Weekendje weg

Op de camperplaats in Thorn.Het is weer de hoogste tijd voor een weekendje zuid-Limburg!
Femma heeft op vrijdag én zaterdag cursus in Gulpen, dus zijn we op donderdagavond vast vertrokken naar onze “vaste” overnachtingsplek: het witte dorpje Thorn.

Het is nu 22.00 uur, we staan op de plek (met nog 4 campers) en we hebben het bed vast opgemaakt. Tijd voor een herfstbokje, met dit warme lenteweer! 🙂

Vrijdag 4 april 2014
We moeten om 09.30 uur in Gulpen zijn, dat is hier pakweg drie kwartier rijden vandaan. Dus op tijd op, rustig ontbijten en tegen kwart voor negen richting Gulpen.
In tegenstelling tot vorige keren, dat we hier vrijwel alleen waren in Thorn, stonden we nu met 5 campers op een rijtje. Weinig van gemerkt trouwens; we kwamen als laatste aan en waren het eerst weer weg! 🙂

Het vaste ritueel: ik zet Femma rond half tien af voor het hoofdkantoor van het BMC in Gulpen. Zelf rijd ik even naar boven, het plateau op, even kijken bij de kleine boerencamping Berhemmerhof. Ik maak een praatje met de boer en vervolg daarna mijn weg richting Epen. Dat is over het plateau, en dan de steile 14% helling af naar het dorpje Partij in het Geuldal.


Grotere kaart weergeven

Langs de Geul rijd ik naar Epen, voor koffie met vlaai (en Volkskrant) in herberg de Smidse.
Tegen elf uur rijd ik dezelfde route terug. In het Geuldal staan al veel hoogstamfruitbomen in bloei, jammer dat het wat grijs en bewolkt is. De afgelopen dagen was het fantastisch weer…

De 14%-helling vanuit het dorpje Partij naar het plateau bij Gulpen.In Partij sla ik in de haarspeldbocht weer linksaf naar de smalle, steile weg die het plateau opgaat. Eens zien wat ons campertje (3 liter commonrail dieselmotor met turbo én intercooler, 160 PK) doet tegen de helling omhoog! Dat valt niet tegen: rustig en vlot doortrekken tot in de vierde versnelling, met minder dan 2000 toeren en een gangetje van 70km/uur omhoog! Hij kan met gemak sneller, maar sneller is onverantwoord op deze smalle “single-track road” met onverwacht opduikende wielrenners die hárd naar beneden gaan…

Aan het werk in mijn "rijdende kantoor"...Op de camping een mooi plekje uitgezocht, ik ben toch de enige!
Met de schuifdeur open is het nog steeds ruim 19 graden in de auto. Ik heb mijn stoel omgedraaid, werk nú even dit logje bij op de laptop, daarna eerst maar eens de repetitie van klas V2a nakijken. Dan nog de “opstroomtoets” van Mavo-4 leerlingen die (na het examen) naar 4 Havo willen en de stapel vakopdrachten van Havo-4. Ik hoef me niet te vervelen…

Uiteindelijk vandaag de repetities van V2a en M4 nagekeken, dat is weer klaar! Tussen 15.00 en 16.30 uur naar beneden geweest, even het dorp in voor wat boodschappen. Zelf eten gemaakt, Femma eet met de andere cursusleden tussen het middag- en avondprogramma. Tegen 21.00 uur kan ik haar ophalen, en we hebben nog lekker even buiten gezeten met een hapje en een biertje voor we rond 23.00 uur naar bed gingen.

Zaterdag 5 april 2014
Op weg naar de cache!Vroeg op, tegen half acht onder de douche. Rond 08.00 uur zitten we aan het ontbijt: Femma’s cursus begint vanochtend om 09.00 uur. Dus tegen 09.00 uur zet ik haar af in Gulpen en ik rijd even door het Geuldal in.

Onderweg zoekt mijn Android-app met de bijzondere naam “c:geo” naar geocaches in de nabije omgeving. Onderweg van Epen naar Eperheide ga ik er eentje doen!

Image3  Hier zou het moeten zijn...  Gevonden!  Image11
Klik op de foto’s voor een vergroting!

Terug op de camping eerst even de antenne op het dak, kijken of ik nog een paar leuke verbindingen kan maken op de Korte Golf. Dat valt niet tegen: de eerste verbinding is met J42AGM, Babis op Thessaloniki (Griekenland), daarna een leuke verbinding met JA7QVI, Tac in noord-Japan, 300km van Tokyo.
Tot slot nog twee verbindingen: JY9FC in Amman (Joradanië) en CU7MD op de Azoren. En nu zit ik dit logje bij te werken, het is tijd om weer eens aan het werk te gaan..!

Uitzicht vanuit de camper...Uiteindelijk ook nog een verbinding gemaakt met Eduardo CD8LY in Santiago de Cuba, en werken aan de Campersite tot 16.00 uur. Dat kwam mooi uit, want ik kreeg een ‘whatsapp’je van Femma dat ze om half vijf zouden stoppen. Dus, Femma ophalen, boodschappen doen bij de Plus in Gulpen én bij de bakker voor wat lekkers. Kon allemaal nog net voor 5 uur!

Terug op de camping eten gemaakt, glaasje wijn erbij én buiten gegeten, voor het eerst dit jaar. Zeker tot 20.30 uur buiten gezeten, toen werd het toch wat fris en zijn we naar binnen gegaan met de schuifdeur open. Tot ook dat te koud werd. Tegen 22.00 uur lagen we erin, morgen om 06.00 uur op: naar de markt in Luik!

Zondag 6 april 2014
Image3Om goed 06.00 uur opgestaan dus. Even lekker onder de douche en dan ontbijten met broodjes (van gisteren) van de warme bakker. Om half acht alles aan kant en opgeruimd, tijd voor vertrek.
Dat viel nog een beetje tegen: we wilden een stukje binnendoor door de Voerstreek, maar op zondag komt half Nederland in zuid-Limburg fietsen… Omleidingen, wachten op wielrenners etc. Uiteindelijk waren we om 08.30 uur aan de Maas in Luik, op de quai tegenover de markt. En we vonden een parkeerplaatsje!

Wil je op zondagmorgen naar de markt in Luik, kom dan vroeg (als je tenminste je auto wilt parkeren). Campers tot 6 meter raak je nog kwijt, daarboven wordt het lastiger! En tegen negenen staat alles wel zo’n beetje vol…

Uitzicht op de markt vanf de brug...De markt was wel leuk, het was goed weer en er waren zo’n 2km aan kraampjes langs de Maasoever. Groente en fruit, vlees, gevogelte (dood zowel als levend), schoenen, kleding, kant en klare hapjes, brood, kaas, kruiden, koffie, Luikse wafels etc. De terrasjes doen goede zaken, het is gezellig druk met veel Luikenaren die hier hun wekelijkse inkopen doen.

Tegen twaalven zijn we terug bij de auto. We bekijken nog een paar camperplaatsen in Luik en directe omgeving, maar we vinden ze niet. Of ze zijn opgebroken… Tegen 13.30 uur rijden we via Petit Lanayen aan de Maas Maastricht binnen. We zoeken de snelweg op, richting huis.
Tussen 14.30 en 15.00 uur houden we koffie-met-gebak-pauze, voorbij Venlo en even ‘weg van de snelweg’. Hier zit ik nu even te typen, nog een paar plaatjes erbij en dan is ons logje weer klaar! Van hieruit is het nog ruim anderhalf uur, dus voor 17.00 uur zijn we wel thuis.

Speak Your Mind

*