Weekendje Zuid-Limburg

Overnachten in Thorn. Drukker dan anders, óns plekje was bezet...Mooie weersvoorspelling, Femma heeft vrijdag en zaterdag nascholing in Gulpen, we gaan maar weer eens (via Thorn, foto) een weekendje naar het zuiden!

Donderdag 2 oktober 2014
Een paar keer per jaar gaan we voor Femma’s nascholing naar Gulpen, waar het hoofdkantoor is gevestigd van het Bio Metrisch Centrum, een landelijke organisatie van Neurofeedback-therapeuten. De nascholing begint om 10.00 uur op vrijdagochtend, en dan zou Femma al 250km hebben moeten rijden. Vervolgens overnachten in een hotelletje en dan op zaterdag, aan het eind van de middag, weer 250km terug naar huis. Daar heeft ze geen zin aan, dus dat doen we anders.

Nu maar eens de andere hoek van de parkeerplaats in Thorn, eigenlijk niet bedoeld voor campers...Het begint al een (prettige) gewoonte te worden: we vertrekken op donderdagmiddag/avond, afhankelijk van de tijd dat we klaar zijn, met de camper naar het witte stadje Thorn in noord-Limburg.
Dat is pakweg 200km, via Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en Venlo. Dan de oude Napoleonroute af tot in Thorn aan de Belgische grens. Hier is een rustige parkeerplaats waar je met de camper mag overnachten. In het landelijk groen, maar wel vlakbij het centrum van dit mini-stadje. Een toeristisch plaatsje, maar niet in deze tijd van het jaar. Nu is het er heel rustig…

Vrijdag 3 oktober 2014
Van hieruit is het op vrijdagochtend nog drie kwartier rijden naar Gulpen. Dus we kunnen zelfs nog een beetje uitslapen, net vakantie! In Gulpen zet ik Femma af bij het BMC-kantoor en dan heb ik verder vrij.

Repetities nakijken...Dit prachtige weekend (mooi nazomerweer, 22 graden!) besluit ik eerst om door het Geuldal naar Epen te rijden voor koffie met vlaai én een Volkskrantje in De Smidse, een bekende oude herberg.
Na de koffie, rond 11 uur, rijd ik door het Limburgs “heuvellandschap” (eigenlijk een “dalenlandschap”) terug over de Gulpenerberg en ik installeer mij op de kleine boerencamping Berghemmerhof met uitzicht op Gulpen (en wijde omgeving). Tijd om aan het werk te gaan: voor school (repetities en s.o.’s nakijken) en voor de Campersite. Tussendoor luister ik wat op mijn kortegolfzender, de 5m lange draadantenne aan een hengeltje van 6 meter heb ik reeds achteraan de bus bevestigd.
Op de foto mijn “bureautje” in de camper, repetities nakijken met op de achtergrond het frontje van de FT-857 kortegolfzender.

Tegen 17.00 uur rijd ik de Gulpenerberg weer af, het dal in. In Gulpen parkeer ik de camper in een winkelstraat, vlakbij het restaurant waar Femma en haar collega’s gaan eten. Ik ben uitgenodigd om mee te gaan. Na het eten nemen we, in het donker, ons plekje weer in op de boerencamping. Het is er erg rustig, buiten ons staan er nog 2 caravans.

Zaterdag 4 oktober 2014
Op tijd op, Femma wordt om 09.00 uur weer bij de nascholing verwacht. Ik breng haar erheen en rijdt meteen weer terug naar de camping: om 10.00 uur begint er een interessante radiowedstrijd: de Oceanië DX Contest. Dat is Oceanië tegen de rest van de wereld, dus Oceaniërs willen graag radioverbindingen maken met óns. Het lukt me met een stuk of 8 Australiërs, 1 Nieuw-Zeelander en 1 Indonesiër. Die schijnen voor de wedstrijd ook bij Oceanië te horen? Vreemd.
Om 17.00 uur haal ik Femma weer op en we koken ‘thuis’, op de camping. Daarna nog een tijdje buiten gezeten, heerlijk weer en prachtig uitzicht.

Zondag 5 oktober 2014
Ruine van de boerderij die in de oorlog per ongeluk werd gebombardeerd...Vandaag zijn we samen vrij, dus we willen nog wat in Limburg blijven. Eerst samen koffie drinken bij De Smidse in Epen. Daarna doen we wat geocaches, een flinke wandeling en we bekijken een aantal Limburgse camperplaatsen en zo wordt het vanzelf laat in de middag, wanneer we weer naar het noorden vertrekken.
Een bijzonder geocache was die bij de ruïne van een boerderij die in de Tweede Wereldoorlog per ongeluk is gebombardeerd door de Engelsen (foto). Daarbij kwamen, op deze plek, 4 volwassenen om het leven…
Rond 19.00 uur zijn we thuis van een mooi (en lang) weekendje!

Speak Your Mind

*