Weekend Bad Bentheim

Op een terrasje bij de burcht, met Ron PD0KNJ en Annita.Nog maar een paar weekendjes weg, lekker! Maar waarheen?
Waarom niet naar Bad Bentheim, naar het jaarlijkse DNAT: het Duits-Nederlandse Amateur Treffen?
Een idee van Femma waar ik geen nee tegen zeg! 🙂

Onze plek op de DNAT-camping buiten Bad Bentheim. Ik heb mijn 13m hoge vishengel opgezet, de buurman, Landrover met aanhanger en tent, pakt het wat groter aan!Donderdag 27 augustus 2015
Deze donderdagmorgen eerst nog wat klusjes afmaken in de garage. We vertrekken aan het begin van de middag richting Bad Bentheim, via Eef en Geertje in Enschede. Tegen half vier zijn we in Enschede waar Eef een pannetje soep heeft klaarstaan. Gezellig, uiteindelijk tegen half zes rijden we de laatste 25km binnendoor van Enschede naar Bad Bentheim.
Voor de overnachtingen hebben we gekozen voor de geïmproviseerde DNAT-camping aan de westkant van het stadje. Pakweg 2km buiten het centrum, maar we hebben de fietsen mee dus dat is geen probleem. We krijgen een van de laatste vrije plekjes, maar veel ruimte hebben we ook niet nodig.

Steile straatjes voeren naar centrum van Bad Bentheim.Vrijdag 28 augustus 2015
In de loop van de ochtend vertrekken we op de fiets richting centrum. Onderweg een geocache, in een minibieb! We voelen ons hier meteen thuis. De cache was trouwens moeilijk te vinden; het bleek één van de boeken te zijn, inwendig volledig blanco en dus in gebruik als logboek. Wanneer we via een steile klim het centrum van het middeleeuwse stadje binnenrijden zien we bij de burcht een aanlokkelijk aanbod: koffie met appelgebak, op het terras. Eerst maar even pauze dus.

Wat schetst onze verbazing: daar komen Ron PD0KNJ en Annita aan, op de fiets. Ze staan met hun camper op de camping aan de andere kant, “Am Berg“. Dat hebben wij ook overwogen, misschien iets voor volgend jaar. Ron en Annita komen erbij zitten en na de koffie besluiten we meteen maar te blijven lunchen (foto boven). Erg gezellig!

Sommige straatjes zijn gewoon té steil om te fietsen, met "slechts" 7 versnellingen...Na de maaltijd gaan we weer verder, maar we spreken af dat we met zijn vieren deelnemen aan de barbecue op onze camping, zaterdagavond.

We fietsen door het centrum van Bad Bentheim, en doen onderweg nog enkele caches. Buiten het centrum rijden we over de zandsteen-bergrug en komen nog langs onze amateur-steunzender DB0VQ, de antenne staat op een mastje naast de jeugdherberg. Al zeker 40 jaar: rond 1980, toen ik net mijn zendmachtiging had, kon ik vanaf de flat in Zwolle met slechts 1 Watt zendvermogen mijn eerste verbindingen maken via de steunzender in Bad Bentheim.

Via een mooie route komen we terug bij de camping, rond 16.30 uur, hoog tijd voor een glaasje wijn. Warm eten hebben we al gehad op het terras, dus dat wordt een eenvoudige maaltijd met soep en brood. Op de camping veel contacten met andere radioamateurs, bij elkaar kijken, antennes en oplossingen bespreken etc. Voor je het weet wordt het al weer donker en kil en verdwijnt iedereen naar binnen. Morgen verder!

De jaarlijkse vlooienmarkt in het slotpark van Bad Bentheim.Zaterdag 29 augustus 2015
Op tijd op, vandaag zijn de vlooienmarkten. Een grote, uitgebreide vlooienmarkt in het slotpark met daarnaast de radiovlooienmarkt op het terrein van de middelbare school aan de andere kant “van de bult”. Femma naar de eerste, ik naar de tweede, rond half één zien we elkaar weer.

“Mijn” vlooienmarkt viel wat tegen; het aantal aanbieders én belangstellenden loopt al een aantal jaren langzaam terug. Helaas, gelukkig zijn er nog grote radio-vlooienmarkten zoals de Lichtmis eind september en Rosmalen in maart. De “gewone” vlooienmarkt daarentegen werd bijzonder goed bezocht. Enorm veel publiek, alle parkeerplaatsen overvol. Dan is het tóch handig als je op de fiets komt!

De jaarlijkse vlooienmarkt in het slotpark van Bad Bentheim.

Fietsend (of lopend) op de "bergrug" heb je hier en daar een weids uitzicht over de omgeving!Tegen één uur vinden we elkaar terug bij een backerei/konditorei, waar je kunt zitten met een kop koffie en heerlijke “broodjes gezond”. De markten houden we verder voor gezien, het is prachtig weer, we doen nog een paar geocaches in deze mooie, bergachtige omgeving.

Rond vier uur zijn we terug bij de camper, mooi nog even tijd om wat rond te lummelen, te kletsen en een wijntje te drinken voor de barbecue begint om 19.00 uur. Tegen die tijd arriveren Ron en Annita op de fiets. Uiteindelijk valt de barbecue wat tegen: teveel mensen, te weinig zitruimte (tafels en stoelen), vlees niet goed gegaard. Voor een tientje per persoon kun je ook geen wonderen verwachten, maar zoals gezegd: het viel wat tegen. Na het eten hebben we nog een tijdje bij onze camper gezeten, koffie gedronken en een wijntje. Toen Ron en Annita tegen elven weer op de fiets stapten was het al donker.

Een bewolkte zondagochtend...Zondag 30 augustus 2015
Vanochtend om 05.00 uur buiten mijn antenne afgekoppeld: het begon te onweren! Verder prima geslapen, rustig ontbeten en tegen half elf waren we klaar voor vertrek. Het was zwaar bewolkt, zo nu en dan spetterde het een beetje, kortom: tijd om naar huis te gaan!

Volgend jaar weer? Wie weet. Dan misschien de andere camping (een echte camping) eens proberen.

Speak Your Mind

*