Oud en nieuw in Duitsland

Aan de lunch in Goch...Net als vorig jaar gebruiken we de jaarwisseling om er nog even met de camper tussenuit te gaan. Aardig stadje bezoeken, een paar geocaches vinden…

Dinsdag 30 december
Femma had nog een aantal cliënten in haar praktijk, dus we vertrekken aan het eind van de middag, rond half zes. Via Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen komen we tegen 19.00 uur aan op de camperplaats in Goch.
We parkeren de auto en vertrekken te voet naar het nabijgelegen lokale schnitzelparadijs, “Heidestübchen”, voor een eenvoudige doch voedzame maaltijd…

Woensdag 31 december
Op de camperplaats in Goch.Bij binnenkomst in Goch gisteravond hebben we bij de Aldi een telefoon/internetsim gekocht voor € 12,99 inclusief € 10 beltegoed. Die installeer ik in een “oude” smartphone, dan kunnen we voor € 1,99 per 24 uur vrijwel onbeperkt (1GB) snel internetten. De oude smartphone functioneert dan als hotspot voor onze telefoons en de beide iPads. Dat werkt perfect!

Tegen 11 uur wandelen we het stadje in. Een paar boodschappen, even wat rondkijken en om 13.00 uur een lunch van lekkere broodjes bij bakker/conditorei Reffeling.

De vuurschaal naast de kerstboom. Op de achtergrond het blokhut-cafétje.‘s Middags nog een tweetal geocaches gezocht (en maar eentje gevonden), op oudejaarsavond eten we de van thuis meegebrachte stamppot boerenkool. In de loop van de avond doen we nog een rondje over de camperplaats, we kijken even bij de enorme vuurschaal en de kerstboom en brengen de rest van de avond lezend in tijdschrift of op de iPad door.

Donderdag 1 januari
In de loop van de ochtend verlaten we Goch met als bestemming Düsseldorf. Maar dan wel via Kleve, Bedburg-Hau, Kalkar, Rees, Wesel, Alpen en Moers. Onderweg bezoeken we andere camperplaatsen en verzamelen foto’s en informatie voor de (nieuwe) Campersite. Rond 16.00 uur arriveren we op de camperplaats aan de Rijn in Düsseldorf. Op loopafstand van de Altstadt, het middeleeuws centrum.

Het is druk langs de Rijn, foei druk. Heel veel mensen zijn er “even uit” op deze zonnige nieuwjaarsdag en wandelen langs de Rijn. Er staan nog kerstkraampjes en een reuzenrad.

We wandelen door het oude centrum en zoeken een leuk restaurantje om te gaan eten. Na het eten kijken we nog wat rond en tegen negen uur zijn we terug bij de camper. Het is inmiddels een stuk rustiger geworden en we hebben een mooi uitzicht over de Rijn, veel lichtjes.

Vrijdag 2 januari
Langs de Rijn in Düsseldorf.Een tweede bezoek aan de Düsseldorfer Altstadt, nu bij daglicht. Er zijn winkels open, dus dit is toch weer anders. We drinken koffie bij Starbucks. En tegen de middag kopen we zelfs een zak patat, daar hebben we opeens zin in! Met wat broodjes van de bakker keren we terug naar de camper.

We besluiten nog wat camperplaatsen te bezoeken in zuidwestelijke richting. We bezoeken plaatsjes als Mönchen-Gladbach, Wegberg, Wassenberg, Heinsberg en Hückelhofen. Het wordt al donker, rond 17.00 uur, en we eindigen deze dag op de camperplaats aan de Rur (de Roer) in Linnich. We zitten nu op de hoogte van zuid-Limburg, niet te ver van Kerkrade.

Aloys maakt nasi en daarbij drinken we een fles heerlijke, droge Prosecco, Italiaanse bubbeltjeswijn. De avond brengen we lezend en internettend door. Met 2 iPads hoef je je niet te vervelen.

Zaterdag 3 januari
Uitgeslapen, lekker ontbeten, het is nu 10.15 uur en ik zit dit verslagje te typen. De foto’s komen thuis wel weer. Tegen 11 uur gaan we aan de wandel; het dorp in én een paar geocaches zoeken. We vinden er twee, een derde is tijdelijk onbereikbaar en nummer 4 vereist een klauterpartij onder een brug, daar hebben we nu geen zin in. Tussen de middag koffie met wat lekkers bij een kleine conditorei.
Rond 14.00 uur verlaten we Linnich en rijden via Venlo-Nijmegen naar huis. Net op tijd om nog even op de koffie te gaan bij overbuur Herman, die gisteren 72 is geworden!

Speak Your Mind

*