2010: Zomervakantie – week 4

Woensdag 4 augustus 2010
We rijden door naar onze favoriete camping Kolgarden in Vilhelmina waar we Herman en Eugeni treffen. Onderweg doen we inkopen en in Vilhelmina op de camping maken we vuur in de tipi om op te koken.

Donderdag 5 augustus 2010
Na een paar geocaches en wat inkopen gaan we de Wildernis route op, richting Stekejokk. Daar blijven we staan voor de nacht.

Vrijdag 6 augustus 2010
We verlaten de Stekejokk. Het is ‘s morgens eerst wel fris, later op de dag krijgen we zon met 20 graden.
We overnachten op een natuurcamping langs de Wildernisroute in de buurt van Stromsund.

Zaterdag 7 augustus 2010
We gaan naar het zuiden. Onderweg heeft Aloys een paar keer contact met Leiv, SM4RPQ via de repeater.
Via Ostersund en Mora rijden we door tot Oje. Daar staan we op een aardige kleine camping. De dame die het beheer doet klaagt over overlast in de winter van beren. Tja, wat moet je als Nederlander daar nou op zeggen? Afschieten dan maar?

Zondag 8 augustus 2010
We rijden richting zuid tot aan Haverud. Onderweg een paar geocaches gevonden.

Maandag 9 augustus 2010
Van Haverud rijden we naar Varberg. Hier staan we mooi aan zee waar je als de wind hard genoeg is kunt kijken naar de Kite-surfers.
We hebben pannekoeken gebakken en de cache gezocht maar niet gevonden.

Dinsdag 10 augustsu 2010
We hebben in Varberg de vesting bekeken en het Kallbadhus. De vesting dateert uit de middeleeuwen en is strategisch gelegen op een verhoging met een fraai uitzicht over het Kattegat.
Het Kallbadhus is een gerenoveerd koudwaterbadhuis met opvallende Moorse koepels en houten steigers uit het eind van de 19e eeuw met een aparte afdeling voor vrouwen en mannen.

Vlak bij Varberg vind je het radiostation Grimeton, dat in 2004 de status van Werelderfgoed kreeg. De zes antennemasten zijn 127 meter hoog en fungeren feitelijk als één grote langegolf antennesysteem. Het radiostation Grimeton is de enige nog bestaande langegolfzender in zijn soort ter wereld en maakte met name tijdens de tweede wereldoorlog radiocontact mogelijk tussen Europa en de VS.
Daar zijn we al 2x geweest dus slaan we nu een keertje over. We rijden door naar de boot in Helsingborg en gaan over naar Helsinggor In Denemarken.
Dan langs Kopenhagen naar het Deense eilandje Faro waar we overnachten.

Woensdag 11 augustus 2010
Van Faro rijden al vroeg we naar Rodbyhavn. Het is wel 19 graden maar ook bewolkt en het regent.
Bij de boot kunnen we direct doorrijden, het is nog vroeg en rustig. Om 8.15 vertrekt de veerboot, om 9 uur zijn we in Duitsland.
Van daaruit rijden we door naar huis.