Weekendje weg in augustus

Museum Jan CorverHet laatste weekend van de schoolvakantie. We gaan er nog even op uit met de camper. Een bestellinkje ophalen in Schijndel, naar een museum in Budel en de kloosterwinkel in Achel (België).
Richting Brabant dus!

Vrijdag 14 augustus 2015
Vrijdag aan het eind van de middag vertrokken. Vanwege het late tijdstip, tegen 18.00 uur, besluiten we naar Goch in Duitsland te gaan. Dat is in Duitsland, niet te ver achter Nijmegen. Een bekende plek, met een restaurantje vlak om de hoek. Ruimte genoeg dus we kunnen er altijd terecht met de camper.

Gelukkig is ook het restaurant gewoon open (vanaf volgende week zijn ze 3 weken dicht wegens vakantie!) dus gezellig even uit eten. Ondanks dat het er nog flink druk is vinden we snel een mooi tafeltje aan het raam. Het is al tegen 20.00 uur, en Duitsers eten over het algemeen niet zó laat (als de Fransen). Daar hebben wij dan weer geluk mee. Na het eten terug naar de camper waar we nog een kop koffie maken en wat internetten met de iPads. Internet dankzij ons Aldi Talk simmetje in de ‘oude’ smartphone die we als hotspot gebruiken: 24 uur onbeperkt, waarvan 1GB snel(!) voor slechts € 1,99.  Op tijd naar bed.

Op de camperplaats in Goch, zaterdagmorgen.Zaterdag 15 augustus 2015
Niet te vroeg op, het is nog vakantie… En het is een mooie ochtend, de zon schijnt. Uiteindelijk verlaten we tegen 11.00 uur de camperplaats, bestemming firma De Wit in Schijndel.
Een aardige route, deels binnendoor, in totaal 62km. We kijken rond bij De Wit, halen onze bestelling af en maken er meteen even een boterham en een kop koffie.
Onze volgende bestemming is het Radioamateur Museum Jan Corver in Budel, ten zuiden van Eindhoven aan de Belgische grens. Een ritje van 56km. Gelukkig is de rondweg om Eindhoven inmiddels helemaal klaar en zijn er geen files meer: dat hebben we wel eens anders meegemaakt!

Cor Moerman PA0VYLIn het museum kijken we rustig een uurtje rond, we krijgen zelfs koffie aangeboden van Cor Moerman PA0VYL, de beheerder. Femma heeft het snel gezien en gaat na de koffie wat zitten lezen in de camper. De tentoonstelling laat (op dit moment) vooral veel oude apparatuur voor VHF, UHF en SHF zien. Ik neem afscheid van Cor en we gaan verder langs de andere kant van de Belgische grens, naar het klooster de Achelse Kluis bij Achel (vlak achter Valkenswaard).

Achelse Kluis.Bij de Achelse Kluis zijn we wat minder fortuinlijk. Een bordje op de deur van de winkel (met zijn vele, vele soorten bier!) maakt duidelijk dat men vandaag gesloten is. Jammer, dat hadden we niet voorzien. Nu ligt Achel dicht bij Budel, dus veel omrijden voor niets hebben we niet gedaan.

Het is inmiddels rond 15.00 uur, en we overleggen waar we gaan overnachten. Femma heeft een leuk idee: we rijden terug naar Duitsland en wel naar de stad Essen middenin het Ruhrgebied. Daar hebben we ooit overnacht bij een oude bierbrouwerij, de Dampfe dampfbierbrauerei (stoombrouwerij). Een brouwerij mét terras en restaurant op een binnenplein waar je behalve goed bier drinken ook heerlijk kunt eten! En je kunt er overnachten met de camper…

Een ritje van 120km, maar de moeite waard. Daar hoef ik niet over na te denken 🙂
We staan bij Valkenswaard nog in de file voor een internationaal Top-paardenspektakel met gasten als familieleden Onassis, Bruce Springsteen en een verzameling sjeiks, maar tegen 17.00 uur zijn we bij de brouwerij in Essen.
Het terras van de Dampfe bierbrauerei.We rijden langs het terras door naar achter en zijn de enige camper in de “binnentuin”. Zou het nog wel mogen, hier overnachten? We informeren snel en ja hoor, we zijn van harte welkom. Het overnachten is gratis (als je er komt eten) en de eigenaar biedt ons zelfs een elektrische aansluiting. Niet nodig, we hebben stroom genoeg met 2 zonnepanelen op dak.

We hebben er heerlijk gegeten en gedronken, totdat het begon te stortregenen. We zaten wel droog, onder een scherm, maar het is minder leuk. Snel terug naar de camper.

2015-we-aug04Zondag 16 augustus 2015
Prima geslapen, er kwamen uiteindelijk nóg twee campers bijstaan. Rond 10.00 uur vertrekken we, richting noord. We gaan naar Femma’s broer Eef en zijn vrouw Geertje in Enschede. Eef heeft onze Volkswagenbus nagekeken, een probleem met de koppeling opgelost en nu moet het busje weer naar Kampen.
Bij Eef en Geertje gebruiken we de lunch en rond half drie vertrekken we uit Ensche, met 2 auto’s, richting Kampen. Het weekend én de vakantie zitten er weer op, morgen weer aan het werk!

Speak Your Mind

*