Meivakantie 2013

Overnachten in Le Chesne.Vandaag, vrijdag, de eerste dag van twee weken meivakantie. We gaan morgen met de camper weg, richting Nood-Frankrijk. Niet te ver, we willen wat eerder thuis zijn om elektrisch aan te leggen in de nieuwe camper.

Zaterdag 27 april 2013
Vandaag vertrokken, aan het eind van de middag (17.30 uur). Voor het eerst in tientallen jaren, vergeten: een fotocamera. Alle foto’s moeten we dan maar maken met de smartphone.

Op de camperplaats in Goch (Duitsland)We wilden langs Ikea Eindhoven, maar dat redden we niet voor 20.00 uur. Dan maar naar Arnhem, we willen wat aankopen terugbrengen. In Arnhem meteen een hapje gegeten bij Ikea.

Tegen half acht zitten we weer in de auto. Waarheen? Thorn (noord-Limburg) is nog een anderhalf uur rijden… We kiezen voor de camperplaats in Goch, net over de grens in Duitsland. Hier overnachten we.
Vandaag gereden: 128km.

Zondag 28 april 2013
Een eindje wandelen langs de rivier in Goch (Duitsland)Aloys staat tegen 8 uur te wachten op de bakkersauto: verse broodjes! Na het ontbijt gaan we op zoek naar een geocache vlak in de buurt, en wandelen een stukje door Goch. Het is nog fris, maar zonnig en windstil.
Rond 10.00 uur verlaten we Goch en rijden door de Duitse grensstreek richting Venlo. Veel glastuinbouw in deze streek. Van Venlo via Roermond naar Maastricht. Onderweg een kop koffie, van Maastricht rijden we door naar Luik.

Aan de lunch in Luik.In Luik in het Parc de la Boverie, een parkachtig eiland in de Maas, eten we een boterham voor het museum voor moderne kunst. Een rustig park, het museum is op zondag gesloten en er wandelen voornamelijk mensen met kinderwagens. Snel nog een geocache gevonden.
Na Luik richting Huy, en vandaar langs de Maas naar het Franse Givet.

Een mooi tochtje langs de Maas. Hebben we natuurlijk al vaker gedaan, maar dit blijft een mooi gedeelte van de rivier. Rond 5 uur zijn we bij Givet, en we zoeken een leuk plekje om te overnachten. De parkeerplaatsen langs de Maas blijken totaal veranderd.
Overnachten op een aardig pleintje in het centrum van Givet (Frankrijk)We vinden een grappig plekje op een binnenpleintje in het oude centrum, omgeven door oude muren. Vlakbij het VVV, dat we ook nog bezoeken. En we vinden een geocache, vrijwel “om de hoek”!
We maken macaroni én we maken een mooie fles wijn leeg…
Vandaag gereden: 285km.

Maandag 29 april 2013
Een straatje, op weg naar de bakker in Givet (Frankrijk)
Tjee, wat hebben we lang geslapen. Vroeg erin, om 8 uur opgestaan. Goed voor ruim 10 uur slaap… Het was een zeer rustige nacht, op ons middeleeuwse pleintje.
Na wassen en aankleden ga ik er op uit, brood scoren bij een Franse bakker. Rondwandelen in een eeuwenoud Frans stadje, vriendelijk ochtendzonnetje, blauwe lucht, de ideale vakantieatmosfeer! Na enig zoeken vind ik een boulangerie en met een bruine baguette wandel ik terug naar de camper.

Na het ontbijt verlaten we Givet en vervolgen de route langs de Maas. Rond de middag, in Charleville-Mézières, bezoeken we een Cora mega-supermarkt en doen wat inkopen voor de volgende dagen.
De eerste tunnel in het Canal des Ardennes die we tegenkomen. Daarna rijden we door naar Dom-le-Mesnil, waar het Canal d’Ardennes van de Maas afbuigt naar het westen. We bekijken de ingang van dit smalle kanaal en raken aan de praat met een 75-jarige Nederlander op een scootertje, die hier op een schip blijkt te wonen.

Een Amerikaans stel met hun schip worden automatisch geschut in het Canal des Ardennes. We volgen het kanaal naar een tunnel, met een sluisje ervoor. Verderop komen we bij een sluis waar net een schip aan komt varen. We bekijken het geautomatiseerde schutten, daarna rijden we door naar Le Chesne.
In Le Chesne, aan het kanaal, vinden we een plekje om te overnachten (foto hieronder).
Vandaag gereden: 110km.

Overnachten in Le Chesne aan het Canal des Ardennes.

Dinsdag 30 april 2013
Allemaal gefeliciteerd met prinses Beatrix én koning Willem Alexander en koningin Máxima. Zo, dan hebben we dat weer gehad… 🙂
Het was hier heerlijk rustig, langs het kanaal. Alleen de zon, die wil zich nog niet laten zien. Het is tamelijk bewolkt. Hopelijk wordt het net zo’n mooie dag als gisteren.

Het zal de hele dag droog blijven, zo nu en dan komt de zon er bijna door. We volgen het kanaal langs vele sluisjes en doen een stuk of wat geocaches onderweg. We toeren door vriendelijke Franse dorpjes. Na de waterscheiding bij Afres heet het kanaal Latéral à l’Aisne.

Lunch op een plekje met uitzicht (en geocache).We eten ons middagbroodje bij een verlaten kerk op een heuveltop, geweldig uitzicht. Uiteraard kwamen we hier even voor de geocache…

Rond 16.00 uur komen we aan bij Berry-au-Bac, waar het kanaal overgaat in het Canal de l’Aisne à la Marne. We vinden het mooi geweest, we zoeken een overnachtingsplek.

Een paar kilometer verder blijken we opeens in de Champagnestreek te zitten! We zijn lid van France Passion, een club van Franse wijnboeren, en er bevinden zich twee France Passion-Champagneboeren in het volgende dorp, Comicy. De eerste staat ons wel aan, hij heeft een prachtig (gratis) plekje, mét water en elektriciteit (foto onder).
Vandaag gereden: 112km.

Overnachten bij een Champagneboer in Comicy.

Woensdag 1 mei 2013
Laat op voor ons doen, zo tegen half negen. Gisteravond regende het, we hebben heerlijk zitten/liggen lezen, tot tegen half twaalf. Nu is het droog, maar bewolkt. Ontbijt achter de kiezen, het loopt al tegen 10 uur, we moeten zo maar eens vertrekken! Dankzij een buitenkraan hebben we de watertankjes weer vol.

Vanaf dit wijndorpje rijden we binnendoor naar Reims, via de Route Touristique de Champagne. De vele wijnranken zitten nog in de knop. Aangekomen in Reims gaan we langs de sanizuil waar we ons toilet, een Porta Potti, kunnen legen. Zó kunnen we er weer even tegen!

Aan de rand van Reims zie ik ook nog een tankstation: diesel, € 1,319. We hebben zondag aan de Duits/Nederlandse grens getankt voor € 1,309, zulke ‘goedkope’ diesel heb ik in geen jaren gezien! Een eindje verder passeren we nog een tankstation waar de diesel ‘slechts’ € 1,289 kost.

Een rij voor de bakker, een jongetje koopt bloemen vanwege 1 mei.Ondanks 1 mei, een nationale feestdag, vinden we een bakker die open is. De klanten staan er wel in de rij. Tevens een verkoopkraampje met Lelietjes-van-Dalen, de bloemen die iedereen voor elkaar schijnt te kopen op 1 mei.

Voorbij Reims rijden we weer langs het Canal de l’Aisne à La Marne. Via leuke kleine dorpen waar we hier en daar een geocache vinden. Ons doel is het dorpje Billy Le Grand, waar het kanaal onder de berg doorgaat via een 2,5km lange tunnel.

In- of uitgang van de 2,5km lange tunnel bij het dorp Billy-le-Grand.
Wanneer we bij de uitgang aankomen, treffen we 2 Duitse jongemannen. Omdat er ook een geocache verstopt is, vermoed ik dat het geocachers zijn. Deze mannen hebben echter een heel andere hobby: vandaag, 1 mei, is één van de weinig dagen in het jaar dat de tunnel niet bewaakt is. Met een filmcamera en zaklampen zijn ze er lopend doorheen gegaan, via het voetpad langs het kanaal. Heen en terug, 5km door het donker. Dát is hun kick. Wellicht staan de filmpjes later op YouTube…

Canal, sfeervol plaatje...Wij maken foto’s, kijken ook even in de tunnel, vinden de geocache en eten een boterham, als lunch. Dan gaan we verder via Condé-sur-Marne waar het kanaal overgaat in het Canal Latéral à La Marne naar het zuiden. Omdat je op dit gedeelte niet dicht langs het kanaal kunt rijden, kiezen we de Route Touristique de Champagne die hier ook nog loopt.
Ondanks de voorspellingen van onze smartphones (regen met onweer) blijft het bij een bewolkte hemel en zo nu en dan een vriendelijk zonnetje.

Overnachten bij een Champagneboer in Colombey-les-Deux-Eglises.Via de wat grotere plaatsen Chalons-en-Champagne, Vitry-le-François en Saint-Dizier rijden we verder naar het zuiden langs het Canal de La Marne à La Saône. Leuke route, mét een paar geocaches! We eindigen in het Champagnedorp Colombey-les-Deux-Eglises, bij een wijnboer. Aardig plekje, met wijds uitzicht.

Na het eten maken we nog een wandeling door het dorp. Bij de kerk wil Femma ook even op de begraafplaats kijken. Vele, vaak mooi versierde oude graven. Mijn oog valt op een wat moderner graf, iets apart van de rest. Het is van 1948, 1970 en 1978. Een dochter die slechts 20 is geworden, de vader overleden in 1970, moeder in 1978. Het is de naam van de vader, die mijn aandacht trekt: Charles de Gaulle. Het zal toch niet…?
Op mijn telefoon Google ik “Charles de Gaulle begraven”. Verrek, begraven in het dorpje Colombey-les-Deux-Eglises. Zie wikipedia.
Vandaag gereden: 240km.

Donderdag 2 mei 2013
Voor de verandering weer eens vroeg op, 7 uur, mooi tijd om dit verslag bij te werken. De zon schijnt al volop, dwars tegen alle verwachtingen in. Vandaag weer een stukje verder naar het zuiden.

Het eenvoudige graf van Charles-de-Gaulle, met de gendarme die een oogje in het zeil houdt...Eerst nog naar de bakker in het dorp én een foto maken van het graf van de Gaulle. Wanneer we proberen om vlakbij het graf te parkeren, is daar opeens een jonge gendarme. Wat blijkt? Die knul staat hier de hele dag op het graf te passen! Compleet met pistool, knuppel en handboeien…

Femma wil ook nog even bij een winkeltje kijken, zelf loop ik naar de voormalige woning van Charles de Gaulle. Die is helaas niet te zien, er staan teveel bomen in het parkje eromheen. Dan lekkere broodjes gekocht bij de bakker en we gaan verder richting Chaumont, waar een hele bijzondere lavoir (wasplaats van vroeger) moet zijn. Kunnen we daar gelijk een bakje koffie maken!

Links het vogelnestje, rechts achter de steen zit de geocache!De lavoir is wel mooi, maar door de sterk gestegen waterstand van het riviertje staat ie deels onder water. De geocache ter plaatse snel gevonden, pal naarst een nestje jonge… Ja wat eigenlijk? Vogeltjes, in ieder geval. Een geocacher meldde op 24 april dat er 5 eieren in het nest lagen, nu dus 5 babyvogeltjes! 🙂

Het is nu half twee, Femma zoekt nog even wat kaasjes in de supermarkt, voor bij de wijn vanavond. Kan ik mooi het blog even updaten. We gaan richting Bèze, nog 85km. Als we daar nou morgen aankomen, aan het eind van de ochtend, kunnen we mooi gaan lunchen in de middeleeuwse herberg! Maar dan moeten we ons vandaag vooral niet teveel haasten.
En vanuit Bèze is het nog slechts zo’n 100km naar Baume-les-Messieurs, één van onze favoriete kleine campings in de Jura. Kunnen we daar mooi onder de douche, morgenavond! Wat een aangename vooruitzichten… 😉

AquaductAldus verder gereisd langs het kanaal. Een aardige wandeling gemaakt naar een aquaduct, waarbij het riviertje onder het kanaal doorgaat. Een paar geocaches gevonden. Door mooie dorpjes gereden.

Rond half vier waren we in Langres, een eeuwenoude vestingstad, ommuurd, gelegen op een hoge heuveltop. Wat een vergezichten!
We hebben wat gewandeld, geshopt én we vonden er, uiteraard, een geocache bij een prachtig 15e eeuws gebouw. Parkeren konden we, met de blauwe tijdschijf, op een pleintje in het centrum.

Overnachten aan de Porte de Plaisance in Cuney.Het is al tegen zessen als we aankomen in het dorpje Cusey. Hier is een mooie aanlegplaats, aan het kanaal, waar wij ook wel kunnen overnachten. Bovendien ligt er niet één boot. Wel is er gratis stroom, drinkwater en toiletten. Een gastvrije gemeente!
Vandaag gereden: 110km.

Vrijdag 3 mei 2013
Het heeft de hele avond en nacht geregend. De hemel is grijs, en het is nog niet op. Volgens de weer-appjes is dit de slechtste dag van de week. We zien wel, het is 7 uur, de kerkklokken In het dorp luiden. Eerst maar eens wassen en aankleden.

De rivier de Beze in Beze.Tegen tienen, ja we hebben de tijd, rijden we verder langs het kanaal, door dorpjes en naar geocaches. Onderweg een stop met een bakje koffie, op een mooi plekje. Tegen twaalf uur zijn we in Bèze waar we eerst de geocache doen, bij de beroemde rivier die daar spontaan schijnt te ontstaan.
In feite zit er 10 meter diep een 140 meter lange tunnel die het water aanvoert vanuit de heuvel. Aan de andere kant van die heuvel verdwijnt de rivier in een gat (kalkgesteente) om hier weer te voorschijn te komen, net als in Fontaine de Vaucluse.

Femma aan de gegrilde steak in de sfeervolle middeleeuwse herberg.Tijd om naar de beroemde, middeleeuwse herberg te gaan. De Auberge de la Quatr’ Heurie. Het open vuur brandt er en we vinden een tafel dicht bij het vuur. We gaan voor de “formule”, een soort lunch-van-de-dag bestaande uit een terrine vooraf (paté met stokbrood), een grote steak van de grill (op het vuur achter ons) met gebakken aardappelen en warme groente,  pudding met frambosensaus na. Daarbij een halve liter rode wijn, laat het buiten maar regenen!

Van Bèze rijden we binnendoor naar Saint-Jean-de-Losne, een knooppunt voor binnenvaartschepen aan de rivier de Saône, waar ter plekke ook twee kanalen in uitkomen. Valt een beetje tegen, we gaan door naar Baume-les-Messieurs in de Jura, nog 60km. In Voiteur tanken we diesel, en rond half vijf zijn we op de camping. Het regent nog steeds, hoewel we onderweg ook wat opklaringen en een beetje zon hebben gehad.

Op de camping in Baume-les-Messieurs.Op de camping is een groot gedeelte vooraan geheel afgezet, gereserveerd. Verder staan er buiten ons alleen een Engels stel, met een tentje.
Het gereserveerde gedeelte blijkt voor de grote rommelmarkt op zondag! En omdat ook het weer de komende dagen zal opknappen, roept Femma enthousiast dat we hier dan in ieder geval maar twee dagen moeten blijven, tot zondag. Ik vind het prima, Femma is nou eenmaal gek op rommelmarkten…
Vandaag gereden: 153km.

Zaterdag 4 mei 2013
Het heeft zo’n beetje de hele nacht doorgeregend, wat ons er niet van heeft weerhouden om heerlijk te slapen. Eigenlijk hadden we stiekum vast op een weersverbetering gehoopt maar die zit er blijkbaar nog niet in. Wel sneu voor het Engelse stel in dat kleine tentje.

Het is nu goed half negen, ik typ dit alvast op de iPad maar ik kan het niet uploaden naar de website. We hebben hier onderin het dal amper een fatsoenlijke GSM-telefoonverbinding, de dataverbinding (internet) werkt gewoon niet. De Franse dekking is nog niet zo goed als die in Nederland. Dus als we straks wat gaan ondernemen, terugrijden naar de “bewoonde wereld”, dan moeten we maar even de update verzorgen. Fluitje van een cent, met deze WordPress-app, BlogPadPro voor iPad!

Via de supermarkt in Voiteur rijden we naar het schitterend gelegen bergdorpje Chateau-Chalon. Van daaruit, binnendoor over de plateaus, naar Arbois. Arbois is een mooi oud stadje, bekend van Louis Pasteur. Zijn voormalige woning met een klein 19e eeuws laboratorium is nu een museum.
We hebben ook met ontzag staan te kijken naar de rivier die zich met donderend geraas door de smalle bedding in het stadje perst. Wat een geweld! Door de regenval van de laatste dagen in midden-Frankrijk is de waterstand een stuk hoger dan normaal. Gelukkig hebben wij van die regen niet veel meegekregen…

De woeste rivier in het centrum van Arbois.

Van Arbois rijden we terug over Poligny. Ook een leuk stadje met een groot plein in het midden, waaraan een aantal (dure) kaaswinkeltjes zijn gelegen. Tussen Poligny en het dal van de camping doen we nog een paar geocaches. Franse hints zijn niet altijd even gemakkelijk, maar gelukkig kan Google ook vertalen. De cache hing dus in de boom, “au bout de la fil” dacht ik.

Het is nog steeds rustig op de camping in Baume...Tegen 5 uur zijn we terug op de camping. De zon is gaan schijnen, we zetten de stoelen buiten en we eten voor het eerst dit jaar in de openlucht! Lekker wijntje erbij, zeker tot 20.00 uur profiteren we ervan, dan zakt de zon achter de bergen…
Er komt nog een tweede camper op de camping, maar daar blijft het bij voor vandaag.
Vandaag gereden: 75km.

Zondag 5 mei 2013
Zondag 5 mei: rommelmarkt op de camping in Baume-les-Messieurs.Wanneer we vroeg wakker zijn, rond 6 uur, horen we geluiden. De eerste deelnemers aan de rommelmarkt zijn al aan het opbouwen! Als we rond 8 uur opstaan is de markt zelfs al begonnen. De zon schijnt, al hangt er nog dauw in het dal. Na ontbijt (buiten!) en douchen doen ook wij een uitgebreide ronde over de markt. Spoedig zal het druk worden.

Rond half 11 zijn we terug bij de camper, tijd voor koffie met een lekker fruittaartje, gisteren gekocht bij de warme bakker. Ik zet de Atas-antenne op zijn magneetvoet op het dak van de bus, en kruip lekker even achter de zender. Ondanks dat we onderin een steil en smal dal staan, heel ongunstig, maak ik een 12-tal verbindingen. In morse (telegrafie) met Rusland (5x), Zweden (2x), Engeland, Bulgarije, Servië, Macedonië en Hongarije.

Tegen 13.00 uur doen we nog een tweede rondje over de markt. Er staan enkele partytenten waar worsten gegrild worden en een goed glas Jura-wijn wordt geschonken voor een habbekrats. Er op af! 🙂

Het dorp Baume-les-Messieurs, op de achtergrond het terras.Verder lekker niet veel gedaan. Femma leest, ik maak nog wat radioverbindingen, we lopen nog een keertje over de markt. Aan het eind van de middag lopen we naar het dorp en drinken een kop koffie op een terrasje. Terug op de camping eten we buiten: paté, een fijne salade met stokbrood en een fles koude rosé. Morgen kan het wel weer regenen! 😉
Vandaag gereden: 0km.

Maandag 6 mei 2013
Wandelend, de camping gezien vnaf de andere kant van de rivier.Rond 8 uur opgestaan, lekker gedoucht, buiten in het zonnetje ontbeten. Nu nog even water tanken, toilet en afvalwatertank leeg, dan kunnen we vertrekken.

We rijden eerst nog even naar het eind van het dal, het cirque de Baume. Even een blik op de waterval, dan draaien we om en verlaten het dal via een steile klim naar Granges sur Baume. Daar hebben we zaterdagmiddag nog een heel lekker geitenkaasje gekocht, bij de fromagerie. Die beviel zo goed, we halen er nog een paar, om mee naar huis te nemen.

Van hieruit gaat het dwars door de Jura naar het noorden, naar een grote kaasmakerij die we willen bezoeken. Er is een museum bij, wanneer we daar om 13.00 uur weer uitkomen is tijd voor de lunch. Komt goed uit, ook een (kaas)restaurant maakt deel uit van het complex.

Het gerecht met warme, gesmolten kaas.We nemen de plat-du-jour, een dagschotel, een beetje op de gok. Pakt goed uit: een heerlijke salade met gebakken aardappelen, verschillende soorten vlees én een rond kaasje in hout. Dat kaasje blijkt warm en zacht, we kunnen er het vlees en de aardappeltjes in stippen/dopen (soppen?). Heel apart!

Overnachten bij een France Passion-boer in Noord-Frankrijk.Na de lunch gaat het verder noordwaarts, via Besancon en Vesoul richting Epinal. Tegen halfzes vinden we een France Passionboer 23km vóór Epinal. Hier blijven we vannacht. Tijd voor wijn en een stokbroodje met Franse kaas!

Na het eten doen we nog een aardige wandeling. Er is een geocache op minder dan een kilometer afstand. Dat is te doen, dus we gaan er nog even op uit. De c:geo-app geeft er een mooie googlemap bij, dus we kunnen op de telefoon zien hoe we moeten lopen.

's Avonds nog een wandeling naar de geocache.

Een mooi landschap, het doet denken aan zuid-Limburg, maar dan met grotere en steilere hellingen. We vinden de cache, na een uurtje zijn we weer bij de camper terug.
Vandaag gereden: 204km.

Dinsdag 7 mei 2013
Goed geslapen, rond 8 uur opgestaan. De koeien in het weilanden naast ons waren al eerder op, ze deden een wedstrijdje wie het hardst kon loeien… We ontbijten met de schuifdeur open. Het is goed weer, de zon komt er door, alleen nog een beetje fris. Om kwart voor tien vertrekken we, naar het noorden.

We gaan richting Wintrich, een wijndorpje voorbij Trier aan de Moezel in Duitsland (318km). Een nachtje langs de wijngaard bij Jochen en Maaren Clemens, een ‘wijnboer-echtpaar’. Maar voor het zover is zitten we nu aan de koffie in Charmes (Lotharingen), een camperplaats aan het water.

De volgende stop is een mega-supermarkt van Leclerc bij Nancy. Femma wil nog wat laatste specifiek Franse inkopen doen voor thuis. En we zoeken 6 doosjes wijn uit van elk 3 liter, om mee te nemen naar Scandinavië mochten we die kant uit gaan deze zomer. Het is half drie als we klaar zijn en verder gaan.

Onderweg naar Luxemburg zien we donkere wolken in de verte, met zo nu en dan een bliksemschicht. Om te tanken rijden we de stad Luxemburg in: sneeuw in de berm?? Een dikke laag hagel hier en daar, en we moeten omrijden vanwege een tunnel die blank staat. We tanken voor € 1,168 en dat is lekker goedkoop!

Wijn proeven bij Jochem.Om kwart over zes rijden we bij Jochen en Maaren het erf op. Er staat slechts één andere camper, ook een Nederlander. Het weerzien met de familie Clemens is allerhartelijkst en Jochen zet ons meteen aan de wijn. Na drie verschillende glazen moet hij komen eten en mogen wij de net geopende fles wijn meenemen voor bij onze maaltijd.
Vandaag gereden: 331km.

Woensdag 8 mei 2013
Lekker weer op de camperplaats van Jochem en Maaren.Na het ontbijt gaan we bij Maaren nog wat wijn inslaan: 2 doosjes Riesling voor Wietse en Anja (de bestelling kwam via Whatsapp door uit Italië) en 2 doosjes voor onszelf.
Het is nu tegen 11 uur, we staan geparkeerd bij een supermarkt langs de Moezel. Femma doet nog wat boodschappen, ik werk dit blog even bij.

Van hieruit binnendoor, door de Eiffel richting huis. Circa 400km, dus ergens in de namiddag zijn we weer thuis. Dan nog de foto’s toevoegen… Onderweg nog steeds prachtig weer, we stoppen nog een keer voor koffie met een boterham.

De enorme bruinkoolgroeve.Ook nemen we nog even een kijkje bij zo’n enorme bruinkoolgroeve, dicht langs de snelweg. Als gevolg van de toekomstige uitbreiding van dit gat zal de snelweg het komende jaar worden omgelegd en enkele dorpen worden afgebroken!

Wanneer we rond 16.00 uur Nederland binnenrijden, is de lucht zwart en breekt er een stortbui los. Bij Arnhem klaart het gelukkig weer op. Het is erg druk op de weg, we staan verschillende keren stil. Thuis om 18.00 uur, na veel files.
Vandaag gereden: 400km.

 

 

Comments

  1. Dag Aloys en Femma, ik volg jullie tocht weer met belangstelling en ben benieuwd wat jullie nu weer gaan beleven.

    Nog niet zo lang geleden had ik het over de hond die jullie te logeren hadden. Helaas is op mijn verjaardag (24 april) onze Golden Retriever Lotje overleden. Ze was op 2 maanden na 14 jaar bij ons. Als je aan een hond (of kat) begint, dan weet je dat het einde ook eens komt, maar toch kwam het onverwacht hard aan, we missen haar enorm.
    Dus jullie idee van een logeerhond is zo gek nog niet.

    Veel plezier met jullie reis!
    Vriendelijke groet, Ben.

  2. Hoi Ben. We weten wat het is, een hond na zoveel jaren te moeten misen. Sterkte!

Speak Your Mind

*