het westen: een zijdal én de Vogezen in.
Zo staan we tegen half twaalf boven de 1000 meter in het verlaten skigebied Le Markstein. Tijd voor koffie. We meten hier een buitentemperatuur van 3,9ºC, maar in de zon en met vrijwel geen wind is het heerlijk!

De middagpauze aan een picknicksetje in een vrijwel verlaten dal. Heerlijk rustig en fantastisch weer!We volgen de kammen van de Vogezen een stuk naar het noorden via de Route de Crêtes. Een prachtige route, het is erg lang geleden dat we hier voor het laatst langskwamen. En vaak regent het in de Vogezen, maar vandaag niet! Heerlijk in het zonnetje lunchen we buiten met Quiche Lorraine, toast met paté en joghurt met slagroom. En het lijkt wel zomer…

Bij de boer in de boomgaard. Vanuit de Vogezen rijden we via de N59 richting Nancy. Onderweg in Blainville-sur-l’Eau vinden we een vriendelijke France Passionboer waar we in de boomgaard mogen overnachten. Morgen verder!
Vandaag gereden 155 km, totaal 1124 km. Overnachting € 0,00.

Het is vanochtend weer net zulk prachtig weer als gistermiddag, toen ik deze foto nam!Woensdag 1 november 2017
Opnieuw een koude nacht, het heeft echt enkele graden gevroren! Onze Webasto dieselkachel houdt gedurende de nacht de camper zacht suizend op ca. 8 graden.
Het was gisteravond nog een poosje onrustig. De kinderen van de boer hadden op het erf een vuurtje gemaakt en vierden Halloween met veel gegil en geschreeuw. Gelukkig stonden we daar een eindje vanaf.

De route van vandaag door Frankrijk en Luxemburg. We willen de snelweg van Nancy via Metz naar Luxemburg mijden; we kiezen een route binnendoor langs de oostkant. Dat bevalt redelijk; mooi golvend landschap en aardige stadjes onderweg. En: geen rotondes, dit is geen Route National.

Bij Metz komen we weer op de snelweg. Femma wil nog graag even bij een grote Franse supermarkt aan, maar helaas: het is Allerheiligen en dat blijkt in Frankrijk een nationale feestdag te zijn. Alle winkels gesloten. Dan maar door naar Luxemburg, kunnen we gelijk even de tank goedkoop (€ 1,018) vullen met diesel.

We besluiten richting Remich te gaan, waar de Moezel de grens vormt tussen Luxemburg en Duitsland. We volgen de Moezel langs de Luxemburgse kant tot de rivier Duitsland in slingert. De grens is nu de rivier de Sûre, Sauer in het Duits. Die volgen we nu. Probleem: er zijn hier heel weinig camperplekken en de meeste campings zijn in november al gesloten. Uiteindelijk slingeren we Duitsland weer in waar we een plekje vinden in de ons minder bekende westelijke Eifel, in Waxweiler.
Vandaag gereden 311 km, totaal 1435 km. Overnachting € 5,00.

Ons camperplaatsje in Waxweiler.Donderdag 2 november
Ook vannacht helder, vorst en weer een stralende dag voor ons. Vanavond willen we op een camping, kunnen we weer eens douchen. Morgen heeft Femma cursus in Gulpen, dus we vonden een ASCII-camping in Remersdaal. De camping waar we anders heen gaan bij Gulpen is vanaf 1 november gesloten…

We navigeren van Duitsland door België met als kenmerk: snelwegen vermijden. We rijden door het mooie dal van de Prüm, de oude spoorlijn is een fietspad geworden en bij elk oud station is een camperplaats gemaakt! We vinden een hele mooie, die slaan we op bij favorieten en verklappen we verder niet!

Een enorme Carrefour-supermarkt in Malmedy houdt Femma wel even bezig...In België wil Femma nog even winkelen in een grote Carrefour supermarkt in Malmédy. Dat duurt meer dan een uur, maar dan doe ik vast een deel van mijn beheerstaken van het Camperforum.
Femma komt met 2 Quiches Lorraine terug, die maken we even warm in een steelpan met het deksel erop!

In Kelmis, de voormalige "hoofdstad" van Neutraal-Moresnet.De volgende bestemming is het dorp Kelmis, de voormalige ‘hoofdstad’ van het verdwenen mini-staatje Neutraal Moresnet. Een taartpunt die begint bij het Drielandenpunt bij Vaals, wat van 1816 tot 1920 een Vierlandenpunt was!
Van collega Roliena Leurink kreeg ik een boek over dit verdwenen land bij mijn afscheid. Helaas is er in de huidige tijd weinig terug te vinden van deze roerige geschiedenis. Ik vond nog wel een leuke link met veel foto’s.

In de familiedouche...Hierna gaan we door naar de camping in Remersdaal. Tijd om te douchen! Ze blijken een familiedouche te hebben: een grote luxe doucheruimte met 2 douches, toilet, wastafel etc. Die pikken wij, gezellig samen douchen net als thuis :-).
Vandaag gereden 120 km, totaal 1655 km. Overnachting € 17,00.

Op de camping in Remersdaal, 15km van Gulpen.Vrijdag 3 november 2017
Op tijd op, half acht. Lekker nog even onder de douche. Ontbijten, toilet legen, afval in de container. Rond 09.40 uur rekenen we af en verlaten de camping.

Een mooie binnenweg door de Voerstreek en het prachtige Limburgs landschap brengt ons in goed 20 minuten naar Gulpen, het hoofdkantoor van het BMC. We doen nog even een rondje om het dorp, langs de grote parkeerplaats bovenop de ‘berg’ om te zien of er iets veranderd is. Dat valt wel mee en om kwart over tien zet ik Femma af voor het BMC. Ze is mooi op tijd.

De redelijk beroemde Herberg "De Smidse" in Epen.Zelf rijd ik eerst door naar Epen, herberg De Smidse. Lekker aan de koffie met dezelfde krant als thuis. Rond twaalf uur rijd ik terug naar de Gulpenerberg om daar de camper te parkeren. De Gulpenerberg als “dagcamping”, blog bijwerken en wellicht een paar radioverbindingen maken.

George Dominick, W4UW, in zijn shack thuis in Tennessee. Foto qrz.com.Ik zet via het achterste Heki-dakluik de compacte Atas-antenne op de camper.
Tot mijn verrassing maak ik een hele leuke verbinding met George Dominick W4UW (foto links) in Knoxville Tennessee (USA) op 18.135 KHz. Daar blijkt het weer vrijwel gelijk aan dat hier; circa 15 graden en bewolkt 🙂

Straks Femma ophalen en dan gaan we door naar Apeldoorn. Ergens wat ‘snacken’ onderweg, en dan zien of we bij de Americahal in Apeldoorn kunnen overnachten. Daar is morgen de jaarlijkse Dag van de Amateur, een groot evenement voor radioamateurs. En van daaruit naar huis.

De vroege ochtend, naast de Americahal in Apeldoorn.We vertrekken rond half zes uit Gulpen en zijn tegen 20.00 uur bij de Americahal. Overnachten geen probleem, er staan al wat campers en bestelbusjes dus we schuiven gewoon aan in de rij. De foto is de volgende ochtend gemaakt, rond 07.00 uur.
Vandaag gereden 259 km, totaal 1914 km. Overnachting € 0,00.

Zaterdag 4 november 2017
We zijn vroeg wakker, waarom weet ik niet maar Femma zit om half zes al op haar iPad te lezen en heeft de kachel aangedaan. Ik ga er tegen 7 uur even uit om een paar foto’s te nemen. Er is al activiteit van standhouders die hun stands gaan inrichten. De deuren staan open, dus ik maak gauw een foto binnen!

Enige activiteit op de "camperplek". De andere campereigenaren zijn met hun spullen de hal in gegaan.  Snel even om de hoek gekeken! Sneaky preview...
De tweede week, t/m Venlo (op weg naar Apeldoorn).De kaartverkoop start om 09.00 uur, om half tien gaat de zaal open. Ik ben er op tijd bij en loop enkele uren rond op de beurs. Ik kom er veel bekenden tegen plus mensen die ik ken maar niet eerder in levende lijve mocht ontmoeten, waaronder Frits PA0FRI en Frans PE1RXJ.

‘s Middags tegen twee uur verlaten we het terrein van de Americahal, Femma wil nog graag even neuzen bij twee grote kringloopwinkels in Apeldoorn waar ze in het verleden wel eens heen ging met haar moeder.
Daarna gaan we dan écht op huis aan, halen nog een paar boodschappen voor het avondeten en om 16.30 uur zijn we weer thuis!
Vandaag gereden 58 km, totaal 1972 km.

Comments

 1. Onder Saarburg kom je langs de Saarschleife met een mooi uitzichtpunt Cloef op N 49° 30.111′ E 006° 32.444 (earthcache Cloef, GC1B88F)

 2. Ina van Dijk zegt

  Leuk om weer met jullie mee te reizen! Jullie staan bij de Volkinger Hutte op precies dezelfde plaats als wij destijds stonden,zo te zien. 1e plaats, recht tegenover de fietsen verhuur. Wij waren er in de zomer,weinig verlichting aan de fabriek zelf. Wij vonden het destijds “mooi van lelijkheid”. Heel veel plezier nog!!

  • Inderdaad, als je aan komt rijden de eerste plek aan de linkerkant. Wat het hek betreft een dubbele plek, later kwam er nog een busje naast staan. Van de fietsenverhuur hebben we niets teruggevonden…

 3. Veel plezier nog!
  Ik lift virtueel weer mee. Jullie verslagen zijn leuk.

 4. Ik lees ze ook altijd met plezier. Vakantie vanuit je luie stoel. En het leest ook lekker makkelijk!

 5. Wij waren in Völklingen 31/10. Die Amerikaanse camper stond er toen ook al. Wist je dat je op dinsdagnamiddag na 15:00 u gratis naar binnen mag? Wij hebben zo de Inca-tentoonstelling bezocht. Echt de moeite.

  • Dat heb ik ook gelezen, maar wij waren er op vrijdag… Wellicht iets om te onthouden, als we er nog eens in de buurt zijn (als zuinige Hollanders 😉 )

Speak Your Mind

*