Zuid-Limburg

Koffie met vlaai in de Smidse in Epen!De hoeveelste keer inmiddels weten we al niet meer, maar Femma heeft weer nascholing in Gulpen dus gaan we een weekendje naar Zuid-Limburg. En zoals gebruikelijk vertrekken we op donderdagavond naar Thorn.

Eigenlijk was het al op donderdagmiddag: om 17.30 uur vertrokken we uit Kampen. Nog even tanken bij de Esso, en dan de snelweg op. Weinig files, we hebben onderweg nog een keer gestopt om de meegebrachte warme (nu koude) vis te nuttigen zodat we om 20.00 uur, na 205km, aankomen op de camperplaats in het witte stadje Thorn. Er staan al 6 campers op de rij, maar er is nog net één plaatsje voor ons vrij.

Vrijdag 17 april
Beetje op tijd op en tegen 09.00 uur vertrekken we naar Gulpen, een ritje van 45 minuten. Ik zet Femma af bij het hoofdkantoor van het BMC en rijd zelf, na even inchecken bij de camping, door naar Epen in het Geuldal. Het wordt bijna een ritueel: koffie met vlaai én de Volkskrant bij Herberg de Smidse, net buiten Epen (foto boven).

Rond de middag ben ik terug op de camping. Een mooi plekje voor de auto, daarna kan ik wat dingen gaan doen. Werk aan de websites, inhaal-S.E.’s (School Examens) nakijken enz. Het is zó weer 16.00 uur en dan moet ik Femma oppikken, beneden in het dal.
Nieuwsgierige jonge koeien...Tijdens mijn werkzaamheden geniet ik de belangstelling van een stuk of 20 jonge koeien: de foto is genomen uit één van de twee kleine keukenramen…

Om 16.00 uur stapt Femma in en we brengen de rest van de middag en de avond op de camping door. En op tijd naar bed, ook niet verkeerd!

Björn, docent én directeur van het BMC, tijdens de nascholing.Zaterdag 18 april
Rustig ontbijten, om  half tien wordt Femma pas weer verwacht bij de cursus/nascholing. Vandaag o.m. over het gebruik van het advertentiesysteem “Google adwords” en hoe je dat zou kunnen inzetten voor de promotie van de Neurofeedback-praktijk.

Uitzicht vanaf de camping.Nadat ik Femma heb weggebracht rijd ik weer naar boven, terug naar de camping. Er is nog werk aan de websites én ik moet nog een stapel Vakopdrachten Economie nakijken. En tussendoor dit blog bijhouden.
Het is prachtig weer, strakblauw, maar er staat wel een koude wind.

Niets zo leuk als een spreuk tegen de beuk! Of is het een wilg?Wanneer ik om 16.00 uur Femma ophaal ben ik nog niet klaar met nakijken. Dus we rijden terug naar de camping, Femma gaat even wat lezen, ik werk nog even door. Tegen 18.00 uur ben ik klaar, we hebben nog geen honger en daarom wel tijd voor een wandeling. We komen onderweg nog zo’n leuk katholiek relict tegen (foto links).

Wild kamperende campers...Een eind verder staan zowaar campers “wild te overnachten”. Twee Luxemburgers, twee Belgen, een Duitser en een Nederlander. Vast voor de Amstel Gold Race morgen!Een eindje voorbij dit punt draaien we om en gaan terug.
We gaan eten maken, glaasje wijn drinken, morgen is er weer een dag!

Zondag 19 april 2015
Tussen 12.00 en 13.00 uur komt de Amstel Gold Race, de Limburgse variant van de Tour de France,  hier voor de camping langs. We hopen ruim voor die tijd te zijn vertrokken! 😉

Speak Your Mind

*