Velddagweekend Veron Meppel

Kampeerterrein met de leden van de Veron afdeling Meppel.Vanmiddag vertrekken we naar Kadoelen, camping “Het Kampererve“. De jaarlijkse ‘velddag’ van de Veron, afdeling Meppel. De weersverwachting ziet er beroerd uit (koud, buien, natte sneeuw!), maar wij hebben er zin in! 

Kadoelen is niet ver van ons vandaan.Donderdagmiddag rond half vier vertrokken. Even een boodschap doen in IJsselmuiden en dan door naar Ens in de Noordoostpolder. Van daaruit richting de Weerribben.

We zijn lang niet de eerste, een aantal zijn er al en ook de tent (met gasverwarming!) is al opgezet. Het is fris, maar de zon schijnt! We zitten gezellig (en niet koud) wat uurtjes bij elkaar in de verwarmde tent.

Katrinus, Dick en Peter bij de steunzenders van Dick.Vrijdag 3 mei 2019
Ook de volgende ochtend volop zonneschijn (foto boven). Heerlijk uit de wind, in het zonnetje. Maar koud als de zon even weg is en je in de wind staat. Toch blijft het de hele dag mooi weer.
We komen de tijd door met kletsen, antennes opzetten, verbinding maken, samen koffie drinken, bij elkaar kijken naar zelfbouwspullen. Vooral de losse repeaters (steunzenders) van Dick PA0DFN vind ik fantastisch om te zien!

Draagbare steunzender voor 23cm / 1298 MHzOp de foto links de 23cm (1,2GHz) draagbare repeater. Net als Dick zijn 70cm repeater (432MHz) keurig ingebouwd in een kunststof kastje met handvat.
‘s Avonds zitten we met zijn allen gezellig én warm in de grote tent. Ivo heeft een collectie whisky meegebracht waarvan we mogen proeven. Zo wordt het toch nog een latertje…

Nog meer zielen, nog meer vreugd!Zaterdag 4 mei 2019
Ook op zaterdag schijnt de zon en er komen nog mensen bij met tent(jes) en masten. Zo nu en dan een bui(tje) maar de wind neemt af en dat is gunstig voor ons drone-experiment vanmiddag.

Ton PE1PBQ heeft namelijk zijn drone meegenomen en daarvoor heeft Leo PA0LEZ een mini-repeatertje gebouwd. Een steunzender dus. Het ding luistert op zowel 144 MHz als op 430 MHz en wat ie op de ene band hoort zendt hij simultaan weer uit in de andere band. Zendvermogen circa 0,5W en het geheel werkt op 3 AAA-batterijtjes.
Het repeatertje, compleet met antennes voor 144 en 430 Mhz, wordt op de rug van de drone bevestigd en mag dan mee omhoog tot op grote hoogte (video!)

Het steunzendertje op de rug van de drone...  De andere kant van het zendertje: de 430 MHz zendontvanger en de accu.  Drone ready for take off!  Daar gaat ie!
Beeld vanuit de drone.  De drone klimt hoger en hoger...  Een blik vanuit de drone over het Zwarte Meer. In de verte trekken buien voorbij.
Qua radioverbindingen via de drone viel het een beetje tegen: we hadden te weinig tegenstations. Herman PD0HF in Kampen hoorden we via de drone maar we hadden ook graag wat rapporten gehad van verder weg. Wellicht de volgende keer wat meer ruchtbaarheid geven aan zo’n experiment!

Met zijn allen aan de Chinees.De zaterdag wordt er traditioneel Chinees gehaald bij de velddag van de afdeling Meppel. Met zijn allen pasten we maar net in de grote tent! Gezellig en smakelijk.

We hadden vandaag, vanwege de dodenherdenking, de vlag half stok hangen. Om 20.00 uur precies hebben we met zijn allen de twee minuten stilte in acht genomen, buiten bij de vlag.
Daarna brengen we de avond door binnen in de tent, warm én met een hapje en een drankje.

Dodenherdenking tijdens het velddagweekend.  Dodenherdenking tijdens het velddagweekend.  Met verwarming, een hapje en een drankje brengen we de avond door in de tent.

Zondag 5 mei 2019
Bevrijdingsdag, onze vlag in top.
Ook het weer op zondag valt nog mee: zon met zo nu en dan een (klein) buitje. We drinken samen koffie in de tent, rond 11 uur, waarna er hier en daar al wat wordt opgeruimd en afgebroken. Als laatste breken we met zijn allen de partytent af en ook dat klusje was snel geklaard.

Na een hartelijk afscheid (we mogen volgend jaar terugkomen :-)) vertrekken we rond 14.00 uur richting Kampen. Tegen half drie zijn we thuis.

Speak Your Mind

*