Opnieuw Zuid-Limburg

imageEn weer had Femma op zaterdag een nascholing neurofeedback in Gulpen, Zuid-Limburg. De ideale gelegenheid voor een kort tripje met de camper, want in haar eentje op en neer met de auto op één dag ziet ze niet zo zitten…


Al op tijd vertrekken op vrijdag zat er niet in, Femma heeft dan nog een paar patiënten. Maar rond 18.30 uur zijn we vertrokken. Onderweg in Noord-Limburg (Kessel) nog wat gegeten zodat we tegen 22.00 uur aankwamen in Thorn, het witte stadje waar we vaker overnachten.
De camper geparkeerd naast de enige andere camper, de gordijnen dicht en het is tijd voor een glaasje wijn!

imageDe volgende ochtend op tijd op, rond 07.00 uur. Dan hebben we ruim de tijd om te wassen, aankleden en ontbijten. De kachel snort, buiten is het rond het vriespunt maar binnen is het heerlijk warm. De opkomende zon kleurt de hemel rood. Was dat nou een voorteken van goed weer, of juist niet?

Om half negen verlaten we de parkeerplaats. Het is een uurtje rijden, en Femma’s nascholing begint om 10.00 uur. Vanuit Thorn en Ittervoort rijden we België in, richting Maaseik. Vanuit België steken we de Maas over naar Roosteren, waar we de A2 naar Maastricht opdraaien.
Ruim op tijd zijn we in Gulpen, waar ik Femma afzet bij het hoofdkantoor van het BMC, het Bio Metrisch Centrum.

Zelf rijd ik eerst Gulpen in, op zoek naar een bakker. Even een lekkere vlaai kopen om mee te nemen naar Zwolle morgen, wanneer we daar op de koffie gaan bij mijn schoonouders. Daarna rijd ik op mijn gemak het Geuldal in, richting Epen. Eén van de mooiste stukjes Nederland, voor mijn gevoel.

imageIk ga op zoek naar een koffietentje. De watermolens hebben veelal ook horeca, maar zijn allemaal nog gesloten op 2 februari. Uiteindelijk kom ik terecht bij Herberg de Smidse in Epen. Een oud en beroemd adres voor koffie en vlaai!

Ik kom voor de koffie, maar een “stukje vlaai” wil ik me ook niet ontzeggen. Krantje erbij, zo’n zaterdagochtend kan niet meer stuk!

image
imageIk zit er lekker, tenslotte is dit mijn vrije zaterdag en ik hoef Femma pas om 16.00 uur weer op te halen. Er waren nog meer mensen, maar op een rustig moment heb ik nevenstaand plaatje geschoten met mijn telefoon.
Wanneer ik de krant uit heb wordt het tijd om verder te gaan.

Vanaf Epen rijd ik langs de andere kant van het dal terug naar Mechelen. Ergens hier heb ik ooit, als student en samen met twee medestudenten Symen Visser en Bert Oostmeijer, een bezoek gebracht aan de gepensioneerde Maastrichter tandarts Taecke J. Botke, schrijver en verzamelaar van magisch realistische kunst.
De man bezat voor een kapitaal aan schilderijen van Pyke Koch. In zijn eveneens kapitale Limburgse boerderij had ie een magazijn waarin de schilderijen bij tientallen in rekken naast elkaar stonden…
Jammer, maar ik kan de boerderij (na ruim 30 jaar) niet meer terugvinden.

Terug naar Epen en van daaruit de berg op, naar Eperheide. Even gekeken bij camping Oosterberg, en ja, die bestaat nog steeds! Daarna door het Gulpdal gereden, zodat ik uiteindelijk bovenaan de berg bij Gulpen uitkwam.
Hier heb ik een paar uur gestaan, een radioverbinding gemaakt op 10m met Libanon, het Camperforum nagelopen op de iPad etc. Tóch handig als je altijd internet aan boord hebt.

imageDan nog een paar geocaches gedaan, waaronder eentje op de foto rechts, verstopt in die ouwe knotwilg. Snel gevonden, maar met een beetje pech ben je zo een half uur aan het zoeken!

In het Geuldal bij Wijlre diesel getankt, daarna terug naar Gulpen. Snel wat gesnackt (gesnacked?) bij Frituur Vleugels, daarna Femma ophalen bij het BMC.

Dat wordt dus 17.00 uur in plaats van 16.00 uur, maar in de camper brandt de kachel en met de iPad heb ik internet, dus het wachten duurt niet lang.We gaan eten bij Inge en Theo Vlaar in Cadier en Keer. Inge werkt voor het BMC, dus min of meer een collega van Femma.
Theo, ook radioamateur, is vandaag naar zijn zoon in Breda dus we eten met zijn drieën heerlijk Indonesisch.

Rond 22.00 uur verlaten we Cadier en Keer en rijden terug naar Thorn, om daar te overnachten. Dan is het morgen goed twee uurtjes rijden naar Zwolle, waar we, mét onze Limburgse vlaai, op de koffie gaan bij mijn schoonouders.

Zondagmorgen om goed half tien vertrokken uit Thorn, om kwart voor 12 waren we in Zwolle.
De foto van de parkeerplaats in Thorn, met de blik naar de Maas en de rug naar het dorp, staat bovenaan, de tweede foto van boven.

Comments

 1. Dat zit er gezellig uit die Herberg de Smidse in Epen.

 2. Zo stoot je op een leuk verhaaltje waar je zelf ook nog eens in voorkomt….!
  Heb nog heel wat vragen over jullie verdere ervaringen, ga svp door Zuid Limburg te promoten..!
  Groet, Theo

  • Aloys Aloys zegt

   Hé Theo! Leuk even weer van je te lezen. Fantastische provincie he, Limburg! Als ik moest verhuizen, dan was het naar zuid-Limburg. Dus ik ga nog wel even door met promoten 😉

Speak Your Mind

*