Schilderen en sauzen

Zwager en schoonzus kwamen helpen!Het werd tijd om de eerste verdieping eens “op de schop” te nemen. Nieuwe vloerbedekking erin, ook op de trappen en overloop. Maar ja, dan moet álles eruit en kun je meteen gaan behangen, schilderen en sauzen. Een grote klus dus, lekker iets om uit te stellen…

Maar hulp werd geboden: zwager en schoonzus met wat extra tijd boden aan om ons te komen helpen. Gewoon, een paar dagen logeren tijdens het “koningsweekend” en dan met zijn allen er tegenaan. Zo gezegd zo gedaan.

Het plan was als volgt: het “kantoor” annex shack (radioruimte) van Aloys leeg én de slaapkamer leeg. De spullen van de slaapkamer, bed en nachtkastjes, konden dan deels in de praktijk van Femma en op de kamer van Aloys staan. Dan in de slaapkamer de vloerbedekking eruit, schilderen en suazen.
Dan de grote stukken (kasten en bed) uit de kamer van Aloys terug naar de slaapkamer, dan is de kamer van Aloys aan de beurt. Die blijft leeg: dinsdag (na Koningsdag) komt daar als eerste de nieuwe vloerbedekking in.

Wanneer bij Aloys de vloerbedekking ligt kunnen de grote stukken terug naar de kamer van Aloys en kan de slaapkamer gelegd worden. In de dagen hiervoor de vloerbedekking van de zoldertrap, trapgat van boven naar beneden schilderen alsmede de overloop. Alle kozijnen, trapdelen en randen die nog bruin zijn worden wit.

We zijn dus op vrijdag (eigenlijk donderdagmiddag) al begonnen, en tot dinsdagavond doorgegaan: nadat de vloerbedekking erin lag moesten alle grote stukken weer naar hun eigen plaats, het bed weer in elkaar en Femma’s praktijk weer klaargemaakt voor cliënten op woensdag en donderdag.
Femma’s praktijkruimte én de vloerbedekking op trappen en overloop is fase 2: daaraan beginnen we op donderdag Hemelvaart, ná de meivakantie!

Speak Your Mind

*