Lang weekend Zuid-Limburg

Op camping Berghemmerhof, Gulpen (Zuid-Limburg)Woensdagmiddag (na het werk) zijn we vertrokken naar Goch, Duitsland. Van daaruit gaan we morgen verder naar Gulpen in Zuid-Limburg, twee dagen nascholing voor Femma.
Zondag komen we, via Hattem (vaderdag) weer thuis!

Onze route. Op de heenweg is een paar keer de verbinding weggevallen, vandaar die rechte lijnen.Woensdagmiddag om 16.30 uur rijden we weg. Nog snel even tanken, vandaag is het goedkoop (€ 1,099) bij onze Esso, en dan naar Goch in Duitsland.

Op de camperplaats in Goch (D).Goch is niet ver achter Nijmegen, in totaal 138 km rijden. Het is een bekende camperplaats waar ook veel Nederlanders komen. Wij komen er ook regelmatig, we hebben er zelfs al enkele malen oud- en nieuw gevierd.

Tegen 18.30 uur installeren we ons op de camperplaats, gooien € 5,00 in de automaat en wandelen naar een eettentje met de luisterrijke naam “Heideblümchen”…

Donderdagmorgen verlaten we Goch om 10.45 uur. Via een mooie binnenweg komen we in Noord-Limburg aan de Maas. Langs de Maas met dorpjes als Arcen, bekend van brouwerij “Hertog Jan” rijden we naar Venlo waar we boodschappen doen voor de barbecue bij een Maxi-AH.
Dan door naar de camping, waar we om 14.30 uur aankomen.

Onze nieuwe barbecue!Op de camping is het drukker dan we gewend zijn, maar we vinden nog een aardige plek mét uitzicht. Rond half vijf begint het te betrekken en tegen vijven breekt er een flinke onweersbui los met hagelstenen als knikkers en bijna 2cm stortregen (volgens buienradar). Die bijna 20mm is veel: normaal krijgen we in Nederland in een heel jaar zo’n 800mm neerslag.

Het klaart gelukkig weer op en wij kunnen buiten onze nieuwe barbecue (eigenlijk een “party grill”) op gas gaan uittesten!

Koffie na de barbecue, mét een chocolaatje en een kleintje whisky.Vrijdagochtend op tijd op, om half tien moet ik Femma afzetten bij het hoofdkantoor van het BMC, onderaan de Gulpenerberg (wij staan er namelijk bovenop!)
Femma heeft cursus tot 17.00 uur, ik heb wat werk meegenomen en de laptop dus ik hoef me ook niet te vervelen. Wanneer ik Femma om vijf uur oppik rijden we even langs de supermarkt in Gulpen, we gaan gewoon weer barbecuen! 🙂

Met zo'n grote schuifdeur en luifel kun je ook gewoon binnen barbecuen! ;-)Zaterdagochtend opnieuw vroeg op, Femma heeft weer cursus maar nu tot 16.00 uur. Ik doe meteen maar even boodschappen in Gulpen, vanmiddag zal het wel druk zijn. Het wordt onze derde barbecue op rij…
Daarna terug naar de camping: ik ga een antennemastje opzetten en kijken of ik een paar leuke verbindingen kan maken. Dat lukt: een verbinding met een collega in Jakoetië, een van Ruslands meest oostelijk gelegen deelstaten. Diep in Azië dus, nog voorbij Mongolië.
Omdat het rond etenstijd weer begint te regenen, barbecuen we gewoon binnen, in de camper! 🙂

Zondagochtend. We willen de camping rond 10.00 uur verlaten, op naar Hattem. Op bezoek bij Wim, de vriend/weduwnaar van Femma’s overleden moeder en onze stief(schoon)vader. Het is immers vaderdag vandaag! Om 12.45 uur komen we aan in Hattem, iets na 16.00 uur gaan we door naar huis. Het reisje zit er weer op!
Totaal gereden: 573km. Overnachtingskosten: € 5,00 + 3 x € 15,70 voor de camping.

Comments

  1. “Heideblümchen”……Aber Aloys, Sie meinen doch vielleicht “Heidestübchen”…:-)

    Al veel over gehoord over Goch. Zijn er zelf nooit geweest..toch maar eens kijken daar. Straks werk ik een dag (vrijdag!) minder en dan zullen we vaker dit soort korte reisjes plannen..

  2. Ja, inderdaad! Zou het de schuld van mijn spellingscontrole zijn, of de leeftijd? 😉

Speak Your Mind

*