Zomaar een dagje…

Zwarte Meer, rechts het Kamper Eiland en links de Noord-Oost-Polder. Foto gemaakt met een drone? Nee, gewoon een uitkijktoren!Idee van Femma: we gaan er om de week, bij mooi weer, een dagje op uit. Om te geocachen, bijvoorbeeld. En de ene keer organiseert zij dat, de andere keer ik.
Femma begint, op zaterdag 30 november. Een prachtige, zonnige winterdag!

De eerste geocache vinden we bij de oude uitkijktoren. Op de achtergrond de nieuwe brug in de A50 naar Emmeloord.In de loop van de ochtend vertrekken we richting Noord-Oost-Polder. De eerste geocache vinden we bij de oude uitkijktoren Ramspol bij de nieuwe brug waar de A50 de polder in gaat richting Emmeloord. Een multicache: je zoekt met je GPS naar de met coördinaten aangegeven plaats. Vandaar moesten we 28 meter lopen richting 330 graden. Snel gevonden, evenals een tweede geocache vlak in de buurt.

Details van de route naar Oud-Kraggenburg en het Waterloopbos. Tijdens de wnadeling heb ik de tracking laten doorlopen.Voor de volgende geocache moeten we naar het voormalige schiereilandje Kraggenburg, nu Oud Kraggenburg genaamd. Een herinnering aan de voormalige Zuiderzee. We wonen er niet te ver vanaf maar hadden er desondanks nog nooit van gehoord, we wisten niet dat het bestond!

Oud Kraggenburg, een voormalig eilandje met een vuurtorenwoning erop. We hadden er nog nooit van gehoord!
Mooie boom.Op het eilandje een lichtwachterswoning, een huis met een lichtopstand of vuurtoren, gebouwd op een terp. Die terp was met een lange dam verbonden met het vasteland en beschikte voorts over een vluchthaven. Op het restant van de strekdam met de ingang naar de vluchthaven staat nog oude lichtapparatuur én er is een geocache verstopt.
Het huis is particulier eigendom, de ca. 1 kilometer lange weg er naar toe is alleen opengesteld voor fietsers en voetgangers. We laten de auto achter aan het begin van het weggetje en gaan aan de wandel.

Lichtwachterswoning op het voormalige schiereilandje Kraggenburg in de Zuiderzee.  Ingang naar de voormalige vluchthaven mét geocache.  Lichtwachterswoning op het voormalige schiereilandje Kraggenburg in de Zuiderzee.
Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten bij het Waterloopbos.De volgende bestemming is het Waterloopbos (zie het detailkaartje hierboven). Daar aangekomen is het eerst tijd voor een kop koffie, we hebben tenslotte al 4 geocaches gevonden. Dat kan mooi in het bijbehorende bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. 

In het waterloopbos gaan we een multicache doen. Een cache met enkele tussenpunten waarbij je bijvoorbeeld het antwoord op een vraag moet vinden. Een flinke wandeling, en het wordt al wat later. Opschieten dus.
Het is een aardige wandeling die iets langer duurt dan we verwacht hadden, het wordt al schemerig. De geocache-puzzel lossen we op en we vinden de geocache op het verste punt. Nu terug naar de auto en dan op naar Emmeloord waar we gaan eten, zo heeft Femma bedacht.

Restanten van het Waterloopkundig Laboratorium.  We bekijken de restanten van het Waterloopkundig Laboratorium.  In het centrum van Emmeloord.
Restaurant 't Voorhuys in Emmeloord.Femma heeft een mooi tafeltje gereserveerd aan het raam en we laten ons de maaltijd goed smaken. En van hieruit terug naar huis is niet ver. 
De volgende keer ben ik aan de beurt!

De route van vandaag...

Speak Your Mind

*