Radio Actief Camper Treffen 2015

Net voor aanvang van de gezamenlijke barbecue.Voor de zesde achtereenvolgende keer een weekendje met de camper én radiozendamateurs op camping de Lijsterbes in Oldebroek. Een weekend met wisselend weer, bereslechte radiocondities maar wél gezellig!

Vrijdag 11 september 2015
Femma en ik vertrekken op vrijdag aan het begin van de middag naar Oldebroek. Met 2 auto’s, Femma moet nog even een paar boodschappen doen terwijl ik me vast ga installeren op de camping. Het is niet ver, slechts 17km vanaf huis.

Op de camping aangekomen blijkt dat ik de laatste ben, de anderen zijn er al! Sommigen waren al op donderdag gearriveerd, ook geen gek idee. Maar wij hadden nog het een en ander te doen op donderdag, dus werd het vrijdagmiddag. Femma komt overigens iets later, met onze ‘gewone’ auto.
Meteen ook maar de antenne opgezet, de 12,5 meter lange vishengel. Voor de gelegenheid de onderlinge dalen afgetapet, zodat ie niet in het holst van de nacht in elkaar zakt!

2015-ract-5  2015-ract-6  2015-ract-7  2015-ract-8

Het programma is een beetje gewijzigd met het oog op de weersverwachting: we gaan vandaag, vrijdag, barbecuen vanwege het (nog) mooie weer. Dan kunnen we morgen namiddag, mocht het gaan regenen zoals voorspeld, een maaltijd van de Chinees halen. We hebben dan ook de recreatieruimte tot onze beschikking.

Met zijn zessen bij Eric voor de camper, de organisator van het weekend.Zaterdag 12 september 2015
Een dag zoals in voorgaande jaren: de dames op de fiets naar Elburg, naar de Botterdagen (en Open Monumentendag) terwijl wij ons vermaken op de camping. Niet zozeer mét radio, de condities zijn bereslecht, maar óver radio.

Alle porto's bij elkaar op tafel...Gezellig kletsen dus, onder meer over goedkope portofoons uit China (vanaf € 12,95 inclusief verzendkosten) en DMR: Digital Mobile Radio. Gerrit PA3DWC heeft zo’n portootje aangeschaft en de mogelijkheden lijken eindeloos. Dat is ook nog wel eens iets voor mij.

Natafelen in de recreatieruimte. Ook Joeri PE5JW is op bezoek gekomen en eet mee.Aan het eind van de middag wordt het inderdaad wat regenachtig, dus we eten gezellig binnen, met zijn allen.

‘s Avonds ondanks een paar kleine buitjes toch nog buiten bij het “kampvuur”. Het was een leuke dag.

Zondag 13 september 2015
Ondanks de verwachtingen een aardige, zonnige zondag, we houden het droog! De radiocondities zijn ook wat opgeknapt en ik maak zowaar nog een aantal verbindingen in de WAE-ssb-contest. Zuid-Amerika, Azië, Noord-Afrika. Al met al niet slecht.
Dit is ook weer de laatste dag en na de lunch vertrekken we één voor één weer op huis aan. Het zesde Radio Actief Camper Treffen zit erop, op naar de zevende!

Speak Your Mind

*