Vliegen met een drone

Landing: de drone opvangen op je hand.In een gekke bui heb ik in China een ‘drone’ aangeschaft: een helicopter met 4 propellors én een foto/video-camera eronder. Na wat ‘droogoefenen’ in de woonkamer werd het tijd om eens naar buiten te gaan! Dus met Femma en vriend Joeri naar een rustig plekje in de polder.

Joeri volgt zijn drone aandachtig...Joeri en ik hebben recentelijk, onafhankelijk van elkaar, een soort drone aangeschaft: een quadcopter met 4 propellors en een foto/videocameraatje eronder.
Mijn exemplaar is een complete UDI u818a met camera. Kostte € 52 in China, incl. verzendkosten.

De quadcopter hieronder is die van Joeri. Die is wat groter, heeft een betere camera en kostte rond de € 100 heb ik begrepen. Hij heeft de ‘body’ van het ding vervangen door de bodem van een colafles én de omhulling, de bescherming van de propellers, heeft ie verwijderd om het ding lichter te maken. Zijn motoren zijn krachtiger dan die van mij.

quadcopter1

Hierboven de drone van Joeri. Hieronder een foto van mijn UDI u818a.

udi818

Femma was ook mee, de polder in.

Een klein filmpje van de Quadcopter:

 

Comments

 1. Hallo Alloys,

  Ik was ook op zoek naar een drone. Is het wat? Camera ook goed en bereik?

  • Het gaat, beetje windgevoelig, camera 640 x 480 pixels. Maar wat wil je ook: € 52 compleet, uit China, inclusief verzendkosten. Het cameraatje wordt ook los verkocht voor circa € 12. Dus geen HD…

  • Wat een gaaf ding. Ik ben benieuwd naar de kwaliteit van de beelden. Staat er ergens een video?

  • Ik heb er nadien amper nog mee gevlogen. Vind er eigenlijk niet zóveel aan. Ik vind ‘m vrij onstabiel, stil laten hangen in de lucht is heel moeilijk, een wat duurdere lijkt dat toch veel beter te doen.
   En die camera van € 12, tja, eenvoudige VGA van 640 x 480 pixels.
   Ik had een filmpje op Youtube, zal even kijken of ik die hier weer kan plaatsen.

Speak Your Mind

*