Summerschool

BoxerAfgelopen weekend had Femma de jaarlijke “Summerschool” van het BMC, een driedaagse cursus (do t/m za) deskundigheidsbevordering voor neurofeedback trainers.

We kozen ervoor dat zij donderdagochtend vooruit zou reizen, met de trein, en dat ik haar na het werk achterna zou komen met de camper.
‘s Ochtends om kwart voor zeven heb ik haar afgezet bij het station in Wezep. Daarna terug naar huis, vervolgens naar school (mijn nieuwe iPad van het werk oppikken) en dan naar onze vestiging in Dronten voor een iPad-onderwijscursus.

ZonnepanelenAan het eind van de middag, om half vier, terug naar huis. De laatste zaken inpakken, diesel tanken in de camper en dan naar Limburg. Tegen 17.00 uur rijd ik Kampen uit, met mijn nieuw gelijmde zonnepanelen op het dak. De kit is nog niet volledig uitgehard, dus maar een beetje rustig aan…
Alles gaat goed en om 19.30 uur kan ik in Gulpen bij de cursisten aanschuiven in Brasserie de Kroon voor het diner.

Na het diner op zoek naar een camperplekje. We weten er eentje (onofficieel) op de Gulpenerberg, maar onder de donkere bomen ziet het er toch wat “unheimlich” uit. We nemen de boerencamping Berghem, ook op de Gulpenerberg.

Vrijdag 14 juni 2013
Op tijd op, ontbijten, we hebben de tijd. Femma moet om 10.00 uur in Heerlen zijn, om iets over half tien rijden we de camping af. Wanneer ik Femma heb afgezet rijd ik door naar Herberg de Smidse in Epen. Tijd voor goede koffie én vlaai!
Na een uurtje en twee koppen koffie heb ik de Volkskrant wel gezien en rijd ik terug naar de camping.

Op de camping zoek ik een mooier plekje en zet de stoeltjes buiten. Nou heb ik mooi de tijd om de nieuwe iPad van het werk eens naar eigen idee in te richten. Wanneer ik wat al teveel apps installeer blijk ik opeens bijna door mijn 2 GB internet-tegoed voor de maand juni heen te zijn! Een telefoontje naar T-Mobile Zakelijk brengt uitkomst; gratis en voor niets krijg immer 2 GB bij, zodat ik de maand wel doorkom. Goede service!

Panorama

Aan het eind van de middag rijd ik nog eens naar beneden, naar de supermarkt in Gulpen om wat eten in te slaan. Femma heeft een buffet met de medecursisten, dus ik moet voor mijzelf zorgen. Geen probleem. Om 22.00 uur ‘s avonds rijd ik voor het laatst de berg weer af, deze keer om Femma op te halen. We zitten lekker nog een poosje buiten, het is heerlijk weer.

Zaterdag 15 juni 2013
Vandaag moet Femma om 10.00 uur in Gulpen zijn, dus we rijden weer naar beneden, naar het dorp. Tot 16.00 uur, dan haal ik haar weer op. Dat zijn een kleine 6 uurtjes voor mijzelf, tijd om wat te hobby’en met de radio!

RadiohoekjeEr is een 48-uurs contest aan de gang, georganiseerd vanuit Azië. Azië tegen de rest van de wereld: zij moeten zoveel mogelijk verbindingen maken met zoveel mogelijk verschillende niet-Aziatische landen, wij zoveel mogelijk Aziaten. Dat alles in morse, telegrafie dus.

Atas-antenneIk doe wat recreatief mee, met een bescheiden antenne op het dak van de bus, een Atas van ca. anderhalve meter lengte (foto rechts, die zwarte staaf).
Toch lukt het me om behalve met 2 Israëliërs verbinding te maken met 12 Russische zendamateurs in het Aziatische deel van Rusland en 11 Japanners. De mooiste verbinding vond ik zelf die met Chadraabal, JT5DX,in Mongolië. Daar vandaan hoor je zelden een radioamateur!

FemmaOm 16.00 uur haal ik Femma op. Tijd om lekker buiten te zitten, met een glaasje wijn. Boodschappen had ik ‘s ochtends als gedaan, na het wegbrengen, dus we maken een pan macaroni en eten buiten, aan de nieuwe tafel.
Het was vandaag wel een winderige dag, maar verder uitstekend weer.

Zondag 16 juni 2013
We verlaten de camping op tijd, het is vaderdag dus we gaan richting de schoonouders in Hattem. Daar komen we rond 13.00 uur aan. Om half vier rijden we naar huis, een lekker weekendje zit er weer op…

Speak Your Mind

*