Zuid-Limburg

Een weekendje met de camper naar het zuiden. Femma heeft cursus op zaterdag in Gulpen (zuid-Limburg). De reistijd- en afstand zijn een beetje veel voor één dag, dus maken we er een uitje van.

Vertrokken
Vrijdagavond rond half acht vertrokken, met als bestemming Thorn in Limburg. Daar overnachten we wel vaker, het is een uitstekende (en gratis) camperplaats. We komen in het donker aan maar dat is geen probleem, we weten waar we moeten zijn. Er staat niemand anders, wij zijn de enigen op deze november-avond.

Een mistige zaterdagochtend op de camperplaats in Thorn.

De volgende ochtend op tijd op. Lekker rustig ontbijten, tegen negen uur vertrekken we naar Gulpen, een uurtje rijden. Femma heeft cursus van 10 tot 16.00 uur.
We rijden België in, richting Maaseik. Vanuit Maaseik richting snelweg naar Heerlen. Bij Valkenburg verlaten we de snelweg om binnendoor te rijden door het Geuldal.

Contest
Om even voor tienen zet ik Femma af bij het BMC in Gulpen. Zelf heb ik nu de tijd tot 16.00 uur en ik weet al waar ik heen ga: een hoge plek aan de noordkant van het Geuldal, een kilometer of 5 verderop. Dit weekend is er één van de grootste internationale radiowedstrijden (contest) van het jaar, de CQ WW DX, in cw (telegrafie). Met de Atas-antenne op het dak wil ik een poosje meedoen. Daarom kies ik een hoge plek, met vrij uitzicht rondom. Helaas is er geen parkergelegenheid, maar met twee wielen in de berm kan het schaarse verkeer er wel langs. De locatie is N 50 51.108 E 005 53.822.

Een plekje om te zenden, dichtbij de heuveltop…

Na een tiental verbindingen, waaronder Bogota (Columbia) en enkele Amerikanen besluit ik eerst boodschappen te gaan doen. De berg weer af, richting Valkenburg. Door Valkenburg ga ik eerst richting Berg en Terblijt, even neuzen bij Hajé Electronics.
Daarna richting Margraten, een warme bakker zoeken. Daar koop ik een vlaai en wat lekkers voor mijn lunch. Via Gulpen rijd ik terug naar de heuvel, en maak nog wat verbindingen. Deze keer zet ik de auto in de berm, bovenop de bult!

Deze keer sta ik mooi bovenop de heuvel, naast het bosje.

Om half vier vertrek ik weer naar Gulpen, dan ben ik op tijd als Femma klaar is met haar cursusdag. Tegen half vijf vertrekken we naar het noorden. Onze bestemming is de camperplaats in het Duitse stadje Goch, niet te ver van Nijmegen. Dan zijn we morgen op tijd in Zwolle, op de koffie bij Femma’s ouders.

Goch (Duitsland)
In Goch hebben we een hapje gegeten bij de onder camperaars bekende schnitzeltent. Aardig, goedkoop, maar wel erg druk. Daarna naar de camperplaats. De antenne nog even op het dak, Femma gaat lekker lezen, ik maak nog wat telegrafie-verbindingen. In totaal 35, onder meer met de VS. Verder weinig bijzonders: veel Russen en oostblok…

Camperplaats in Goch (Duitsland), op zondagochtend.

Op zondagochtend een beetje uitgeslapen en daarna op ons gemak ontbeten. Rond 10 uur vertrekken we binnendoor richting Zwolle. Een leuk ritje over het Duitse platteland.

Onderweg op het Duitse platteland.

De zon schijnt, we hebben er heel aardig weer bij. Alleen de wind, die is zo nu en dan stormachtig. Bij Emmerich steken we de Rijn over.

De Rijnbrug bij Emmerich.

Even later zijn we bij de snelweg A3 naar Arnhem. Om 12.00 uur staan we in Zwolle voor de deur, met ons vlaaitje.

Speak Your Mind

*