WAE DX SSB Contest en SAC cw

Mijn shack (radioruimte) zoals die er op dit moment uitziet.Deed ik vier weken geleden mee aan de gelijknamige contest in cw (telegrafie), dit weekend was de jaarlijkse versie van deze wedstrijd in ssb (telefonie), gewoon met de microfoon dus. Maar op de vroege zaterdagochtend leek het eerst helemaal niets te worden…

De eerste 10 verbindingen op de vroege zaterdagochtend...De eerste 10 verbindingen waren allemaal in oostelijke richting (kaartje rechts). De vrijdagavond ervoor zat ik nog moeiteloos met een collega in Brazilië te kletsen, nu was het volledig stil richting noord- en zuid-Amerika. Terwijl er toch velen meedoen aan deze wedstrijd vanuit die hoek…
Maar allengs werd het beter: de condities breidden zich uit in zowel oostelijke als westelijke richting waardoor ik toch nog leuke verbindingen kon maken! Onderstaande foto geeft een aardige indruk, klik erop om ‘m te vergroten.

Het uiteindelijke resultaat: weinig zuid-Amerika, weinig Afrika maar wel mooie verbindingen naar Azië én Tasmanië (Australië).

Shack september 2016De mooiste verbindingen dit weekend: Tasmanië (Australië), Indonesië, Brunei (verkeerd aangegeven in het kaartje), Hongkong en 3 x Japan in het Verre Oosten. Mongolië is ook mooi, gezien het geringe aantal radioamateurs in die hoek. En leuk, die deelname vanuit allerlei oliestaatjes!

SAC: Scandinavian Activity Contest 2016 CW

2016-SAC-cwIn het daaropvolgende weekend van 17/18 september was er de jaarlijkse SAC Contest voor telegrafisten. Scandinavië tegen de rest van de wereld.

De condities vielen tegen. Ik heb mijn best gedaan en kwam op 150 verbindingen met de landen op de afbeelding (rechts).
De tweede op dit lijstje, OH0, zijn de Ålandseilanden middenin  de Oostzee. IJsland is leuk, maar ik mis Market Reef, de Shetland Eilanden, Spitsbergen (Svalbard) en Bear Island en Groenland.

Speak Your Mind

*