Kunststof kozijnen

Om 06.45 uur staat er al een vrachtauto voor de deur!We hebben een tijdje terug besloten om groeiende problemen met onze kozijnen thuis in één keer de wereld uit te helpen: totale vervanging door kunststof kozijnen, nooit meer schilderen.
Vandaag is het werk begonnen!

Dinsdag 10 mei 2016, 06.00 uur
Al tegen 6 uur ‘s ochtends eruit: de mannen worden verwacht om ca. 07.15 uur, en ik moet nog wat verduistering e.d. verwijderen van de slaapkamer en de badkamer. Dat gaat vlot en net als ik wil gaan ontbijten, om 06.45 uur, staat er een grote vrachtauto voor de deur. De Belgische chauffeur komt, voor de troepen uit, de kozijnen, glas en nog veel meer afleveren. Maar even geen ontbijt dan…

Update 08.30 uur
Links en rechts worden er (oude) kozijnen het huis uitgedragen. Het team is 4 man sterk en druk aan het werk. Dat rijmt…
Even een paar foto’s.
Eerst alle oude kozijnen eruit...   De kozijnen aan de achterkant.

Het kozijn van Femma's praktijk gaat er als eerste in!Update 10.15 uur
De boterhammen zijn met koffie weggespoeld, het werk gaat verder in een rap tempo. Om kwart over tien zit het eerste kozijn, die van Femma’s praktijk, al op zijn plaats!

Aan de achterkant zijn de oude kozijnen er ook uit en wordt druk gewerkt aan de stelkozijnen: een rand tot in de spouwmuur die helemaal goed moet zitten voor het nieuwe kozijn erin wordt getrokken.

Update 15.00 uur
Toezicht?!? Nee hoor, ik pas op de spullen...De middagpauze is inmiddels (al lang) voorbij en het vordert gestaag. Eerst gaan de nieuwe kozijnen erin, dan de draaiende delen en als laatste het glas.
Op de gehele eerste verdieping zitten de kozijnen er nu in. De afwerking, dat komt morgen. Op zolder zit het kozijn er ook al in, dat ging met de ladder. Voor de afwerking wordt morgenochtend een steiger opgezet.

Ook de keuken en de garage zitten er al in, er wordt nu gewerkt aan de voordeur en het zijraam in de woonkamer. De tuinkant van de woonkamer bewaren ze voor het laatst! 🙂

Zo gaat de voorgevel eruit zien. Onderin de schuurdeur links komen nog een dicht gedeelte.Update 16.30 uur
De huiskamer-tuinkant is er nu ook uit! Wat een licht en ruimte zo, ik wilde het wel zo houden. Maar dat regent in, volgens Femma…
Ondertussen zijn de voor- en schuurdeur geplaatst. Het begint er nu écht op te lijken!

Update 18.00 uur
Er wordt hard doorgewerkt tot tegen zessen, dan is het tijd om te eten. Dat duurt niet al te lang, al snel is de ploeg weer aan het werk. Tegen 20.00 uur is het huis rondom glasdicht en wordt er begonnen met opruimen.
Mooi op tijd, om 20.30 uur is buiten alles aan kant en vertrekken de busjes naar Hotel Zalkerbroek aan de N50 tussen Kampen en Zwolle.
Morgen verder.

Woensdag 11 mei 2016

Update 09.30 uur
De ploeg was om goed half acht weer aanwezig en is inmiddels druk bezig met het afwerken van allerlei kozijnen. Ook was er een truck met een vuilcontainer, die staat nu op de eerste parkeerplaats naast het huis. Ideaal!
De bouwplaats op de vroege woensdagochtend.Op zolder is Robert druk met het uitzagen van een 40 x 60 Velux-dakraam, zo’n bekend kantelraam ter vervanging van het oude vierkante uitzet-dakraampje.
Maar half tien, dat is tijd voor koffie!

Update 20.30 uur
De mannen zijn vetrokken, het is klaar en echt áf! Het ging snel, maar het was toch nog wel een hele klus. Alle kozijnen zijn écht perfect afgewerkt, dat is te zien op de onderste foto’s uit het album.

Die afwerking nam toch ook nog wel de hele dag in beslag. Plus nog klussen als de dakgoten, de ruimte boven de voordeur tussen deurkozijn en de slaapkamer. De plaat boven het zolderraam, waarvoor een complete steiger moest worden opgebouwd. En tot slot nog de oude schroten boven de garagedeur. Daarnaast waren Femma en ik een deel van de dag aan het opruimen en stofzuigen, veel stofzuigen…

Peter, Niels, Robert en Gijs in de loop van de middag: even wat drinken!Eigenlijk wilde de ploeg niet meer eten, aan het eind van de middag. Afmaken, doorwerken, want dán moeten ze nog terug naar het Brabantse Rijen. Maar zoals zo vaak met dit soort zaken, het loopt toch weer wat uit.
Niels, de meewerkende eigenaar van Seku Plastics, laat toch nog maar pizza’s bezorgen. Die zijn snel soldaat gemaakt, waarna de mannen nog even verder buffelen.

Vanaf 20.00 uur met zijn allen opruimen en inpakken. Het is klaar, het zit erin en het is áf!

Comments

 1. Eef Kuiper zegt

  Mooi hoor en zeker de voordeur. Ziet er goed uit !! Even doorbijten en vandaag klaar.

 2. Zo dat is net een sprint , zo snel als dat gaat.

 3. Ik voel me soms net een digitale stalker of voyeur, maar het is altijd zo’n leuke werkonderbreking om even op jullie blog te kijken en te lezen wat jullie allemaal meemaken…

  Hoewel mijn voorkeur bij jullie reisverslagen ligt, vind ik dit kozijnen verhaal toch ook weer erg leuk!
  Wat ziet het huis er meteen strak uit! Mooi werk geleverd zo te zien.

 4. Hoi Femma en Aloys,

  nogmaals bedankt voor de gastvrijheid van jullie! Wij hopen dat jullie er veel plezier mee hebben!!!!

  Groeten SEKU

 5. Heerlijk om te lezen, Aloys. We zitten er ook over na te denken om nieuwe kozijnen in ons huis in Zuid-Limburg te laten zetten. Herkenbaar inderdaad: blijven schilderen, blijven bijwerken, pff we blijven bezig, maar goed. We zitten nu te kijken naar verschillende bedrijven. We nemen jullie ervaringen mee Aloys en Femma.

Speak Your Mind

*