2017: Radio Actief Campertreffen

Een foto van zondagmiddag, de auto achter ons was al weg.Voor de zevende keer het jaarlijkse campertreffen met radioamateurs. Afgelopen jaar hebben we overgeslagen, dit jaar toch weer met 6 campers. Niet op camping de Lijsterbes in Oldebroek, maar op minicamping De Rozehoeve op ‘t Harde.

De route van Kampen naar de camping op 't Harde v.v.Door de slechte weersvooruitzichten met veel regen had camping De Lijsterbes ons liever niet. Teveel risico van in de grasmat wegzakkende campers. Gelukkig vonden we een uitstekend alternatief in camping De Rozehoeve, gelegen op de zandgronden.

We waren de enige kampeerders dit weekend en hadden de beschikking over een eigen veld, mooi nieuw sanitair en heerlijk warme douches.

De deelnemers in 2017:
Erik PH4CK en Janet NL13486
Ron PD0KNJ en Anita
Dick PA3BPV en Inge
Gerrit PA3DWC en Sandra
Joeri PE5JW
Femma PA3DWK en Aloys PA3DAT.

Een panoramafoto van ons veldje, gmaakt door Gerrit PA3DWC.
Uiteindelijk viel het weer erg mee: fris met rond de 15 graden, maar met weinig wind, enkele uren zon en zo nu en dan een buitje. Prima vol te houden!
Op vrijdag, na pakweg 15.00 uur, scheen de zon volop en konden we aan het eind van de middag zelfs buiten eten! Dat betrof de traditionele Chinese ophaalmaaltijd.

De campers van Dick en Inge, Joeri en Gerrit en Sandra. Foto van Dick PA3BPV.  Aan de Chinese maaltijd, buiten! Foto van Dick PA3BPV.  Een onderonsje van Dick, Ron en Erik. Foto van Dick en Inge.
De dames zijn op zaterdag nog op de fiets naar Kasteel Cannenburgh geweest. ‘s Avonds de (ook traditionele) barbecue, met het oog op de weer lekker beschut met zijn allen in de stal van de boerderij.

Binnen in de schuur, droog barbecuen! Foto Gerrit PA3DWC.Zelf heb ik op zaterdagavond en de vroege zondagmorgen nog 26 telegrafie-verbindingen gemaakt met radioamateurs in Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland én de Alandeilanden. Dit in het kader van de jaarlijkse Scandinavian Activity Contest.

Geocachen in de prachtige omgeving van de camping...Op de zonnige zondagochtend hebben Femma en ik nog een flinke wandeling gemaakt waarbij we maar liefst 4 geocaches én een bonuscache hebben gevonden. We hadden geen haast om weg te gaan, maar toen het tegen drieën begon te rommelen hebben we de boel maar ingepakt en zijn we, samen met Joeri, als laatsten vertrokken.

Al met al een gezellig en geslaagd weekend. Volgend jaar hoogstwaarschijnlijk weer naar de Rozehoeve!

Speak Your Mind

*