Voorjaarsvakantie

De camperplaats in Wuppertal, vlakbij de beroemde "Schwebebahn".Het was de bedoeling om op maandag 26 februari te vertrekken. De eerste maandag van de voorjaarsvakantie in noord-Nederland. En dan circa tweeënhalve week wegblijven. Maar het liep anders…

Het lag aan het weer. We hadden plannen: naar Wuppertal voor de “Schwebebahn”, Wipperfürth, het oudste stadje van het Bergische Land. Winterberg, een paar dagen skiën. En we zouden eindigen op zaterdag 10 maart in Bergheim, bij de jaarlijkse Radioamateur markt. Maar dat weer…

De route van dit weekje.Het werd koud, érg koud. Prachtig weer, daar niet van, maar -10 ‘s nachts en een gure, soms stormachtige noord-oostenwind. En daardoor hadden we er gewoon niet zoveel trek in. Lekker thuis, bij de kachel, ook niets mis mee.
We stelden het uit. Tot uiteindelijk woensdag 7 maart, de woensdag ná de voorjaarsvakantie. Toch nog een weekje er op uit!

Woensdag 7 maart 2018
Rond 13.00 uur vertrokken, naar Wuppertal. Camper volgetankt, daar gaan we. Zonder verkeersproblemen komen we tegen half vier in Wuppertal aan. Even iets terugbrengen bij Ikea wat we kochten in januari, in Ulm. Dan door naar de camperplaats aan de Körnerstrasse, op loopafstand van de “Schwebebahn“. Geen bijzondere overnachtingsplek, maar ideaal gelegen voor ons bezoek!

De Jugendfeurwehr gaat oefenen.Grappig: wanneer we rond 18.00 uur aan de spaghetti zitten komt er een brandweerwagen aan en een boel kinderen: de jeugdbrandweer! Ze oefenen bij onze camper met het uitrollen en koppelen van slangen.

We zijn nog even gaan kijken. Hier komt een treintje de hoek om zweven...De Schwebebahn
De reden voor ons bezoek aan Wuppertal is de ruim 100 jaar oude Schwebebahn, een hangende trein dwars door de langgerekte stad Wuppertal. Voor een tram of metro was geen plaats, dus werd het een zwevende trein, hangend aan de rails. Het 13km lange traject van west- naar oost-Wuppertal is gebouwd in 1900.
Morgen gaan we een ritje maken!
Vandaag gereden: 244 km, totaal: 244 km. Overnachting: gratis.

Dezelfde plek als gisteravond, amper 100 meter van de camper.Donderdag 8 maart 2018
Heerlijk geslapen, om half negen opgestaan en tegen 10 uur vertrekken we naar de Schwebebahn en het centrum van Wuppertal.
Wanneer we het straatje naar de camperplaats uitlopen suist de eerste trein al over ons hoofd. We wandelen naar station Zoo/Stadion, om de hoek, van waaruit we eerst naar het Hauptbahnhof in het centrum willen.

Femma maakt een plaatje voor de Whattsapp-familiegroep.  Van de ruim 13 km lange baan gaat 10km over de Wupper, 3,5km over en door straten.  Op station Hauptbahnhof. Van hieruit wandelen we het centrum in.  In het oude cantrum van Wuppertal. 
Na het bezoek aan de binnenstad nemen we de trein weer, nu naar het meest oostelijke uiteinde. Van daaruit het hele traject naar het meest westelijke uiteinde en tot slot terug naar de camperplaats.
Eigen video-filmpje van de treinen op het Hauptbahnhof (HD, 23 sec.)

Het deel wat niet over de Wupper loopt, maar boven de straten...  De machinist rijdt het station binnen.  Het westelijk eindstation, tevens remise. Hier staat de 100 jaar oude Keizerlijke trein.  Achterin het treintje heb je een mooi uitzicht!
De Müngstener Brücke is de hoogste spoorbrug van Duitsland.Halverwege de middag zijn we terug bij de auto. We verlaten Wuppertal via de L74, door een smal dal langs de Wupper in de richting van de Mungstener Brücke.
De Müngstener Brücke is de hoogste spoorbrug van Duitsland. De stalen boogbrug is in gebruik genomen in 1897. Een mooi ding, maar het is inmiddels gaan regenen…

Typisch met leisteen bekleedde woning. Met de voor Brug kenmerkende groene luiken.We gaan snel verder, naar het pittoreske dorpje Brug. Vakwerkhuisjes, maar ook de typische bekleding met plaatjes leisteen zoals dat in het Bergische Land gebruikelijk is. En groene luikjes, alle huizen in Brug.
Ondertussen is het nog wat harder gaan regenen, terwijl de rivierbedding die door de hoofdstraat van Brug loopt volledig op de kop is gezet in verband met de aanleg van  nieuwe kades.

Camperplaats aan de Wupper in Wipperfürth. We verlaten Brug, we gaan door naar het oudste stadje van het Bergisches Land: Wipperfürth. Daar is een camperplaats met voorzieningen, op loopafstand van het centrum. Een geocache, een zogenaamde multicache (een soort speurtocht) heet Stadtrundgang. Die gaan we morgenochtend doen!
Nu maar hopen dat het een beetje mooi weer is, net als vanochtend…
Vandaag gereden: 58 km, totaal: 302 km. Overnachting: gratis.

Er is markt op de Markt in Wipperfürth...Vrijdag 9 maart 2018
Een mooie, zonnige vrijdag. Op tijd op en na het ontbijt het oude stadje Wipperfürth in. De geocache heet Stadtrundgang, dus die staat op het programma.
Het Marktplein middenin het stadje doet zijn naam eer aan: het is er markt! Leuk, met een zonnetje erbij. Helaas voor de marktkooplui is er weinig te doen, druk kun je het niet noemen.

Er is markt op de Markt in Wipperfürth...De multicache bestaat uit 7 punten die we moeten aflopen. Op elk punt moet je een vraag beantwoorden, waarvan het antwoord leidt naar het volgende tussenpunt. Probleem bij deze cache: hij is dubbel moeilijk want je moet bij elk punt zélf uitzoeken welke vraag erbij hoort… Dubbele kans om de mist in te gaan, en we gaan dus ook de mist in.

Er is markt op de Markt in Wipperfürth...Punt 3 is op een pleintje dat op de kop staat vanwege wegwerkzaamheden. Dat is jammer, het is ons volkomen onduidelijk welke vraag hierbij zou kunnen horen en dus vinden we ook geen antwoord. En daarmee loopt ons tochtje dood.

Puzzelen op de geocache...We zoeken een koffietentje, en proberen onder het genoegen van een kop koffie alsnog uit te vinden hoe we verder zouden kunnen komen. Gaat niet lukken, we geven het op, maken onze stadswandeling op eigen houtje af en wandelen daarna terug naar de camper.

We gaan richting Bergheim en willen onderweg nog een paar ‘gewone’ geocaches doen. Dat ging trouwens goed, we logden de een na de andere cache bij een natuurgebied.
Tot… we een overharde weg inreden. Dat hadden we niet moeten doen: bij een poging om te keren komen we vast te zitten in de modder.

In de penarie: vast in de modder!We bellen de ANWB, wat moet je anders? De ANWB belt de ADAC. De ADAC belooft langs te komen. GPS, zonder coördinaten hadden ze ons nooit gevonden!

In de tussentijd komt er een boer langs die aanbiedt te helpen met zijn trekker. Ik zeg dat we willen wachten op de ADAC, maar ik vraag ook om zijn telefoonnummer. Je kunt nooit weten.

De ADAC komt lopend aan over het weggetje; de man durft er met zijn vrachtwagen niet in. Moeilijk moeilijk, er moet een 4-wheeldrive komen, een pickup en meer mannen. Dat gaat gauw 200-300 euro kosten, verzucht de jonge man. Ik zeg: dan kan ik ook de boer bellen! Zijn reactie: veel succes! Hij draait zich om en loopt weg…

Ik bel de boer. Geen probleem, hij komt er meteen aan! Even later zien we hem rijden, in de verte. Hij komt onderweg de auto van de ADAC nog tegen. De trekker ervoor, sleeptros eraan en in no time rijden we het weggetje weer af. “Wat ben ik u schuldig?” vraag ik wanneer we weer bij het asfalt zijn aangekomen. Zijn antwoord: € 20. We geven hem een briefje van € 50, dolblij als we zijn dat het zó afloopt!

De hulptroepen komen er aan!  Uit de blubber!  De trekker trekt ons, voor de zekerheid, tot het eind van het weggetje.
Het heeft ons een paar uur gekost, vooral het wachten op de ADAC en we vervolgen onze weg naar Bergheim. Daar is morgen de radioamateurmarkt waar ik graag heen wil.
Op de parkeerplaats van de radiomarkt.Het vindt plaats in een dubbele sporthal in het plaatsje, en we overnachten op de parkeerplaats voor de hal.
Maar het is nu eerst tijd voor een drankje, een hapje warm eten en een rustige (en wat minder enerverende) avond.
Vandaag gereden: 82 km, totaal: 384 km. Overnachting: gratis.

Zaterdag 10 maart 2018
Vandaag wordt het hier 17 graden, dus heel ander weer dan de afgelopen weken! Ik ben er op tijd uit en kan meteen om 09.00 uur een entreekaartje kopen voor de radiomarkt. Dat is circa 30 meter lopen, vanaf de auto 😉

Hal nummer 2 van de radiomarkt.
Uiteindelijk loop ik 2 keer over de gehele markt, koop wat kleine dingetjes maar ik vind niet het mooie kastje waar ik naar op zoek was. Jammer. Tussendoor haal ik een kop koffie bij Femma, die nog in bed ligt te lezen.

Op de camperplaats van de camping in Wiehl.Rond half één zijn we klaar om te vertrekken. Een aardige route, binnendoor terug naar het Bergische Land. We eindigen om 16.00 uur bij Wiehl, een camping met camperplaatsen waar we kunnen douchen, water tanken etc. Hier blijven we vannacht!
Vandaag gereden: 81 km, totaal 465 km. Overnachting € 10.

Een paar geocaches bij een kleine, oude stuwdam.Zondag 11 maart 2018
Zondag. Vandaag gaan we een dagje geocachen. Dat wil zeggen: we rijden naar een punt en van daaruit zoeken we één of meer geocaches. Vervolgens rijden we naar een ander punt. Femma heeft er wat uitgezocht: een paar hele leuke (volgens de website) en een paar travelbug-hotels.

We doorkruisen het Bergisches Land, wat hier en daar wel wat van Zuid-Limburg of de Eifel heeft. Veel heuvels en dalen, in ieder geval! We zijn begonnen met een paar geocaches bij een stuwdam. Daarna kwamen een paar erg leuke…

De geocache. Een vogelhuisje?  Een openbaar toilet voor de vogeltjes? Let op de details!  Op naar de volgende, in dit oude stadje... 
Een travelbug hotel. In die kast?? De cijfers voor het cijferslot vind je op internet.  En de inhoud lijkt écht op een hotel! 
Even snel: we gaan nu uit eten. We staan bij DampfE, de bierbrouwerij in Essen waar we ondertussen vaste klant zijn! Tot later.
Vandaag gereden: 138 km, totaal 603 km. Overnachting gratis.

Het wat rommelige terrein van het Borbecker Brauhaus. Wél lekker rustig!Maandag 12 maart 2018
Rond half elf verlaten we het wat rommelige terrein van de brouwerij. Wél een veilig plekje, middenin de grote stad, én een hele rustige plek!
We willen bij enkele winkels langs én we gaan nog geocachen. Het is mooi weer, we hebben er een zonnetje bij en het is niet koud.

We maken een aardige wandeling en we voegen weer een handvol caches toe aan onze verzameling. We hebben er bijna 1400 gevonden nu. Rond half vier komen we aan in het ons bekende Goch, dicht aan de Nederlandse grens. Morgen brengen we een bezoek aan Hamshop in Maarssen, dan mag ik een nieuwe headset (koptelefoon mét microfoon) uitzoeken voor mijn verjaardag!

Zonnig en heel rustig, op de camperplaats in Goch.
Kamelen op de camperplaats!Er is wel iets bijzonders, in Goch. Kamelen op de camperplaats, die zie je er anders nooit!
Het is Circus Renz, die hier (ook) zijn tenten heeft opgeslagen. Zij staan op het grote voorste veld, waar vrijwel nooit campers staan.
Vandaag gereden: 127 km, totaal 730 km. Overnachting € 5,00.

Dinsdag 13 maart 2018
Vanuit Goch rijden we naar Hamshop in Maarssen. Ik heb nog een foto die ik gisteravond maakte, toen het al donker werd.

De camperplaats bij avond. Dit was dus gisteravond. 
Bij Marcus van Hamshop.com in Maarssen zoek ik een mooie headset uit, een koptelefoon met microfoon. Ideaal in een radiowedstrijd, dan heb je de handen vrij!
Heil Pro 6 headset
Het wordt er eentje van het beroemde Amerikaanse merk Heil, de Heil Pro 6. Een paar kabeltjes erbij speciaal voor de zenders die ik gebruik en dan kunnen we op huis aan. Dat wil zeggen; Femma wil nog ‘even’ kijken bij de giga-kringloopwinkel van Naarden die laatst te zien was in een televisieserie. Om half vier zijn we thuis.
Vandaag gereden: 249 km, totaal 979 km.

Comments

  1. Ina van Dijk zegt

    Leuk dat jullie er alweer opuit zijn! Die Schwebebahn… dat is leuk! Mooie tip! Jammer van de moeilijke geocache… en dat vastzitten in het zand….kan de beste gebeuren:) Wij dus op het “strand” van Faragudo in Portugal…op zondag natuurlijk…ook gered door boer met trekker, die uit de kroeg werd gehaald (de boer dus)…We voelden ons hartstikke schuldig, maar errug opgelucht!! Fijne vakantie verder!!!

Speak Your Mind

*