Oud en Nieuw in Duitsland

Op de camperplaats in Goch (Duitsland)We hadden de camper toch voor de deur, dus dat was snel beslist: we gaan er nog even een paar dagen tussenuit. Kan nou nog, we hebben nog vakantie deze week!


Maandag 30 december 2013
Aldus rond 16.00 uur vertrokken. Snel nog even langs de Esso, tank weer vol, dan de A50 op richting Apeldoorn. Onderweg in de auto bespreken we het doel: wordt het een Duitse camperplaats net over de grens in Limburg, of gaan we naar Goch? Goch is een bekende camperplaats, we zijn er pas nog geweest. Omdat het niet te ver van Nijmegen is, het dichtste bij dus, kiezen we gezien de tijd (het wordt al donker) voor Goch.

Camperplaats Goch.Bijgaand een paar plaatjes van de camperplaats in Goch. Landelijk gelegen in het groen, aan de ene kant een met bomen begroeide soort geluidswal, aan de andere kant het riviertje . Een restaurantje op amper 100m afstand, het centrum van het stadje is slechts 500m lopen hier vandaan. Minder dan 10 minuten dus.

image

Kerstboom op de camperplaats in Goch.De camperplaats is van een lokale camperclub. Er is elektrisch, drinkwater, en de mogelijkheid om je afvalwater en toilet te legen. Kosten, te voldoen in een parkeermeter: slechts € 4,00 per 24 uur. Ruimte in overvloed, ik denk wel voor 100 campers. Er staan er op dit moment zo’n 60, 70 misschien.

We hebben een laptop mee met daarop een gedownloade TV-serie van 89 afleveringen (van 40 minuten). We hebben er thuis op de TV al 24 afleveringen van gezien, deze avond bekijken we er nog 2 vanuit het bed… Dan beginnen de ogen dicht te vallen, morgen weer een dag!
Vandaag gereden: 148km.

Dinsdag 31 december
Winkelstraat in Goch (Duitsland)Na het ontbijt doen we het rugzakje op, we nemen een tas mee en gaan lopend het stadje in. Goch heeft een soort winkelpromenade, voetgangersgebied. We zien een aardige bakker met conditorei, we kopen brood en komen later wel terug voor de lunch. Het is aardig weer, een vriendelijk zonnetje, weinig wind en niet te koud. Ideaal dus, voor eind december.

Vuurwerk...Een grote winkel waar we binnenlopen, een soort drogisterij, heeft vuurwerk te koop. Flinke pakketten met veel vuurpijlen, sier- en knalvuurwerk voor prijzen tussen de 10 en 30 euro. Gewoon in bakken, middenin de winkel. Heel anders dan in Nederland, we zien hier ook weinig kopers. Op straat ook geen vuurwerk, het is in Duitsland buitengewoon rustig. En op de camperplaats mag (gelukkig! 🙂 geen vuurwerk worden afgestoken!

Bij de bakker in Goch.Wanneer we de hele straat zijn uitgelopen gaan we terug richting bakker. Onderweg nog een aardige fles bubbeltjeswijn op de kop getikt voor vanavond. Nu eerst tijd voor koffie met een lekker broodje. Het is al 13.00 uur en de meeste winkels zullen om 14.00 uur sluiten. Niet zoveel tijd meer dus. De bakker valt niet tegen, koffie én broodjes smaken uitstekend. Tegen tweeën terug richting de camper, de boodschappen ‘naar huis’ brengen.

Aloys bij de geocache.In de namiddag nog een flinke wandeling gemaakt waarbij we ook nog een geocache hebben gezocht en gevonden. Op de foto heb ik ‘m net weer verstopt. De wandeling gaat door een buitenwijk met mooie vrijstaande woningen en terug langs de rivier. De zo’n schijnt nog, onze twee stuks 100Watt zonnepanelen hebben de camperaccu weer bijgeladen, we hoeven geen stroom te kopen.

De oudejaarsavond is hier bijzonder rustig verlopen. Vuurwerk is op de camperplaats verboden, in de straten hierachter, op afstand dus, werd een uurtje geknald. Daarna was het weer rustig.

Silvester-vuur op de camperplaats.In de loop van de avond nog even bij het feesttentje gekeken en bij het vuur gestaan in de immense vuurschaal op wieltjes. Prachtig ding!

Terug in de camper hebben we een aantal afleveringen van een serie bekeken op de laptop, de laatste vanuit het bed rond half één. Maar al gauw zakten de ogen dicht en hebben we de laptop uitgezet.
Vandaag gereden: 0km.

We wensen iedereen een voorspoedig en gezond 2014!

Woensdag 1 januari 2014
Het is al tegen twaalven wanneer we de camperplaats afrijden. We hebben een route uitgezocht naar het zuiden, waarbij we in deze regio Niederrhein een aantal plaatsen aandoen met camperfaciliteiten. We hebben alle informatie van deze camperplaatsen, maar geen eigen foto’s voor de Campersite. Die gaan we dus maken.

Camperplaats in Brüggen.Het lukt ons de route geheel te doen en tegen 17.00 uur, het wordt al donker, rijden we Brüggen binnen, de laatste camperplaats. Hier gaan we overnachten. Een “Wohnmobilhafen” op 300m van het historisch centrum, kosten € 4,00 per nacht.

We wandelen nog even het stadje in, het is tenslotte nog vroeg. Al gauw zien we echter een leuke, kleine pizzeria en we besluiten een pizza te gaan eten. Wanneer we tegen half zeven terug zijn in de camper maken we een kop koffie en komt de laptop weer tevoorschijn. Onze TV-serie is nog lang niet afgelopen: we hebben nog zo’n 50 afleveringen te gaan!
Vandaag gereden: 129km.

Donderdag 2 januari 2014
Vandaag maken we de route af, nu pakken we andere camperplaatsen op weg naar het noorden. Na wat boodschappen bij de lokale supermarkt verlaten we Brüggen tegen 11 uur, op weg naar de eerstvolgende camperplaats.

Ook dit rijtje maken we af en rond half vijf in de middag gaan we de Nederlandse grens weer over in de omgeving van Nijmegen. Weinig files gelukkig, zodat we voor nog zessen thuis zijn en de camper kunnen uitpakken. Dat is zó gepiept en voor 19.00 uur zitten we aan de warme maaltijd. Het was leuk én lekker rustig, even eruit rond de jaarwisseling!
Vandaag gereden: 273km.
Totaal gereden: 550km.

 

 

Comments

  1. Voor jullie ook de beste wensen, gezondheid en en mooie camper plaatsen voor 2014!

Speak Your Mind

*