YO DX HF Contest

Yaesu FT1000MP Mark VNog zo’n jaarlijkse radiowedstrijd. Deze is altijd in het laatste weekend van augustus en wordt georganiseerd door Roemenië (YO). Deze (kleinere) wedstrijd is zowel in telefonie als telegrafie.
Het doel is zoveel mogelijk verbindingen met zoveel mogelijk verschillende landen waarbij Roemenië en de Roemeense provincies extra punten opleveren.

Ik doe (recreatief) mee in de klasse single operator, één transceiver, low power (max. 100W) en alléén cw (telegrafie). De wedstrijd duurt 24 uur, van zaterdagmiddag 14.00 uur tot zondagmiddag 14.00 uur. Zaterdagmiddag een uurtje, zondagochtend weer verder.

Ik heb geen haast, maak pakweg85 verbindingen en denk dan opeens, zondagmiddag om 13.15 uur, misschien haal ik de 100 wel! Er is ook nog een nationale afdelingscompetitie waarin ik de afdeling Zwolle/IJsselmond vertegenwoordig. Honderd verbindingen zijn goed voor 4 punten, vandaar.
Ik doe mijn best, werk de één na de ander, maar klokslag 14.00 uur ben ik net klaar met nummer 99… Jammer dan, dat is 3 punten voor de afdeling! 🙂

Hieronder een kaartje met de verschillende landen waarmee ik verbinding heb gemaakt.

De verschillende landen voor ozver die apart geteld worden.

Speak Your Mind

*