Weekend Zuid-Limburg

Op camping Berghemmerhof in Gulpen, Zuid-Limburg.Het is weer tijd voor de halfjaarlijkse nascholing neurofeedback voor Femma in Gulpen. Twee dagen cursus, vrijdag én zaterdag. Deze keer zijn we op donderdagmiddag op tijd vertrokken en meteen doorgereden naar camping Berghemmerhof op de berg bij Gulpen.

Een afneembaar én draaibaar tafeltje voor Femma. Ook de poot kun je apart opbergen. Nu maar eens zien of deze maat voldoet, dan maken we een definitief tafelblad erbij.Donderdag 21 april 2016
‘s Middags tegen 14.00 uur uit Kampen vertrokken, nadat ik samen met buurman Herman nog even een één-poots afneembaar tafeltje voor Femma heb gemonteerd op de vloer van de camper. Het blad is een stuk afvalhout, het gaat erom de maten even uit te proberen.

Rond 17.00 uur komen we aan op de camping in Zuid-Limburg. De boerin kent ons inmiddels, we komen hier 2 keer per jaar. Deze keer blijven we drie nachten. Het is (nog) heerlijk weer dus we genieten er nog even van!

Typisch Zuid-Limburg. Gespot tijdens de ochtendwandeling...Vrijdag 22 april 2016
Op tijd op, de verplichte ochtendwandeling, ontbijten en dan Femma rond 09.30uur afzetten bij het BioMetrisch Centrum (BMC) beneden in het dal.

Dat is dus prima gelukt, vervolgens rijd ik even door het dorp. Bij de geldautomaat wat geld pinnen, dan kan ik de camping contant afrekenen. Daarna via een steile weg naar boven, terug naar het plateau. Meteen even doorgelopen naar het kantoortje om af te rekenen, dan kunnen we zondag vertrekken wanneer we willen.

Femma de hele dag op cursus, ik zit achter de laptop wat dingen uit te zoeken die ik al lang wilde doen. Daar heb ik nu mooi de tijd voor! Aardig weer, 14 graden, halfbewolkt. Tegen 17.00 uur de auto even weer in de reis-stand zetten, dan kan ik naar beneden rijden om Femma op te halen.

Zaterdag 23 april 2016
Vanochtend de andere kant opgewandeld. Eigenlijk kun je hier, het eerste stuk, maar twee kanten op. Of je moet steil naar beneden lopen, het dorp in, maar dan moet je die steile helling ook weer op… De wandeling voert nu dus over het plateau.

Wandelen over het plataeu, de Gulpener Berg.

Na het ontbijt, rond half tien, breng ik Femma naar beneden. Dat valt niet mee: het is erg druk op de berg. Overal geparkeerde auto’s en mensen met nummers op de borst. Het blijkt een jaarlijkse recreatieve hardloopwedstrijd met afstanden van 15 en 25km, met de start en finish op amper 100 meter van de camping.

De start van de 15km looptocht.Terug op de camping legt de buurman een en ander uit, zij zijn hier speciaal voor gekomen. Zijn vrouw loopt, hij gaat met de kinderen voor de camping kijken naar de meute wanneer die voorbij komt. Hij nodigt me uit om mee te gaan kijken.

We zien de start van de 25km, om 10.00 uur, en en de start van de 15km om 10.30 uur. Dan ga ik terug naar de auto en nu werk ik dit blog bij. Ik maak deze dag ook nog een aantal radioverbindingen, voornamelijk Europeanen.
Om half vijf rijd ik naar beneden om Femma op te halen. Samen doen we bij de Jumbo in Gulpen nog wat inkopen, dan terug naar de camping. Het is nog mooi weer!

De start van de 37km-loop, heuvel op, heuvel af!Zondag 24 april 2016
Beetje uitgeslapen en dezelfde wandeling gedaan als vrijdagmorgen. Belangrijk verschil: vandaag zijn er opnieuw verschillende “lopen” of trails vanaf de Panoramacamping (37, 22 en 11km) dus het is beredruk!

Op de camping daarentegen is het weer rustig als vanouds, in dit seizoen. De meeste hardlopers hebben hun tentje al vroeg weer ingepakt en zijn nu hardlopend onderweg. Tijdens de wandeling een koude wind en wat lichte hagel of natte sneeuw(!), nu schijnt de zon weer. Lekker weertje, alleen een koude wind.

Op de camping aardig weer en lekker rustig...

Speak Your Mind

*