Radioweekend Ommen 2016: even eruit…

Op de camping in Ommen.Ik ben afgereisd naar het jaarlijkse radioweekend van onze Veron/VRZA afdeling op de camping in Ommen.
Femma had geen zin, wilde liever rustig thuisblijven, maar geen probleem als ik wél ging.

Vrijdag aan het eind van de ochtend een en ander ingepakt en klaar om te vertrekken. De stalen mast van 9m laat ik dit jaar thuis. Tegen half twaalf is het zover en Femma zwaait me uit.

Onderstaande foto toont de deelnemers op een rijtje, van rechts naar links: de caravan van Herman PD0HF en Inge Frank, de vouwwagen van Arbo PH0AS en Janita, mijn kampeerbus, de tentjes van Jan-Reint PA3DNA, Wilko van de Klok PA8KW en de tunneltent van Marc PE1FJN en Heike Schijven.

Een overzicht van de deelnemers...

Vrijdagmiddag/avond antennes opgebouwd, paar verbindingen gemaakt. Fijn samen gegeten aan de grote picknickset en ‘s avonds heerlijk bij elkaar gezeten tot tegen twaalven.

Zaterdag 4 juni 2016
Arbo, PH0AS.Een fantastische zomerse dag, met bijna 30 graden erg warm zelfs. Antennemetingen gedaan met de miniVNA, de analyzer. Daarbij is de kleine laptop voor de tweede keer van bovenaf uit het koofje van de auto gevallen. Hij doet het nog steeds!

Reint-Jan en Joeri in de schaduw van de camper.Op het warmst van de dag lag Arbo languit te slapen (foto rechts). Anderen, zoals Jan Reint en Joeri PE5JW die vandaag op bezoek was, zochten verkoeling in de schaduw achter de camper (foto links).

Voor de gezamenlijke maaltijd hebben we dit jaar niet gekozen voor de bbq, maar voor chinees ophalen in Ommen. Heerlijk buiten gegeten met zijn allen, daarna is het begonnen te regenen. Het is nu kwart voor tien en we zitten onder het scherm voor de camper of in de tunneltent van Marc en Heike. Ook is het weer opgehouden met regenen.
Uiteindelijk hebben we tot half één buiten gezeten.

Zondag 5 juni 2016
Tegen 8 uur eruit, douchen en dan heerlijk buiten ontbijten. In de schaduw, de zon is er ook al weer. Veel kletsen, koffie drinken, in de schaduw blijven én nog wat verbindingen maken.
Tegen 14.00 uur wil ik vertrekken, naar huis.

Nog een paar fotootjes…

Wilko PA8KW nog steeds aan het solderen...  Arbo PH0AS maakt radioverbindingen...  Herman PD0HF en Inge genieten van de zondagochtend.

Comments

 1. Oktober;
  er is snel een eind gekomen aan het kampeerseizoen 2016, straks nog een enkele camper in de herfstvakantie.
  Wat hebben wij genoten afgelopen jaar tot ver in september hadden wij kampeergasten.
  Ik zag net een foto langs komen, het is ieder jaar een feestje voor ons als jullie er zijn.
  Komend jaar(2017) hopen we jullie weer te begroeten, ik neem aan het weekend na de Pinksteren.

  Groetjes, Hendrik-Jan en Gezina de Lange http://www.varsenerveld.nl

Speak Your Mind

*