Sabbatsverlof

De voorjaarsvakantie is begonnen en hiermee het sabbatsverlof van Aloys. Een periode van ongeveer 6 maanden, dus tot aan het einde van de (school)zomervakantie).
In deze periode wordt het salaris geheel (of gedeeltelijk, naar keuze) doorbetaald.
Sabbatsverlof is al een heel oud fenomeen.

Al in de bijbel wordt over het sabbatsjaar gesproken. In Amerika zijn er al sinds 1880 organisaties die medewerkers de kans gunnen enige tijd vrij te nemen om de geestelijke of fysieke batterijen weer op te laden.

Wat kost dat nou?

Eigenlijk maakt Aloys gebruik van de zogenaamde levensloopregeling. Met de levensloop regeling kun je als werknemer geld sparen voor een periode van onbetaald verlof. Meer sparen is dus langer verlof.

Er-op-uit

De camper is inmiddels uit de winterstalling gehaald, en Aloys heeft er al 3 nachten in geslapen toen hij meedeed met de PACC-contest. Vandaag gaan we inpakken en morgen vertrekken. Vanavond eerst nog op verjaardagsbezoek, moeder is volgende week jarig en viert dat vandaag. Dat komt ons goed uit want dan gaan wij morgen weg. De vraag is nu nog: waar gaan we heen?

Noord of zuid?

Gezien de tijd van het jaar lijkt het aantrekkelijk om naar het zuiden te reizen. Hogere temperaturen, meer zon, misschien wijn en Franse kaas?
Maar we hebben ook wel zin om weer eens in Berlijn te gaan kijken, daar zijn we al langer tijd niet geweest en daar is altijd wat te zien. Datzelfde geldt ook voor Wenen, of zullen we van daaruit eens in Hamburg gaan kijken? Dat schijnt ook leuker te zijn dan je denkt…

Speak Your Mind

*